Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Sennheiser GSP 301 682TL (yeni stoklar)

volki24

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Volkan Günaçtı
Şu ön veya arka panel mevzusunu mevcut kulaklığım ile bir deneyeyim merak ettim bu kadar farkediyor mu ya da ek ses kartı alsam kulaklık evrim geçirir mi elimde var bi tane dandik ama 7.1 usb şeklinde olanlardan ne dersiniz farkettir mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Hüseyin Umut Yüksel
Şu ön veya arka panel mevzusunu mevcut kulaklığım ile bir deneyeyim merak ettim bu kadar farkediyor mu ya da ek ses kartı alsam kulaklık evrim geçirir mi elimde var bi tane dandik ama 7.1 usb şeklinde olanlardan ne dersiniz farkettir mi
Bu farkın sebebi anakart üreticisinin kartın tasarımını yaparken tercih ettiği bir ayar. Aradaki farkta sesin kalitesinden ziyade şiddeti ile alakalı. Asus, gigabyte ve msi güncel yakın tarihli anakartların da kulaklığı 3.5mm jak ile bağlayacak olan kişiler ön paneli kullanır demiş ve ona göre bir ayar çekmiş. Ön panele daha anakart üzerindeki arka panelden daha fazla güç vermeyi seçmiş. Böyle olunca da ön panelde sesler daha yüksek ve daha net duyuluyor. Kimi anakart üreticisi bu ayarı açıp kapatmayı biosa koymuş kimisi koymamış böyle kullanın geçin demiş. Ön panelde direk anakartın üzerindeki kısımda anakarttaki aynı ses çipinden ses alıyor. Yani arasında muazzam bir fark olmaz aralarındaki en büyük fark ses şiddetinde. Ses yine aynı çipten geliyor.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
bende msi anakart var ama ön jack girişim çalışmıyor :( ses kartı almak zorunda kalacağım galiba
Mesaj otomatik birleştirildi:

araştırdım ama ucuz yollu güzel bir şey bulamadım
dostum çözümü çok basit ses kartı almaya gerek yok. arka girişi kulaklığa çevireceksin.

Ventusz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,306
İsim
Gökhan Güçlüoğlu
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik Bilgisayar Sistemleri Sıcak Fırsatlar
dostum çözümü çok basit ses kartı almaya gerek yok. arka girişi kulaklığa çevireceksin.
Bir videosu falan varsa yada nasıl yapacağımızı paylaşırsan sevinirim. Birde kulaklıktan memnunsun değil mi.

Metrekare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Burak Ergün
Merhaba, kullanmayıp aldığı fiyattan satmayı düşünen var mı ? İstanbul içi.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Bir videosu falan varsa yada nasıl yapacağımızı paylaşırsan sevinirim. Birde kulaklıktan memnunsun değil mi.
kulaklık muhteşem bence fakat sesi hoşuma gitmiyor müzikte falan oralarda müzik kulaklığı kullanıyorum. bu tabii ki genele bakmaz çünkü ben eski nesilden olduğum için rock dinliyorum yeni nesil biraz daha bass ağırlıkli dinlediği için yorumum çok geneli bağlamıyor enstrümanlar bass değil çünkü. arka giriş konusuna gelecek olursak video yok fakat videoluk bir durum da yok olay çok basit aslında eğer bilgisayarınızda realtek audio console varsa direk oradan aşağıda aygıtın gelişmiş ayarlarına tıklayınca girişleri göreceksiniz zaten yeşil olanı kulaklığa çevireceksiniz o kadar. eğer bu uygulama yoksa anakartın sitesinden ses kartı driverını kuracaksınız ve realtek audio control yüklenmiş olacak. eğer harici ses kartı varsa oradan da direk yapılabilir ama geneli realtek diye bunu anlattım.

Ventusz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,306
İsim
Gökhan Güçlüoğlu
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik Bilgisayar Sistemleri Sıcak Fırsatlar
kulaklık muhteşem bence fakat sesi hoşuma gitmiyor müzikte falan oralarda müzik kulaklığı kullanıyorum. bu tabii ki genele bakmaz çünkü ben eski nesilden olduğum için rock dinliyorum yeni nesil biraz daha bass ağırlıkli dinlediği için yorumum çok geneli bağlamıyor enstrümanlar bass değil çünkü. arka giriş konusuna gelecek olursak video yok fakat videoluk bir durum da yok olay çok basit aslında eğer bilgisayarınızda realtek audio console varsa direk oradan aşağıda aygıtın gelişmiş ayarlarına tıklayınca girişleri göreceksiniz zaten yeşil olanı kulaklığa çevireceksiniz o kadar. eğer bu uygulama yoksa anakartın sitesinden ses kartı driverını kuracaksınız ve realtek audio control yüklenmiş olacak. eğer harici ses kartı varsa oradan da direk yapılabilir ama geneli realtek diye bunu anlattım.
Eyvallah gelince deneyeceğim. Anladığım biraz bass ağırlıklı bir kulaklık ama müzikte de iş görecek düzeyde gibi. Oyunlarda iyi galiba inşallah gelince benide üzmez. :)

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Eyvallah gelince deneyeceğim. Anladığım biraz bass ağırlıklı bir kulaklık ama müzikte de iş görecek düzeyde gibi. Oyunlarda iyi galiba inşallah gelince benide üzmez. :)

hocam kulaklıklardaki olay sadece bass tiz mid değil bu nedenle müzikte bass olsa bile aynı zevki yaşaman mümkün değil. bu bir oyun kulaklığı olduğu için frekansları ona göre yapılıyor ayrıca başka birçok faktör de var. yani bir müzik kulaklığından alacağın müzik keyfini en kaliteli oyun kulaklığından da alamazsın çünkü frekans gibi şeyler çok farklı. oyunlarda sesler çok net bence hiçbir sorun yaşamadım ama film veya müzik için ayrı kulaklıklar kullanıyorum çünkü arada lezzet farkı var :) oyun kulaklığı için iyi bence umarım sende beğenirsin :) bu arada bassları iyi değil onu yanlış anlatmış olabilirim oyun kulaklığında bass istenmez zaten midleri iyi.

Son düzenleme:

aykuts41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Aykut
Logitechin g432 gibi kulaklıklarıyla kıyaslandığında nasıl bu kulaklık yani müzik için kötü denmiş?

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Logitechin g432 gibi kulaklıklarıyla kıyaslandığında nasıl bu kulaklık yani müzik için kötü denmiş?
müzik kulaklığı değil ki bu kanka nasıl müzikte güzel olsun :d müzikte güzel olursa oyunda güzel olamaz zaten çok zıt alanlar müzik ve oyun. ayak sesinin frekansı ile müzik çok zıt.

onno92

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Onur
müzik kulaklığı değil ki bu kanka nasıl müzikte güzel olsun :d müzikte güzel olursa oyunda güzel olamaz zaten çok zıt alanlar müzik ve oyun. ayak sesinin frekansı ile müzik çok zıt.
Müzik hangi frekansta, ayak sesleri hangi frekansta?

MSI aşığıyimm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,098
İsim
Ali Batmaz
Ne diyonuz

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Müzik hangi frekansta, ayak sesleri hangi frekansta?
müziğe göre değişir müzik kulaklıkları müzik bazlı satılır hatta. ayak sesleri ise bass ağırlıklıdır. fakat olay sadece frekans değil dediğim gibi oyun kulaklıkları yeri daha iyi tayin etmek için özel üretilir bu da ayrı sesi değiştirir. müzik kulaklıkları ise müzik için üretilir doğal olarak. odyofiller her müzik türü için ayrı kulaklık kullanırlar hatta kadın erkek vokaller için bile ayrı kulaklıklar kullanılır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,826
Üyeler
161,506
Son üye
LastLight95
Top Bottom