Neler Yeni

SICAKLIKLAR NORMAL Mİ ?

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
Peki şimdi ben işlemci için stres testi yaptım ve bahsettiğimiz fan ile de işlemciyi rahatlattım diyelim.
Ekran kartı için yapmam gereken bir test ya da soğutma ile alakali bir işlem.
Mesela Warzone'a girdiğim de 82 dereceleri görüyor ve bunun için ne yapmam gerekir ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oc uv ayarlarını rica etsem müsait olduğun da paylaşabilirmisin.
Ekran kartının sıcaklığı çok değil ama modeli neydi kartın ayrıca test için de Furmark ve 3D Mark Tıme Spy ama furmark harbiden zorlar haberin olsun.

'Meren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Eren Metin Demir
Discord
'Meren#5555
Peki şimdi ben işlemci için stres testi yaptım ve bahsettiğimiz fan ile de işlemciyi rahatlattım diyelim.
Ekran kartı için yapmam gereken bir test ya da soğutma ile alakali bir işlem.
Mesela Warzone'a girdiğim de 82 dereceleri görüyor ve bunun için ne yapmam gerekir ?

Oc uv ayarlarını rica etsem müsait olduğun da paylaşabilirmisin.

Warzone gibi babayiğit bir oyunda ısınması gayet normal benimki de 80 dereceleri görüyor o oyunda, yapabileceğin şeyler ekran kartı driverini güncellemen, güncel ise termal macun ve ekran kartı fanı temizliği yapman, onun dışında çok bir sıkıntı olmaz.

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
sana tavsiyem durumun varsa yeni bir işlemci sogutucu alman. En ideali snowman t6

Benimki 4.2ghz 1.15v ama kendi değerlerini deneyerek bulsan senin için daha iyi olur.

Silikonunuzu biliyor musunuz? 1.3 v biraz fazla gibi geldi
benim silikon dandil çıktı 1.275 de çökme yaşadım. 1.3 ile sıkıntısız oldu

Kadir_1987

80+ Silver
Warzone gibi babayiğit bir oyunda ısınması gayet normal, yapabileceğin şeyler ekran kartı driverini güncellemen, güncel ise termal macun ve ekran kartı fanı temizliği yapman, onun dışında çok bir sıkıntı olmaz.
Kasa 4-5 aylık ve aktif olarak 1 hafta kullanılmamıştır ve pc ile işim bittiğinde de üzerini örtü ile örterim :)
O yüzden temizlik konusun da titizim.
Ekran yeni olduğu için macuna gerek yok diye düşünüyorum ve driver lar konusunda da takıntılıyım pc başına geçtiğim de hep güncellemeleri kontrol ederim.
O zaman tek çare oc uv mi yapacağım yani ?

Son düzenleme:

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
Kasa 4-5 aylık ve aktif olarak 1 hafta kullanılmamıştır ve pc ile işim bittiğinde de üzerini örtü ile örterim :)
O yüzden temizlik konusun da tititim.
Ekran yeni olduğu için macuna gerek yok diye düşünüyorum ve driver lar konusunda da takıntılıyım pc başına geçtiğim de hep güncellemeleri kontrol ederim.
sen undervolt yapacaksın. müsait bir zamanda işlemci sogutucunu degiştireceksin. o stok sogutucu bir işe yaramıyor

'Meren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Eren Metin Demir
Discord
'Meren#5555
O yüzden temizlik konusun da tititim.

Dediğim gibi istersen yap ama o oyunda 82 dereceyi görmen normal, 82 derece ekran kartı için maximum sıcaklık, 85 derece üstü anormal oluyor.

Kadir_1987

80+ Silver
sen undervolt yapacaksın. müsait bir zamanda işlemci sogutucunu degiştireceksin. o stok sogutucu bir işe yaramıyor
İşlemci stok soğutucumu zaten değistirmeye karar verdim ve üstte belirttiğim soğutucuyu aldım ve onunla da sorun ortadan kalkacak sanırım.

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
İşlemci stok soğutucumu zaten değistirmeye karar verdim ve üstte belirttiğim soğutucuyu aldım ve onunla da sorun ortadan kalkacak sanırım.
ID-COOLİNG SE-224-XT bu senin aldıgın pahalı benim dedigim snowman t6 200 tl senin aldıgınla arasında fazla sogutma farkı yoktu. yani fazla para verdin bence

Kadir_1987

80+ Silver
Dediğim gibi istersen yap ama o oyunda 82 dereceyi görmen normal, 82 derece ekran kartı için maximum sıcaklık, 85 derece üstü anormal oluyor.
O zaman işlemciyi rahatlattıktan sonra ekran kartı ile alakalı bir şey yapmama gerek yok ve kafama takmadan devam etmem gerekiyor sanırım.

ID-COOLİNG SE-224-XT bu senin aldıgın pahalı benim dedigim snowman t6 200 TL senin aldıgınla arasında fazla sogutma farkı yoktu. yani fazla para verdin bence
Aldık artık.
İşe yarasın da başka bir şey istemiyorum.

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
O zaman işlemciyi rahatlattıktan sonra ekran kartı ile alakalı bir şey yapmama gerek yok ve kafama takmadan devam etmem gerekiyor sanırım.

Aldık artık.
İşe yarasın da başka bir şey istemiyorum.
işe yarar. undervolt yapmassan otomatik oyunlarda 70 derecede çalışır. undervolt yaparsan, oyunlarda 60-65 de çalışır. bu dedigim online oyunlar için geçerli

Top Bottom