Neler Yeni

şeriat diye konuşanlar

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Method

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
Alperen Eymen Altunoğlu
Bende müslümanım ama şeriat günümüzde olmaz.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,191
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Yaşadığım yer koyu muhafazakar dindarlarsa gayet normal çok takma kafaya o zaman.

Mert

80+ Silver
Benim çevremde hiç yok.

Bura.K

80+ Silver
Çevremde yok, ama Şeriat gelsin diyenler Şeriat gelse maksimum 1 dakika yaşayabilirler. Kadın İnstagram'da açık saçık videolar paylaşıyor gelmiş Şeriat istiyorum diyor. Mesela bu kadın Şeriat gelse 2 dakika da idam edilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Aslı
Ya çevremden dolayı veya yaşadığım yerden mi dolayı bilmiyorum . Şeriat Gelsin Şu gelsin vb ... diyenler artmaya başladı gibi geliyor sizce öyle mi ?
Öncelikle şeriatı Afganistan ve İran da ki gibi sanan cahil bir arkadaş yorum yapmış konuyu açan arkadaşa demiyorum o merak edip sormuş ama bilmeden yorum yapan şahsa diyorum araştırma seviyesi bu kadar işte neyse bu gibi yani senin şeriat istiyor dediğin kesim de iki olasılık var şeriat sadece dini kurallardan oluşmaz iki şekilde olur Allah ve kul hakkı diye had cezalarında sadece Allah'a aittir kimse hüküm veremez ama kul yani birde mahkemeye ait olan kısım vardır bunu hakim düzenler isterse zamana göre değiştirebilirde neyse kaldığım kısım demiştim ya iki kısım vardır birincisi taciz ve hırsızlık için isteyen kesim ki haklılar bence taciz suçları için idam şart ikincisi kadını eve kapatıp erkek egemenliği isteyen kesim için bunlar zaten dini üstte gereksiz yorum atan kişiler ile aynı kesim İranda ki olan şeriat din adamlarının elinde oyuncak olan şeyler maalesef Afganistanda ki şeriat da öyle kuranda eğitim konulu şeriat kuralları yoktur kaldı ki kuranda şeriat detaylı anlatılmaz sadece had cezaları geçer bunun detaylanması içtiahat kararı ile olur yani gelip burda bu iki ülkeyi öne süren kişi bariz islamafobik kesim çünkü bu ülkede ki kişiler kimin maşası belli o yüzden bugünkü hukuk kurallarında şeriat uygulanması zor ha nasıl olur belli kaideler alır ve hukuk kurallarına uygulanabilir onun harici şeriat olması için ülkede Müslüman çoğunluk olmalı dahası uygulayacak adil kişi olmalı o yüzden çok zor bir kaide çevrende isteyen kişilere neden bunu istiyorsun demeden burdan buraya sorman mantıksız çevrem de muhafazakar insanlar var ve bende dini inancıma saygısı olan biriyim çevremde ki kişiler böyle ya da farklı düşüncelere sahipse önce neden diye onlara sorarım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allah'ın kurallarında "video çeken kızı idam edin" diye bir cümle okumadım hiç. Neden idam edilsin? Cevapta kaynak olursa sevinirim.
Zaten yok arkadaş İran ve Afganistandan şeriatı tanımış kuranda had cezalarında bu tarz şeyler yok açıp okusa görecek kuranda kırbaç,zina,alkol, hırsızlık ve adam öldüme gibi cezalar içerir daha çok eğitim ya da video ile ilgili şeyler geçmez bunu genişleten İslamı kullanan şahıslar ayrıca şeriat o inanca sahip kişilere uygulanır bunu bile bilmeden yorum yapan kişiler var

Bura.K

80+ Silver
Allah'ın kurallarında "video çeken kızı idam edin" diye bir cümle okumadım hiç. Neden idam edilsin? Cevapta kaynak olursa sevinirim.
Gerçek Şeriat'ın uygulanacağını size düşündüren nedir? Dünyada hiçbir mahlukat gerçek Şeriat'ı uygulayamaz. Bunun tonlarca sebebi var. Afganistan gibi olur tüm Şeriat ülkeleri. Zaten şu anda neredeyse en düzgün uygulayan bi' Afganistan var, onda da neler olduğunu zaten görüyoruz.

Ayrıca cevap verecekseniz bana ithamlı konuşmayın, adam gibi etiketleyin adam gibi tartışalım. Sözüm meclisten dışarı :)

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Şeriat denilen şey saçmalıktan ibarettir. Allah'ın kurallarının bugün uygulanan şeriatla uzaktan yakından alakası yoktur ayrıca günümüz içinde uygun değildir.

TamerKs

80+ Silver
Gerçek Şeriat'ın uygulanacağını size düşündüren nedir? Dünyada hiçbir mahlukat gerçek Şeriat'ı uygulayamaz. Bunun tonlarca sebebi var
Hemen at gözlüğü takmaya gerek yok canım sakin ol atağa geçme, sadece kız idam edilir dedinya, ordan kaynak istedim konu değiştirme. Uygulanır uygulanmaz mı diye soran yok.

Bura.K

80+ Silver
Hemen at gözlüğü takmaya gerek yok canım sakin ol atağa geçme, sadece kız idam edilir dedinya, ordan kaynak istedim konu değiştirme. Uygulanır uygulanmaz mı diye soran yok.
Canın falan değilim, hayırdır nereden bu samimiyet?
At gözlüğü takan benmişim gibi tavırlar falan, acayipsiniz yemin ediyorum :D

ordan kaynak istedim
Başka ülkelerin (Sözde şeriatla yönetilen ülkelerin(Afganistan, İran falan)) kızların sırf saçı gözüküyor diye idam veya recm ettiği onlarca, yüzlerce video/haber var. Burada bu videoları atamam maalesef, hassas içerik.

Ayrıca benim konuyu değiştirdiğimi nereden çıkardınız bilmiyorum, çıkardığınız yere geri sokmanızı tavsiye ediyorum.

Verdiğim cevabı bile anlayamamışsınız.

İlla kaynak istiyorsan DM gelebilirsin.

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Başka ülkelerin (Sözde şeriatla yönetilen ülkelerin(Afganistan, İran falan)) kızların sırf saçı gözüküyor diye idam veya recm ettiği onlarca, yüzlerce video/haber var
o şeriat olmuyor işte, kafalarına göre yapıyorlar. Şeriatın tanımı: Kuran’ın ayetlerine, Hazreti Muhammet’in sözlerine ve yaptıklarına, bunlardan çıkarılmış yorumlara dayanan, insanın yaşamını, toplumsal yaşamı düzenleyici, Tanrısal olduğu için hiçbir zaman değişmeyecek olan dinsel kurallar bütünü, İslam hukuku.
Ordakinin sadece adı şeriat ve şeriatı kötü gösteriyorlar.

TamerKs

80+ Silver
Canın falan değilim, hayırdır nereden bu samimiyet?
At gözlüğü takan benmişim gibi tavırlar falan, acayipsiniz yemin ediyorum :D
Gördüğünüz gibi hala kaynak yok sadece tartışmayı ilerletecek söylemler vb. İdam edilecekmiş, kaynak nerde?

Hiç bir zaman hiç birinizin kaynak attığını görmedim, farklı olanınız yok aynısınız afgan idam kız hakkı gibi ezber kavramlar.

Bura.K

80+ Silver
Gördüğünüz gibi hala kaynak yok sadece tartışmayı ilerletecek söylemler vb. İdam edilecekmiş, kaynak nerde?

Hiç bir zaman hiç biriniz kaynak attığını görmedim, farklı olanınız yok aynısınız afgan idam kız hakkı gibi ezber kavramlar.
İlla kaynak istiyorsan DM gelebilirsin.
Okumadan cevap yazma.
o şeriat olmuyor işte, kafalarına göre yapıyorlar. Şeriatın tanımı: Kuran’ın ayetlerine, Hazreti Muhammet’in sözlerine ve yaptıklarına, bunlardan çıkarılmış yorumlara dayanan, insanın yaşamını, toplumsal yaşamı düzenleyici, Tanrısal olduğu için hiçbir zaman değişmeyecek olan dinsel kurallar bütünü, İslam hukuku.
Ordakinin sadece adı şeriat ve şeriatı kötü gösteriyorlar
Arkadaşım bende baştan beri sözde Şeriat'dan bahsediyorum zaten. İlk yorumumda eksik belirtme olmuş, sonraki yazdığım yorumlardan da eksik belirtme olduğunu anlayıp "eksik belirtme yaptınız sanırım" deseniz neyse, direkt hakaret etmeye başlıyorsunuz :D

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,385
Üyeler
163,488
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom