Neler Yeni

Sen ne yapardin ?

MdlTTesla

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Muhammed Altın
1-Okullarda sabit bir müfredat yerine her yıl öğrenci ve imkanlara göre belirli bir müfredat yaptırırdım.
2-Köy enstitülerini açtırırdım.
3-Millet vekili maaşlarının azaltılması yönünde çalışmalar yapardım.Aynı şekilde cumhurbaşkanı maaşını da azaltırdım.
4-Esnaf,çiftçi gibi meslekler ile uğraşan kişilerin borcunu ödeyebilmesi için devlet yardımı ve gençlerin tarıma yönelmesi için ziraat okulları açtırırdım (lise yada orta okul seviyesinde).
5-Meslek liserinin yurt dışındaki şirketler daha yakın olmasını ve meslek liselerinin aynı zamanda bir ''üretim bandı olmasını sağlardım''.
6-Hava,Kara ve Deniz kuvvetleri kısaca ordu ihtiyacını karşılamak için önemli derecede bir bütçe ayırırdım.
7-Belirli oranlarda azaltmalara giderek dışarıdan alınan ürünlerin yerli üretilmesi için çalışmalar yapardım.
8-Özel şirketlerin satışını belirli bir oranda kısıtlayan bir yasa tasarısı getirirdim.
9-Eski yapıların onarımı için büyük bir bütçe ayırıp buraların turizme açılmasını sağlardım.
10-Ülkenin insanların düşündüğü gibi bir savaş ortamı olmadığını kanıtlamak için reklamlar ve farklı ülkelerin insanlarına bazı ayrıcalıklar ile ülkeye girişini sağlardım.
11-Okulların belirli zamanda orta asya turu yapması için bağışlar ve devlet destekli bir fon oluştururdum.
12-Bir önceki (11'nci madde de olduğu gibi) köy okullarının onarımı ve yeni okulların yapımı için bağış ve devlet destekli bir fon oluştururum.
13-Gençlere Türk tarihini sadece Osmanlıdan ibaret olmadığını öğretmek amacı ile Türk tarih kurumu ve MEB'in daha sıkı bir iş birliği içinde olmasını sağlarım.
Türk tarihi hakkında müzeler yaptırırım.
14-Askeri okulları tekrar açardım (orta okul ve liseleri.).
-
Bunları yaptıktan sonra ekonomi ve eğitim yavaş yavaş yerine oturacak (sadece bunlar yeterli değil tabi ki).
Daha sonra büyük oranda bir bütçeyi orduya vererek bölgesel bir güç haline gelmeyi amaçlarım,zaten şu anda bölgesel olarak önemli bir konumdayız ama çok daha iyi olabiliriz.
Bu yapmak istediğimiz her şey ancak $ ile olabilir ama olsun burada hayal kuruyoruz sonuçta :).
En iyisi bu, ikimizinki birleşse ülke süper güç olur.

MdlTTesla

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Muhammed Altın
Mustafa kemal ile osmanlı düşmandı fark ettiysen
Yahu olsun olmasın ben ne demişsin sadece hukuk kurallarında Osmanlı kuralları getiririm.
Yoksa Atatürk'ün çıkardığı bir hukuk kurallı varda ters düşecek.
Ülkemize İsviçre'den gelen kanunlar yerine bizim müslüman anlayışımıza göre ceza sistemi olması bence kemalist'liğe aykırı değil.

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Yahu olsun olmasın ben ne demişsin sadece hukuk kurallarında Osmanlı kuralları getiririm.
Yoksa Atatürk'ün çıkardığı bir hukuk kurallı varda ters düşecek.
Ülkemize İsviçre'den gelen kanunlar yerine bizim müslüman anlayışımıza göre ceza sistemi olması bence kemalist'liğe aykırı değil.
osmanlının da yaptıgı hatalar var Atatürk ün de var bunların ikisini birleştirip hatasız olanları almak mantıklı olabilir eger osmanlı kuralı getirirsen sagcı kesim seni onaylar Atatürk kuralını getirirsen solcu kesim seni onaylar bu şekilde rahat yaşanır şuan sag kesim ile sol kesim nerdeyse savaş çıkıcak.

MdlTTesla

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Muhammed Altın
osmanlının da yaptıgı hatalar var Atatürk ün de var bunların ikisini birleştirip hatasız olanları almak mantıklı olabilir eger osmanlı kuralı getirirsen sagcı kesim seni onaylar Atatürk kuralını getirirsen solcu kesim seni onaylar bu şekilde rahat yaşanır şuan sag kesim ile sol kesim nerdeyse savaş çıkıcak.
Evet bende onu diyorum.
Ben mesala orada direkt ülke Osmanlı olacak demedimki.
Ben bunu demek istedim.
Mesala bana ceza sistemleri mantıklı geldi onlardan alacam ceza sistemi.
Ama cumhuriyet olacak buda Atatürkten geliyor.
Yani ben bunu demek istedim.
Şimdi bunun neyi ters?
Neyse şimdi beni anlamışsın uzatmaya gerek yok.

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Evet bende onu diyorum.
Ben mesala orada direkt ülke Osmanlı olacak demedimki.
Ben bunu demek istedim.
Mesala bana ceza sistemleri mantıklı geldi onlardan alacam ceza sistemi.
Ama cumhuriyet olacak buda Atatürkten geliyor.
Yani ben bunu demek istedim.
Şimdi bunun neyi ters?
Neyse şimdi beni anlamışsın uzatmaya gerek yok.
knk anladım sıkıntı yok

Top Bottom