Neler Yeni

Yardım Satın aldığım telefon çalıntı çıktı, ne yapmalıyım?

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
ismail
soğuk su + emniyet

Atomix90

80+
Arkadaşlar bundan yaklaşık 1.5 sene önce aralık 2022 tarihinde yurt dışı iPhone 13 Pro Max telefon satın almıştım.
Telefonu arkadaşıma aldırdım, kendisi istanbuldaydı benim için satın aldı ve bana kargoladı.
Telefonu 10 Aralıktan 13 Mart 2023 tarihine kadar kullanıp başka birine sattım.

Aralık 2023 gibi ise polis tarafından arandım ve ifade çağrıldım, gittim ve ifademi verdim İstanbul'dan aldığımı belirttim ve dekontları sundum. İstanbul'da yabancı bir turistten çalınmış cihaz sanırım.
Dün itibarıyla sattığım kişiye yasaluyarı mesajı gelmiş (telefonun çalıntı olduğuna dair), bana telefonu polise teslim edeceğini, parasını istediğini yoksa benden davacı olacağını söyledi.

Kısacası benim hattımda takıldığı için benim de ismim var dosyada muhtemelen.
Sizce aldığım kişiye parasını vermeli miyim? Çok kararsız kaldım eleman beni tehdit ediyor dava açarım diye.
Dava aç.

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
296
İsim
Alihan YILMAZ
Bir Avukata danışsana. Forumdan hak aranmaz. İşin içinde çalıntı mal ile ticaret varsa durum ciddidir.

Mert

80+ Silver
Arabada benzer durum olursa herkes bir önceki kişiye dava açıyor. Dolayısıyla senin de almış olduğun kişiye ulaşman gerek.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Berk
Arkadaşlar bundan yaklaşık 1.5 sene önce aralık 2022 tarihinde yurt dışı iPhone 13 Pro Max telefon satın almıştım.
Telefonu arkadaşıma aldırdım, kendisi istanbuldaydı benim için satın aldı ve bana kargoladı.
Telefonu 10 Aralıktan 13 Mart 2023 tarihine kadar kullanıp başka birine sattım.

Aralık 2023 gibi ise polis tarafından arandım ve ifade çağrıldım, gittim ve ifademi verdim İstanbul'dan aldığımı belirttim ve dekontları sundum. İstanbul'da yabancı bir turistten çalınmış cihaz sanırım.
Dün itibarıyla sattığım kişiye yasaluyarı mesajı gelmiş (telefonun çalıntı olduğuna dair), bana telefonu polise teslim edeceğini, parasını istediğini yoksa benden davacı olacağını söyledi.

Kısacası benim hattımda takıldığı için benim de ismim var dosyada muhtemelen.
Sizce aldığım kişiye parasını vermeli miyim? Çok kararsız kaldım eleman beni tehdit ediyor dava açarım diye.
senin de mağdur tarafta olduğunu belirt. bu noktada çuvaldızı ya kendinize batıracaksınız ödemeyi üstlenip veya karşı bir teklif yaparak ikiye bölüp zararı ortaklaşın veya sende aynı şekilde mağdur olduğunu belirterek mahkemeyi bir üste taşıyacağını belirt ama her şeyden önce deneyimli bir avukattan yardım almakta fayda var. forumla olacak iş değil. hukuk farklıdır. sistematik çalışır. ben ondan aldım o bana sattı bir savunma değil kabaca

Aderal

80+ Bronze
senin de mağdur tarafta olduğunu belirt. bu noktada çuvaldızı ya kendinize batıracaksınız ödemeyi üstlenip veya karşı bir teklif yaparak ikiye bölüp zararı ortaklaşın veya sende aynı şekilde mağdur olduğunu belirterek mahkemeyi bir üste taşıyacağını belirt ama her şeyden önce deneyimli bir avukattan yardım almakta fayda var. forumla olacak iş değil. hukuk farklıdır. sistematik çalışır. ben ondan aldım o bana sattı bir savunma değil kabaca
Hocam işte bende onu soruyorum. Çuvaldızı kendime batırıp sattığım adamın mağduriyetini gidersem bu olay kapanır mı komple

mortemeyn

80+ Bronze
Eleman tehdit ediyor beni parasını vermezsem o bana dava açacakmış
Verme sakın. Araya başka durum sokma versin mahkemeye sende sunarsın belgelerini verirsen olan parana olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ona zaten tamam. bunlar şart artık ama parayı adama atmam mantıklı mı dava açarsa ben suçlu bulunur muyum
Atma sakın yav herkes ne diyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendine göre iş yapma sakın olan parana olur gerçekten yapma ederse etsin bende mağdurum de mahkemeye beni verirseniz bende karşı dava açarım de

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,684
İsim
Selim
Hocam sim kartı taktığım gün atmış olduğum paranın dekontu elimde var. Fakat açıklama vs yazmadım. Dediğim gibi ben cihazı aldıktan sonra 3 ay boyunca kullandım üstüne sattım üstüne 1 yıl geçti daha şimdi geliyor haberi
Ozaman hiç bir şey olmaz merak etmeyin

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Berk
Hocam işte bende onu soruyorum. Çuvaldızı kendime batırıp sattığım adamın mağduriyetini gidersem bu olay kapanır mı komple
yani maddi durumunuz bunu kaldıracak düzeydeyse kabaca ya benim param var dert değil kafam ağrımasın modundaysanız olabilir lakin bir avukat aracılığıyla bunu yapın yapacaksanız. en azından bir fikir alın çünkü yarın öbür gün nitelikli dolandırıcı konumunda olabilirsiniz durumu kabullenip sattığınız kişiye daha sonra geri ödeme yaptığınız için. bu kişi parayı alıp yine sizi şikayet edebilir beni dolandırdı durumu anladığımda korkup geri ödeme yaptı diyebilir. benim bilgim olmadığı için bu konuda sadece fikir verebiliyorum. kötü bir durum geçmiş olsun tekrardan

lillagol37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Yasin
polısın aradıgını nasl anladın nosu nasıl baslıyor benzer durum yasarsam polısın telden aramaz sanıyordum hep 112 olarak mı aranma aldınız?

Top Bottom