ReyMysterio619
80+ Bronze
KesinlikleDevletimizin bu başıboş hayvanlar hakkında ciddi bir çalışma yapması lazım
KesinlikleDevletimizin bu başıboş hayvanlar hakkında ciddi bir çalışma yapması lazım
senin bu yazdığın şeriatın sebep olucağı bir şey değil kendi içinizdeki pisliğin bir yansıması dikkatini çekerim. bu gün keko tipler gelip yol kesmiyo mu rahatsız etmiyor mu seni onlarda bu günün yönetim şeklinin birer eseri o zaman.hee karını bakkala yolladıgında tekl basına gidiyo diye dövsünler de gör
bende Osmanlının çöküş sebeplerinden birinin din yüzünden olduğunu düşünüyorum. Sonuçta düşünce bi yeri fethet ve oraya islamı yay düşüncesiydi. İç meselelere önem ayırmak yerine sürekli bi yere saldırma peşindeydiler. Kanuni den sonrasıda çöktü zatenTarihi nerden öğreniyorsunuz? Osmanlı Dünya'nın yaklaşık 1/3'üne hükmetmiş devlet. Onlarca millet barındırıyordu. Fransız İhtilali'yle gelen fikir akımları -özellikle milliyetçilik- devletin toprak bütünlüğünü yıkılışa sürükledi. Ayriyeten Sanayi Devrimi'ne ayak uydurumadı. Her ne kadar fabrikalaşma denemelerinde bulunmuş olsada bunların hiç biri sonuç vermedi. Böylelikle Avrupa'nın ham madde pazarı haline gelindi ve devlet borçlanmaya başladı. Bu yüzden ekonomi çöktü. Dış borçlar arttı. Devletin gelir kapılarının çoğuna el koyuldu. Bu ve bunun gibi nedenlerin hiç biri dinle alakalı değildi. Madem dinle alakalı olduğunu iddia ediyorsan o zaman anlat dinleyelim.
Ayriyeten Atatürk'ün kararları şeriatın kötü olmasından kaynaklı değildi, bazı sahışlar tarafından kötü yola sürükleneceği içindi -tıpkı İran, Afganistan vb. olduğu gibi- Mesela Atatürk normalde halifeliği kaldırmıyordu fakat bu mevkinin başına geçenler cumhuriyet düşmanlığı yaptığı için kapatmak zorunda kaldı tıpkı çok partili düzene geçilememesi gibi.
yok bos konustugunu düşünüyorum. şeriatın sebep olacağı bir şey busenin bu yazdığın şeriatın sebep olucağı bir şey değil kendi içinizdeki pisliğin bir yansıması dikkatini çekerim. bu gün keko tipler gelip yol kesmiyo mu rahatsız etmiyor mu seni onlarda bu günün yönetim şeklinin birer eseri o zaman.
ayrıca şeriatın içinde yalan söylememek, yetim hakkı gözetmek ve ya helal rızık gibi bir çok şey var.
yazdıklaınıza dikkat ediin arkadaşlar. şeriatı kabul etmemek dinden çıkmanıza neden olabilir. burada sadece şeriatı kabul etmemezlik yapmıyorsunuz çünkü.
Şeriat sadece Kur'an ile olan bir yönetim biçimidir, peygamber şuan yaşamadığı için bu işe karıştırılamaz. Ben doğru şeriat uygulanırsa devletlerin yıkılmayacağı, suç oranının düşeceği (kısas yasaları oduğu için) ve hatta ülkelerin şuankinden çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Şeriatı çoğu kişi sokaktaki her açık kadını dövmek falan sanıyor, öyle bir şey yok.Şeriat, Kur'an ve Hz.Muhammed'in sözlerinden veya eylemlerinden yola çıkılarak oluşturulan bir dini hukuk sistemini ifade eder. Şeriat, Müslümanların yaşadıkları dönem ve coğrafyaya göre ilahi mesajı yorumlayarak ortaya koydukları hukuk sistemine verilen isim olarak kabul edilir.
Fakat hiç bir toplum Şeriat ile yönetilmemelidir. Din ile Devlet birbirinden ayrı kalmalıdır. Din, kişi ve Allah arasındadır. Büyük Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu din yüzünden yıkılmıştır.
yabancı kaynakta oku dostum tarafsız yaklaşmıyosun çünküAzcık tarih öğren de gel . Bilmediğin için burada gülünç duruma düşüyorsun .
Yabancı kaynak okuyan dostum o zaman kanıtla da inanalım.yabancı kaynakta oku dostum tarafsız yaklaşmıyosun çünkü
O ateistlik için değilmiydi ya?Havalı olamak için şeriatı bilmeyip savunanlar var, hatta bunların bir iki tanesi bizim sınıfta
Şeriat eğer kuralları çıkarsız ve tarafsız şekilde sadece o kuralları ayrım yapmadan uygulanırsa evet iyi bir sistem ancak Ortadoğu gibi bir çoğrafyada bu uygulanmaya çalışırsanız %99 sapıyor ve bir tarafın sömürgesini izlemek için bir araca dönüyor kısacana yozlaşabilmesi çok koaly şeriatın bu çoğrafyada yoksa saf olarak kötü değilŞeriat ne olduğunu bilmiyor ama gelsin istiyen bir kısım var neden böyle düşünüyorlar sizce