SGK ım var mı yok mu nerden öğrenebilirim?

Sağlık Güvencesi Hak Sahipliği
Bölümünde durum: müstehaktır , provizyon alabilir yazıyor. Bu sgk var demek mi?
17 yaşındayım meslek lisesindeyim bende yazıyor öyle sgk varmış demekki :D

liseyi 2 ay önce bitirdim 18 yaşındayım. kendi adıma sgk kaydı yaptırmadım fakat müstehaktır provizyon alabilir yazıyor. Bu durumda sgk vardır diye düşünüyorum prim olayı cart curt bi sıkıntı olmaz degil mi ?
Liseden mezun olduysan 2 sene babanın sigortasından yararlanabiliyorsun, bu 2 sene içinde üniversiteye başladığında babandan yararlanacağın sigortanın süresi 25 yaşına kadar uzuyor. Hiç okumayanlar için 18 den sonra sigorta düşer.
bu prim borcu ne oluyor tam olarak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ve eger unide ogrenci olursam borc çıkarmı yine de
Prim borcu, sigortası olmayan kişilerin devlet tarafından zorunlu olarak yapılan GSS -Genel Sağlık Sigortası- dir. Bunu sen yapmasan da devlet senin yerine (sigortan yoksa) yapıyor ve bunu aylık ödemen gerekiyor. Ödemezsen birikiyor ve faizi çıkıyor. Öğrenciyken prim borcu çıkmaz.

Liseden mezun olduysan 2 sene babanın sigortasından yararlanabiliyorsun, bu 2 sene içinde üniversiteye başladığında babandan yararlanacağın sigortanın süresi 25 yaşına kadar uzuyor. Hiç okumayanlar için 18 den sonra sigorta düşer.

Prim borcu, sigortası olmayan kişilerin devlet tarafından zorunlu olarak yapılan GSS -Genel Sağlık Sigortası- dir. Bunu sen yapmasan da devlet senin yerine (sigortan yoksa) yapıyor ve bunu aylık ödemen gerekiyor. Ödemezsen birikiyor ve faizi çıkıyor. Öğrenciyken prim borcu çıkmaz.
fakat ben liseyi bitirdim 2 ay önce resmiyette öğrenci degilim sanırım sıkıntı olacak bi durum varmı ?

fakat ben liseyi bitirdim 2 ay önce resmiyette öğrenci degilim sanırım sıkıntı olacak bi durum varmı ?
Dostum liseyi bitirdin, öğrenci olup olmaman önemli değil. Liseden mezun olduysan 20 yaşına kadar ailenin sigortasından faydalanabiliyorsun. Diyelim bu sene mezuna kaldın 19 yaşında üniversite sınavına girdin ve üni kazandın. Üniversite kaydını yaptırdığın zaman aileden yararlandığın sigorta 25 yaşına kadar uzuyor. Üniversiteden mezun olduğunda 23 yaşındasın diyelim, 25 yaşına kadar ailenin sigortasından yararlanabiliyorsun. Yani okuyorsan prim borcu vs çıkmaz size.

geçen bi 3 5 gün sgk girişi oldu bunu pederin adına geçireyim sgk dan silinir o zaman

Dostum liseyi bitirdin, öğrenci olup olmaman önemli değil. Liseden mezun olduysan 20 yaşına kadar ailenin sigortasından faydalanabiliyorsun. Diyelim bu sene mezuna kaldın 19 yaşında üniversite sınavına girdin ve üni kazandın. Üniversite kaydını yaptırdığın zaman aileden yararlandığın sigorta 25 yaşına kadar uzuyor. Üniversiteden mezun olduğunda 23 yaşındasın diyelim, 25 yaşına kadar ailenin sigortasından yararlanabiliyorsun. Yani okuyorsan prim borcu vs çıkmaz size.
Kral ne bileyim bazıları kafamı karıştırdı yok prim borcu cıkar falan diye.
Zaten e devlette de müstehaktır, provizyon alabilir yazıyor bi sıkıntı olmaz yanı değil mi yarın muayene olmaya gideceğim

Zaten e devlette de müstehaktır, provizyon alabilir yazıyor bi sıkıntı olmaz yanı değil mi yarın muayene olmaya gideceğim
Sıkıntı olmaz kafan karışmasın liseden mezun olduysan 20 yaşına kadar sigortan var.

Kardeşim 3 sayfa adamlar sana aynı şeyi anlatmaya çalışmış. 20 yaşına kadar sigortan devam eder. Üniversiteye başlaman halinde 25 e uzar bu. 25 ten sonra da bi işe girer çalışırsın herhalde 😂 daha fazla soru sorma aklını karıştırma. Düşme... Dönüşme...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,788
Üyeler
184,052
Son üye
designerbarca
Geri