Satın aldığım G.SKİLL RAM'ler sahte mi?

ChaedauX

80+
Reaksiyon skoru
1
Öncelikle hepinize merhaba. Ben (uğur böcekli siteden) 2.200tl ye 2x16GB olmak üzere 2 tane G.Skill RAM satın aldım. Aldığım ramleri sisteme taktım. XMP kapalı iken herhangi bir hata yok ve Cpu-z (XMP kapalı iken) sonuçları aşağıdaki gibidir.
smd2.jpg

spd1.jpg

Ekran görüntüsü 2025-04-03 140351.png

Elimde daha önceden almış olduğum G.Skill RAM ile yaptığım karşılaştırmalar sonucu elimdeki veriler aşağıdaki gibidir.

(Satın aldığım ve çakma olduğunu düşündüğüm RAM ler)

WhatsApp Görsel 2025-04-03 saat 13.53.07_bc8e5d7a.jpg

(Daha önceden aldığım orijinal RAM)

WhatsApp Görsel 2025-04-03 saat 13.53.06_bd7d6436.jpg

(Aralarındaki farklar) (Alttaki orjinal)(Düzeltme: 2025 Oct yazıyor)
WhatsApp Görsel 2025-04-03 saat 13.53.06_e0511a63.jpg

WhatsApp Görsel 2025-04-03 saat 13.53.06_7e5dd79b.jpg

WhatsApp Görsel 2025-04-03 saat 13.53.07_274f31de.jpg

Orjinalinden çıkan kağıt kart etiket vs. diğerinin içinden çıkmadı.

WhatsApp Görsel 2025-04-03 saat 13.53.07_636a86b4.jpg

Ürünün üzerindeki seri numarasını G.SKILL üzerinden kontrol ettiğimde gelen sonuç aşağıdaki gibidir.

Ekran görüntüsü 2025-04-03 142515.png

Sonuca geldiğimizde gecikme değerlerinin ve model numarasının ürünün üzerindeki değerlerden farklı olduğu tespit edilmiştir.

XMP 3200Mhz profili açık iken bilgisayar açıldığı an mavi ekran verip kapanmaktadır. XMP kapalı iken 2133Mhz ile sistem çalışmaktadır.

Ürünün iadesini yapmayı düşünmekteyim. Bence bu ürün sahtedir. Siz ne düşünüyorsunuz?

Satıcı kim hocam

O böcekli sitede durumlar vahim mümkünse hiçbir satıcıya güvenmeyin daha konuyu ilk okuduğumda sahte olduğunu düşünmeye başladım okuduktan sonra çakma olduğu kararına vardım

uğur böcekli site de bir sürü sahtekarlık var olma olasılığı da var

İade için şartlarda kullanılmamış olması gerekmektedir yazıyor ama ben takıp testlerimi yaptım. İade konusunda ne yapacağım.

Bende aynı siteden aynı ilandan 3200mhz 32GB CL16 olarak 2.268₺ fiyattan ETERNAL satıcısından aldım. Daha kargoya verilmedi. Bakalım bana gelecek ramler orjinal mi değil mi. Seninle aynı testleri yapacağım. Umarım orjinal çıkar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim kafamı da bu yorum kurcaladı. Ramler çok ince değil mi? Soğutucusu yok sanki. Aynı adam 2. Yorumda eklediği görselde ramler kalın ve soğutuculu gözüküyor. Böyle gelirse iade ederim.

IMG_5255.webp

aynı satıcıdan aynı ürünü aldım birkaç ay oluyor alalı. ve ben de xmp açtığımda mavi ekran yiyordum. alfabilgisayarla konuştum gönderin değiştiririz dediler. sonra baktım manuel olarak ramleri 3133mhzde çalıştırabiliyorum uğraşmak istemedim. çakma mı bilmiyorum da bi kusurları olduğu doğru evet

İade için şartlarda kullanılmamış olması gerekmektedir yazıyor ama ben takıp testlerimi yaptım. İade konusunda ne yapacağım.
Alakası bile yok kafalarına göre kural koyup onu almayız bunu yapmayız demelerine bakmayın arkasındaki garanti etiketlerini sökmediğiniz sürece 14 gün içerisinde almak zorundalar kendilerine bunu belirt aksi halde Tüketici Hakem Heyetine başvuracağını söyle eğer yine kabul etmezlerse başvurunu yap. 2 ay civarında sürer ama senin lehine sonuçlanır.

Bende aynı siteden aynı ilandan 3200mhz 32GB CL16 olarak 2.268₺ fiyattan ETERNAL satıcısından aldım. Daha kargoya verilmedi. Bakalım bana gelecek ramler orjinal mi değil mi. Seninle aynı testleri yapacağım. Umarım orjinal çıkar.

Benim kafamı da bu yorum kurcaladı. Ramler çok ince değil mi? Soğutucusu yok sanki. Aynı adam 2. Yorumda eklediği görselde ramler kalın ve soğutuculu gözüküyor. Böyle gelirse iade ederim.

Alıntıyı görüntüle
Bence hiç paketini bile açmadan iade et inceliğine kalınlığına bakma. Hatta kargo kapına geldiğinde geri dönmesini isteyebilirsin.

Alakası bile yok kafalarına göre kural koyup onu almayız bunu yapmayız demelerine bakmayın arkasındaki garanti etiketlerini sökmediğiniz sürece 14 gün içerisinde almak zorundalar kendilerine bunu belirt aksi halde Tüketici Hakem Heyetine başvuracağını söyle eğer yine kabul etmezlerse başvurunu yap. 2 ay civarında sürer ama senin lehine sonuçlanır.

Bence hiç paketini bile açmadan iade et inceliğine kalınlığına bakma. Hatta kargo kapına geldiğinde geri dönmesini isteyebilirsin.
Taksitle aldım maalesef başka fiyata alma şansım yok şu anda pc açamıyorum şart ram bana. Zaten 26 mayısta gelecek anca. Birkaç püf noktası biliyorum onlara bakacağım uymazsa iade edeceğim. Paketi, ramleri, sn'ler vb. İnşallah orjinal çıkar ya. Ülkede artık o kadar sahteliğe boğulduk ki orjinal ürün alamaz olduk.

Ayrıca yorumlara bakıldığında alfabilgisayar ve birkaç satıcıdan alınan ramlerin sahte olduğunu herkes belirtmiş. Eternal için öyle bir şey görmedim ama özellikle birkaç satıcı direkt sahte ürün satıyor.

N11 ile görüştüğümde bize görsel atıp sahte olduğunu kanıtlamanız dahilinde ücret iadeniz yapılıp mağazaya yaptırım, kapanış veya cezai işlem uygulanacaktır dedi. Bana sahte gelirse bu mağazayı kapatmadan durmak istemiyorum. Hayırlısı olsun. Kesinlikle kanıtlarla N11'i arayın sahte satan mağazalar kapatılsın. Başkaları da yanmasın en azından.

Geri