Neler Yeni

SATA SSD mi yoksa M.2 NVMe SSD mi?

lasnanen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
lasnanen
Merhaba. Bilgisayarımda 256 GB SSD M.2 2242 PCI-e 3.0x4 NVMe var. Ama bu bilgisayarım için yeterli değil 50GB boş alan kaldı. Depolamamı arttırmak istiyorum. Bilgisayarım.
  • M.2 2280 pcıe® 4.0 X4 slot. 1TB
  • 2.5" SATA 1TB SSD slot
destekliyor.

M.2 SSD kısmında 3.0 -256 GB takılı.
Tek bir tane M.2 slotu var

2 seçeneğim var ya M.2 1TB SSD almak ya da mevcut 256 GB SSD'yi tutup 1TB SSD SATA almak. Amacım alacağım SSD yi depolama olarak kullanmak.
ama farkettim ki aralarında çok fiyat farkı yok. Sizce hangisi mantıklı
Sizce M.2 1TB yükseltme gerekli mi yoksa ek olarak SSD SATA alsam yeterli mi?

Syjne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Barış Şen
Bence m2 güncellemesi daha iyi olur

bence Sata
M2 zaten Windows için kullanırsın Sataya oyun kurarsın programları kurarsın

lasnanen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
lasnanen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bence Sata
M2 zaten Windows için kullanırsın Sataya oyun kurarsın programları kurarsın
Oyun oynayan birisi değilim fotoğraf video gibi şeylerimi programlarımı oraya depolayacağım. Araştırma yaptığımda M2 SSDlerin okuma yazma hızlarının 5000mb/s ye kadar çıktığını gördüm ama sanırım sata ssdler 500mb/s ye kadar çıkıyor. Bu konuda detaylı bilgi sahibi değilim. Program kullanma ve videolar konusunda hız önemli mi yoksa sata yeterli mi? Bir de fiyatları birbirine çok yakın. NVMe M2ler teknoloji olarak sanırım SATA SSDlerin önünde. Ama kararsızım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence m2 güncellemesi daha iyi olur
Mevcut M2 SSD mi söktüğümde yeni SSDye windowsu kuracağım uyum konusunda vs sıkıntı yaşar mıyım?

Oyun oynayan birisi değilim fotoğraf video gibi şeylerimi programlarımı oraya depolayacağım. Araştırma yaptığımda M2 SSDlerin okuma yazma hızlarının 5000mb/s ye kadar çıktığını gördüm ama sanırım sata ssdler 500mb/s ye kadar çıkıyor. Bu konuda detaylı bilgi sahibi değilim. Program kullanma ve videolar konusunda hız önemli mi yoksa sata yeterli mi? Bir de fiyatları birbirine çok yakın. NVMe M2ler teknoloji olarak sanırım SATA SSDlerin önünde. Ama kararsızım.
sata her türlü yeter hocam ben hard disk kullanıyorum 90 MB ile o işeri rahatça hallediyorum
tabi kopyalama işlemleri işkence orası ayrı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,635
Üyeler
170,227
Son üye
saybork
Top Bottom