MdlTTesla
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 455
- İsim
- Muhammed Altın
En iyisi bu, ikimizinki birleşse ülke süper güç olur.1-Okullarda sabit bir müfredat yerine her yıl öğrenci ve imkanlara göre belirli bir müfredat yaptırırdım.
2-Köy enstitülerini açtırırdım.
3-Millet vekili maaşlarının azaltılması yönünde çalışmalar yapardım.Aynı şekilde cumhurbaşkanı maaşını da azaltırdım.
4-Esnaf,çiftçi gibi meslekler ile uğraşan kişilerin borcunu ödeyebilmesi için devlet yardımı ve gençlerin tarıma yönelmesi için ziraat okulları açtırırdım (lise yada orta okul seviyesinde).
5-Meslek liserinin yurt dışındaki şirketler daha yakın olmasını ve meslek liselerinin aynı zamanda bir ''üretim bandı olmasını sağlardım''.
6-Hava,Kara ve Deniz kuvvetleri kısaca ordu ihtiyacını karşılamak için önemli derecede bir bütçe ayırırdım.
7-Belirli oranlarda azaltmalara giderek dışarıdan alınan ürünlerin yerli üretilmesi için çalışmalar yapardım.
8-Özel şirketlerin satışını belirli bir oranda kısıtlayan bir yasa tasarısı getirirdim.
9-Eski yapıların onarımı için büyük bir bütçe ayırıp buraların turizme açılmasını sağlardım.
10-Ülkenin insanların düşündüğü gibi bir savaş ortamı olmadığını kanıtlamak için reklamlar ve farklı ülkelerin insanlarına bazı ayrıcalıklar ile ülkeye girişini sağlardım.
11-Okulların belirli zamanda orta asya turu yapması için bağışlar ve devlet destekli bir fon oluştururdum.
12-Bir önceki (11'nci madde de olduğu gibi) köy okullarının onarımı ve yeni okulların yapımı için bağış ve devlet destekli bir fon oluştururum.
13-Gençlere Türk tarihini sadece Osmanlıdan ibaret olmadığını öğretmek amacı ile Türk tarih kurumu ve MEB'in daha sıkı bir iş birliği içinde olmasını sağlarım.
Türk tarihi hakkında müzeler yaptırırım.
14-Askeri okulları tekrar açardım (orta okul ve liseleri.).
-
Bunları yaptıktan sonra ekonomi ve eğitim yavaş yavaş yerine oturacak (sadece bunlar yeterli değil tabi ki).
Daha sonra büyük oranda bir bütçeyi orduya vererek bölgesel bir güç haline gelmeyi amaçlarım,zaten şu anda bölgesel olarak önemli bir konumdayız ama çok daha iyi olabiliriz.
Bu yapmak istediğimiz her şey ancak $ ile olabilir ama olsun burada hayal kuruyoruz sonuçta.