Öncelikle hepinize merhaba. Ben (uğur böcekli siteden) 2.200tl ye 2x16GB olmak üzere 2 tane G.Skill RAM satın aldım. Aldığım ramleri sisteme taktım. XMP kapalı iken herhangi bir hata yok ve Cpu-z (XMP kapalı iken) sonuçları aşağıdaki gibidir.
Elimde daha önceden almış olduğum G.Skill RAM ile yaptığım karşılaştırmalar sonucu elimdeki veriler aşağıdaki gibidir.
(Satın aldığım ve çakma olduğunu düşündüğüm RAM ler)
(Daha önceden aldığım orijinal RAM)
(Aralarındaki farklar) (Alttaki orjinal)(Düzeltme: 2025 Oct yazıyor)
Orjinalinden çıkan kağıt kart etiket vs. diğerinin içinden çıkmadı.
Ürünün üzerindeki seri numarasını G.SKILL üzerinden kontrol ettiğimde gelen sonuç aşağıdaki gibidir.
Sonuca geldiğimizde gecikme değerlerinin ve model numarasının ürünün üzerindeki değerlerden farklı olduğu tespit edilmiştir.
XMP 3200Mhz profili açık iken bilgisayar açıldığı an mavi ekran verip kapanmaktadır. XMP kapalı iken 2133Mhz ile sistem çalışmaktadır.
Ürünün iadesini yapmayı düşünmekteyim. Bence bu ürün sahtedir. Siz ne düşünüyorsunuz?
Elimde daha önceden almış olduğum G.Skill RAM ile yaptığım karşılaştırmalar sonucu elimdeki veriler aşağıdaki gibidir.
(Satın aldığım ve çakma olduğunu düşündüğüm RAM ler)
(Daha önceden aldığım orijinal RAM)
(Aralarındaki farklar) (Alttaki orjinal)(Düzeltme: 2025 Oct yazıyor)
Orjinalinden çıkan kağıt kart etiket vs. diğerinin içinden çıkmadı.
Ürünün üzerindeki seri numarasını G.SKILL üzerinden kontrol ettiğimde gelen sonuç aşağıdaki gibidir.
Sonuca geldiğimizde gecikme değerlerinin ve model numarasının ürünün üzerindeki değerlerden farklı olduğu tespit edilmiştir.
XMP 3200Mhz profili açık iken bilgisayar açıldığı an mavi ekran verip kapanmaktadır. XMP kapalı iken 2133Mhz ile sistem çalışmaktadır.
Ürünün iadesini yapmayı düşünmekteyim. Bence bu ürün sahtedir. Siz ne düşünüyorsunuz?