Neler Yeni

Sıfırdan format atıldığında PC ye neler yüklenmeli

bugraax

80+
Reaksiyon skoru
30
merhaba arkadaşlar pc yi alalı 5 ay olmuştur ama 10 kere falan format attım yazılımsal sorunlar çıkıyor çünkü mesela. valorant oynayıp kapattıktan sonra pc kapanmıyor. bu sorunu çözdüm ve sorunun pc de olmadığını anladım gibi galiba değil. ve formatı doğru attığımdan şüpheliyim recep baltaşın videosu ile yapıyorum formatı şuan win 11 iso dosyası iniyor. aslında formatı doğru atıyor gibiyim. microsoftun sitesinden win 11 yükleme medyası oluşturma yerinden indirmediğim içinmi böyle oluyor? ve bunları geçelim umarım doğru yapıyorumdur şuan iso dosyası inmek üzere. şimdi ben pc formatladım ne kurmam gerekiyor pc ye ekran kartı driveri falan kuruyorum ama yanlışda kuruyor olabilirim. bana baştan sona kısa ve net bir şekilde anlatırmısınız?

merhaba arkadaşlar pc yi alalı 5 ay olmuştur ama 10 kere falan format attım yazılımsal sorunlar çıkıyor çünkü mesela. valorant oynayıp kapattıktan sonra pc kapanmıyor. bu sorunu çözdüm ve sorunun pc de olmadığını anladım gibi galiba değil. ve formatı doğru attığımdan şüpheliyim recep baltaşın videosu ile yapıyorum formatı şuan win 11 iso dosyası iniyor. aslında formatı doğru atıyor gibiyim. microsoftun sitesinden win 11 yükleme medyası oluşturma yerinden indirmediğim içinmi böyle oluyor? ve bunları geçelim umarım doğru yapıyorumdur şuan iso dosyası inmek üzere. şimdi ben pc formatladım ne kurmam gerekiyor pc ye ekran kartı driveri falan kuruyorum ama yanlışda kuruyor olabilirim. bana baştan sona kısa ve net bir şekilde anlatırmısınız?

windowstan indirirsen yapı no:1742 indirir, dunya kadar guncelleme kurman gerek suan yapı no:3902 ye geldi.
buradan son surun indirebilirsin.
indirirken netfwork 3.5 ve esd istersen tik koyarsın.(esd biraz uzun surer)
buradan istedigin bileşenler cıkartarak yarı modlu indirme yontemi:
edge,gereksiz uygulamalar vs istemezsen kaldırabilirsin

formattan sonra driver vs guncellemeleri genelde update vs ile yapar
baslat/calıstır msinfo32 enter, gelen ekranda bileşenler/sorunlu aygıtlar dan kontrol edersin..
drectix ve visualler 2005/2022 yuklersin
temizleme,winrar vs..
kendi kullandıgını kurarsın vs vs
kendi kullandıklarım mesela:
1.png

windowstan indirirsen yapı no:1742 indirir, dunya kadar guncelleme kurman gerek suan yapı no:3902 ye geldi.
buradan son surun indirebilirsin.
indirirken netfwork 3.5 ve esd istersen tik koyarsın.(esd biraz uzun surer)
buradan istedigin bileşenler cıkartarak yarı modlu indirme yontemi:
edge,gereksiz uygulamalar vs istemezsen kaldırabilirsin

formattan sonra driver vs guncellemeleri genelde update vs ile yapar
baslat/calıstır msinfo32 enter, gelen ekranda bileşenler/sorunlu aygıtlar dan kontrol edersin..
drectix ve visualler 2005/2022 yuklersin
temizleme,winrar vs..
kendi kullandıgını kurarsın vs vs
kendi kullandıklarım mesela:
Alıntıyı görüntüle
Hocam şuan rufus ile USB belleğime yazılıyor iptalmi edeyim? Microsoft'un sitesinden iso olarak indirdim en aşağıdaki seçenekten.

Geri