❌İndirim Bitti! Segotep Radiant Beyaz 750W Kasa 3.299 TL

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kötü yanları elbette olabilir ama bu bütçe için gayet güzel ve yeterli bir model. Özellikle kullanılan bulk kapasitör, bu fiyat aralığında pek kolay bulunmaz. Mesela AİGO BP750 veya bazı MSI modellerinde kullanılan bulk kapasitör, markası belli olmayan, ChengX seviyesinde(hatta daha kötü) bir ürünken burada Teapo DG kullanılmış. Bu bile başlı başına artı bir nokta.

Son düzenleme:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PSU bu şekil.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-08-09 at 15.19.40.webp
    WhatsApp Image 2025-08-09 at 15.19.40.webp
    78.6 KB · Hit: 47
Kötü yanları elbette olabilir ama bu bütçe için gayet güzel ve yeterli bir model. Özellikle kullanılan bulk kapasitör, bu fiyat aralığında pek kolay bulunmaz. Mesela AİGO BP750 veya bazı MSI modellerinde kullanılan bulk kapasitör, markası belli olmayan, ChengX seviyesinde(hatta daha kötü) bir ürünken burada Teapo DG kullanılmış. Bu bile başlı başına artı bir nokta.

İtirazım 9070xt, 5070ti ve üstü kartlara önerilmesi. xx60 serisi ve daha alt sistemler için makul olabilir.

C seviyesi FSP Hyper hayvan gibi spike yiyen RX 9070 XT besliyorsa bu PSU da besler.

Sorun besleyip besleyememesi değil anlamıyorsun. Sorun iki bin lira için sisteme düşük seviye güç kaynağı takıp uzun vade bozulmadan kullanma hayali kurmak. Sen riske girip kullanabilirsin.

Gece şebeke gerilimini 250v ve üstü görebilirsin. 250v üstü testlerde neler yapar acaba bu güç kaynağı merak ediyorum. Elimde olsaydı çeşitli işkence testlerine sokardım.

Sorun besleyip besleyememesi değil anlamıyorsun. Sorun iki bin lira için sisteme düşük seviye güç kaynağı takıp uzun vade bozulmadan kullanma hayali kurmak. Sen riske girip kullanabilirsin.

Gece şebeke gerilimini 250v ve üstü görebilirsin. 250v üstü testlerde neler yapar acaba bu güç kaynağı merak ediyorum. Elimde olsaydı çeşitli işkence testlerine sokardım.
1754743663633.webp

Öyle bir durum olursa MOV sistemi kapatır veya sigorta atar. (sigortanın kaç amperlik olduğunun bilgisi lazım tabiiki) Ayrıca EMI filtresi yeterli. Tüm olması gereken bileşenler bulunuyor. (mov belki olmayabilir)

OVP devreye girip kapanması lazım. Sigorta atıyorsa büyük sıkıntı.

AC giriş hattındaki ilk bileşenler onlar. Etki ilk başta onlara oluyor. Onlar atmazsa entegreler devreye giriyor.

Grenergy GR8313 entegresinin içinde korumalar var: OCP, OVP, UVP, SCP, PG.

Aynı şekilde Champion CM6800UX entegresinin içinde de korumalar olabiyor.

Ayrıca DC-DC kartlarındaki IC’lerin içinde de korumalar var.

1754744271427.webp

Son düzenleme:
Grenergy GR8313 entegresinin içinde korumalar var.

OCP OVP UVP SCP PG

Aynı şekilde Champion CM6800UX içindede korumalar bulunabiliyor.
Devreler olabilir ama sağlıklı çalışmayabiliyor. Koruma toleranslarını saçma şekilde yüksek ayarlayanlar oluyor. Nötr kopmasında başına neler gelir görmek isterim. 300v+ verip görmek lazım. Korumalar düzgün çalışmazsa sistem bileşenlerinden bazıları tatile çıkabilir.

Devreler olabilir ama sağlıklı çalışmayabiliyor. Koruma toleranslarını saçma şekilde yüksek ayarlayanlar oluyor. Nötr kopmasında başına neler gelir görmek isterim. 300v+ verip görmek lazım. Korumalar düzgün çalışmazsa sistem bileşenlerinden bazıları tatile çıkabilir.
Test verisi olmadan bu konular hakkında net yorum yapmak zor, sadece kağıt üstünde konuşabiliriz. Sigortanın değeri de verilmemiş. Bir de 12V, 5V ve 3.3V kanallarındaki OCP, OPP ve SCP ayarlarının ne kadar olduğuda belli değil. Bu sebeple ne siz ne ben yorum yapabiliriz. Kağıt üstünde yeterli duruyor.

1754745339243.webp

MOV yokmuş bu arada. Buda eksiklik sayılır.

Test verisi olmadan bu konular hakkında net yorum yapmak zor, sadece kağıt üstünde konuşabiliriz. Sigortanın değeri de verilmemiş. Bir de 12V, 5V ve 3.3V kanallarındaki OCP, OPP ve SCP ayarlarının ne kadar olduğuda belli değil. Bu sebeple ne siz ne ben yorum yapabiliriz. Kağıt üstünde yeterli duruyor.

Alıntıyı görüntüle

MOV yokmuş bu arada. Buda eksiklik sayılır.

Ben iki bin daha verip başka model alma konusunda ısrar ediyorum.

750w model diye orta ve üst seviye sistemi bunun gibi psulara emanet etmezdim. Bundan daha kötü F tier PF serisi Deepcool psu ile 9070xt sistem öneren yayıncılar var. Haziran sistem önerilerinde vardı. Adamların umrundaki tek şey para olduğu için Temmuz sistem önerilerine de aynı psu yu koymuşlar.

68 bin liralık sistemde F tier, 108bin liralık sistemde C tier güç kaynağı iteliyorlar. Bunu bilinçli yaptıklarını düşünüyorum. Bozulsun yenisi alınsın. 68 bin liralık sistem iyi güç kaynağı ile 70bin tl olunca yada 108bin liralık sistem 110bin lira olunca satış adedi düşmez. İnsanlar bu yayıncılara güvenip alıyor. Bunlar işi biliyor diye.

Piyasa çakal dolu dikkatli olmakta fayda var.

Geri