Neler Yeni

Satıcı Param Güvende'yi Kabul Etmiyor Sizce Dolandırıcı mı?

ßeta

80+ Bronze
xeon x3440 + soğutucusu ( 20 TL lik bir şey ) ikisi birlikte 150 TL ye anlaştık satıcıya getli ilan aç diyorum hem kargo ücretsiz diyorum hem get masrafını ben karşılarım diyorum şimdi şöyle bir açıklama yapayım sahibinden.com yurtiçi kargo ile anlaşmalı eğer getli ilan açarsak kargo bedava oluyor ve %9 komisyon alıyor ben satıcıya getin bedelini karşılarım diyorum satıcı diyor ki kardeşim yurtiçi kargo evimden uzak 150 TL için 10 km yol gidemem falan diyor sen parayı ibanıma at ben kargoya vereyim dedi dolandırıcı olmasından şüphelenmeye başladım açıkçası biraz ne yapayım sizce ?
( get = param güvende kısaltma olsun diye öyle yazdım )
getli ilan açarsa kargocumu gelip işlemciyi alacak yoksa satıcı kargo firmasına mı verecek ?
@Mehmet Yılmaz , @Emir Aydın
Hocam dolandırıcı olabilir, güvenmeyin ibandan parayı attıktan sonra her yerden engelleme ihtimali var.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
31,993
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Bildiğim kadarıyla Yurtiçi kargonun evden alma servisi var. Çağırıyorsun kurye gelip kargoyu evden alıyor, yani satıcının şubeye gitmesine gerek yok. Yok öyle de yapamam derse muhtemelen dolandırıcıdır.

arisaka

80+ Bronze
Açıkçası bende GET li ürün satmıyorum çünkü güvenli değil. Paran sahibinden de güvende ama ürünler? Allaha emanet. Gönderdiğin ürün adamın elinde bir zarar görürse kimseden bir hak talep edemiyorsun zaten ürünlerin karşı tarafın elinde bir zarar gördüğünü de ispat edemeyeceğin için geçmiş olsun.

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,949
İsim
İbrahim Talha DEMİR
xeon x3440 + soğutucusu ( 20 TL lik bir şey ) ikisi birlikte 150 TL ye anlaştık satıcıya getli ilan aç diyorum hem kargo ücretsiz diyorum hem get masrafını ben karşılarım diyorum şimdi şöyle bir açıklama yapayım sahibinden.com yurtiçi kargo ile anlaşmalı eğer getli ilan açarsak kargo bedava oluyor ve %9 komisyon alıyor ben satıcıya getin bedelini karşılarım diyorum satıcı diyor ki kardeşim yurtiçi kargo evimden uzak 150 TL için 10 km yol gidemem falan diyor sen parayı ibanıma at ben kargoya vereyim dedi dolandırıcı olmasından şüphelenmeye başladım açıkçası biraz ne yapayım sizce ?
( get = param güvende kısaltma olsun diye öyle yazdım )
getli ilan açarsa kargocumu gelip işlemciyi alacak yoksa satıcı kargo firmasına mı verecek ?
@Mehmet Yılmaz , @Emir Aydın
Ben de get'i kabul etmiyordum. Komisyondan dolayı. Ama komisyonu alıcı veriyorsa hala vermemesi garip

Tre-x

80+ Silver
Bildiğim kadarıyla Yurtiçi kargonun evden alma servisi var. Çağırıyorsun kurye gelip kargoyu evden alıyor, yani satıcının şubeye gitmesine gerek yok. Yok öyle de yapamam derse muhtemelen dolandırıcıdır.
hocam bir tek yurtiçi kargo ile mi anlaşmalı bir iki arkadaş öyle dedi ama

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
31,993
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
hocam bir tek yurtiçi kargo ile mi anlaşmalı bir iki arkadaş öyle dedi ama
Bildiğim kadarıyla evet sadece Yurtiçi kargo ile anlaşmalı, diğer kargolardan verilemiyor.
Diğer kargolara verse bile kargo ücretsiz olmayacaktır, yani mesafeye ve kargo şirketine göre göre 15-40 TL civarı da kargo tutabilir.

Tre-x

80+ Silver
Bildiğim kadarıyla evet sadece Yurtiçi kargo ile anlaşmalı, diğer kargolardan verilemiyor.
Diğer kargolara verse bile kargo ücretsiz olmayacaktır, yani mesafeye ve kargo şirketine göre göre 15-40 TL civarı da kargo tutabilir.
@M-Q^GÖKTÜRK , @Şans burda! , @mertt58 siz diğer kargolar ile gönderebilirsiniz dediniz ??
Diğer kargolar ile göndersem ücret alırlar mi

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,946
İsim
göksel yurtcan

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
31,993
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
@M-Q^GÖKTÜRK , @Şans burda! , @mertt58 siz diğer kargolar ile gönderebilirsiniz dediniz ??
Diğer kargolar ile göndersem ücret alırlar mi
Detaylı bilgim yok, müşteri hizmetlerine sormak en mantıklısı olacaktır.
Ancak Yurtiçi ile anlaşmalıyız diyorlarsa diğer kargoların ücretsiz olma ihtimali olduğunu sanmıyorum.
Diğer kargolar da ücretsiz olsa neden Yurtiçi kargo ile anlaşmalıyız desinler ki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

tüm kargolar alıyor yurtiçi dahil
Yurtiçi ile kargo ücretsiz.
1622978282099.png

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,946
İsim
göksel yurtcan
Ancak Yurtiçi ile anlaşmalıyız diyorlarsa diğer kargoların ücretsiz olma ihtimali olduğunu sanmıyorum.
Diğer kargolar da ücretsiz olsa neden Yurtiçi kargo ile anlaşmalıyız desinler ki?

Alıntıyı görüntüle
anladım hocam sanırım yeni gelmiş bu daha önce yoktu

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,535
İsim
Mert Can Ergün

arisaka

80+ Bronze
Ben de get'i kabul etmiyordum. Komisyondan dolayı. Ama komisyonu alıcı veriyorsa hala vermemesi garip
Neden GET li satılmaması gerektiğini yazdım zaten yorumumu bir daha oku. Adam senin ürününe bir zarar verse daha sonra beğenmedim deyip ürünü sana geri gönderse senin hiç bir hak talep etme şansın yok. Sahibindene istediğin kadar ''bu adam benim ürünüme zarar verdi sonra geri iade etti paramı istiyorum'' diye yırtın sahibinden bu tür durumlarda iki tarafa da karışmıyor ve alıcıya direk parasını iade ediyor olan sana oluyor zaten kullanıcı sözleşmesinde de bunlar yazıyor açın okuyun. Sahibinden sadece komisyonuna bakar seninle satıcı arasında ki anlaşmazlıklara karışmıyor, sorunu çözmeye de çalışmıyor.

Tekrar söylüyorum para sahibinden de güvende ama ÜRÜN ALICI DA GÜVENDE DEĞİL. Art niyetli birine denk gelirseniz hem ürününüze zarar verir hemde parasını sahibinden geri alır.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,535
İsim
Mert Can Ergün

Alıntıyı görüntüle
daha önce ücretsiz kargo yoktu bende olsam göndermem Yurtiçi kargo gibi yerler uzak oluyor

Top Bottom