Neler Yeni

Sıfır sistemde takılma sorunu

cqbb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir Güvener
5700X3D ve RX6800'lü sistem topladım. Takılmalar droplar yaşıyorum. Sizce sebebi ne olabilir?

cqbb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir Güvener
Chipset bios win driver
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramlwr xmp açıksa kapatıp deneyin
Ram chipset bios win driver bunların hiçbirinde sorun yok hepsi doğru şekilde yüklendi. SSD ve RAM
4070 ti süper kullanıyorum ben.Ne yaptıysam çözemedim,benimde her şey güncel ama bir türlü düzeltemedim
Sorunun oyundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü dün ürünü satın aldığım firmayı aradım. Firmadan aldığım bilgi doğrultusunda son 1 ay içerisinde satmış oldukları 5700X3D işlemciler adına aynı durumu yaşayan 3 kişiden daha dönüş almışlar. Bu sebeple test edilmek üzere işlemciyi göndermemi istediler. Diğer arayanlar ve başka yerlerde araştırdığım gördüğüm kadarıyla sorun işlemciden ziyade oyunla alakalı çünkü Intel 12700K kullanıp aynı sorunu yaşayan da var.
Psu tek kablo üzerindenmi 8+8 veriyor yoksa 2 tane ayrı 8 pin kablomu geliyor ?
tek kabloyla gelip 8+8 olarak 2 ye bölünüyor.

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Ram chipset bios win driver bunların hiçbirinde sorun yok hepsi doğru şekilde yüklendi. SSD ve RAM

Sorunun oyundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü dün ürünü satın aldığım firmayı aradım. Firmadan aldığım bilgi doğrultusunda son 1 ay içerisinde satmış oldukları 5700X3D işlemciler adına aynı durumu yaşayan 3 kişiden daha dönüş almışlar. Bu sebeple test edilmek üzere işlemciyi göndermemi istediler. Diğer arayanlar ve başka yerlerde araştırdığım gördüğüm kadarıyla sorun işlemciden ziyade oyunla alakalı çünkü Intel 12700K kullanıp aynı sorunu yaşayan da var.

tek kabloyla gelip 8+8 olarak 2 ye bölünüyor.
Direkt kesin bir şey söylemek istemem ama tek kablodan 8+8 gelmesi pek iyi değil elindeki kart yüksek güç tüketiyor kartını furmark testine sokabilir misin? Furmark testinde sorun çıkarsa yüksek ihtimalle tek kanaldan ekran kartı için yeterli güç besleyemiyor demektir.

cqbb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir Güvener
Direkt kesin bir şey söylemek istemem ama tek kablodan 8+8 gelmesi pek iyi değil elindeki kart yüksek güç tüketiyor kartını furmark testine sokabilir misin? Furmark testinde sorun çıkarsa yüksek ihtimalle tek kanaldan ekran kartı için yeterli güç besleyemiyor demektir.
çoğu psu bu şekilde aslında sanırım aynı şeylerden bahsediyoruz.

1738848193081.png

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Hüseyin Mert Görgel
çoğu psu bu şekilde aslında sanırım aynı şeylerden bahsediyoruz.

Alıntıyı görüntüle
Modüler PSU lar bu şekilde değil tek çıkış değil iki farklı veya karta bağlı üç farklı çıkıştan gelir tabi her PSU nun maksimum noktası farklıdır ama bu kablo ile 250 watt ve üzerinde sorunlar oluşabiliyor onun için test edip görelim dedim çünkü yükte işin rengi tam olarak belli olur

cqbb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir Güvener
Modüler PSU lar bu şekilde değil tek çıkış değil iki farklı veya karta bağlı üç farklı çıkıştan gelir tabi her PSU nun maksimum noktası farklıdır ama bu kablo ile 250 watt ve üzerinde sorunlar oluşabiliyor onun için test edip görelim dedim çünkü yükte işin rengi tam olarak belli olur
Yükte maks 82-83 dereceye çıkıyor. ve maksimum çektiği elektrik ise 220w

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,621
Üyeler
167,532
Son üye
Jettmain
Top Bottom