selamlar 2. el kit ram alıcam tıpatıp modeli
Bu dostlar sizce 1500tl ye alınır mı ?
Selamlar.
Öncelikle hangi işlemci ve anakartla kullanılacağı önemli
İkinci el ramleri denemeden almamak lazım. Çalışmama sorunu olabilir.
Şu an piyasada satılan çoğu ram üstünde yazan hızları vadediyor ama vermiyor.
Örneğin daha 10 gün önce gaming gen tr den aldığım corsair rgb pro 3600cl18 32gb ramler, iki ayrı anakartta farklı sonuç verdi.
Msi Mpg x570 pro carbon wifi de vadettiği hızı zorda olsa sağladı. 1 MHz üstüne çıkamadı ama.
Aynı ramler Gigabyte X570 Aorus Elite anakartlı sistemimde 3400MHz de çalışıyor. Vadettiği hız 3600MHz. Üstelik Corsair Rgb Pro marka. Yeni çıkan bir marka da değil.
Elimden geçen Kingston ramler vadettikleri Xmp değerlerinin bir altındaki değerde problemsiz çalıştılar. DDR3 de oldu DDR4 de. Beast modeli de oldu, savage ve fury modelleri de.
Gel gelelim Trident X ve Trident Z Model G.SKILL ramlere. Vadettiği değeri görmeyen olmadı. Ancak şu var ki ddr4 de 4000MHz üstünde başarı hiçbir ramde sağlayamadım.
Adata XPG Spectrix Ramler Canavar gibi çıktı. 3600MHz birkaç parti ram denedim. Şu an aktif 3866MHz de 1.50v da çalışıyorlar. (4x16gb Spectrix D41).
Biraz şans işi olsa da anakart uyumluluğu da önemli. Bazen denemeden bilinmiyor malesef. G.Skill ve Adata markaları yukarıda yazdığım gibi ezberi bozdular. Şahsen Corsairin yanından geçmeme kararı aldım. Kingston eh işte.
Anakartta ram zamanlamaları bölümünde CR değerlerine bakın. Problem yaşarsanız, cr değeri 1 ise 2 yapın düzelecektir büyük ihtimal. Olmazsa bir alt hızı seçin. Corsair bana 2 alt hızı seçtirdi.
Öhö öhö öhö.