Neler Yeni

Şimdi gidip 2 sene okumakmı yoksa çalışıp bi dahaki senemi gitmeliyim

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,743
İsim
Orkun
hocam bi yere girip çalışmam dersime odaklanırım paranın tadını alınca bu sefer okumayı unuturum
Dediğim gibi dostum. Senin kararın. Ben sana aklıma gelen fikirlerimi ve düşüncelerimi paylaşıyorum. Kararını düzgün ver. DGS ile 4 yıllığa tamamlamak çok zor. Mesela kendi adıma konuşayım, matematiğim leş. AYT de zaten barajı geçemedim sayısalım çok kötü. İyi olsa direk 4 yıllık yazılım mühendisliğine girerdim. Ancak giremedim. DGS de ise sayısal kısmı daha da zor oluyor. Sayısalın iyiyse kendine güveniyorsan ve 2 sene öğrenim sürecinde notlarını yüksek tutabileceksen ilk başta Gümüşhane deki okula gidip notlarını yüksek tutup yatay geçiş ile kendini başka okula atabilirsin. Sonrasında ise 2 yıl bitince girersin DGS'ye olur olmaz senin çalışmana kalmış. Ama en azından elinde bir diploman olur ve gerçekten de okulda öğretilenin fazlasını kendine katabilmiş olursan sektörde iş bulursun. O süreçte tekrar tekrar DGS deneyip 4 e tamamlamayı deneyebilirsin.
Ha bu arada illa yazılım bilgisayar mühendisliğine tamamlamak zorunda değilsin. Elinde sonuç olarak Bilgisayar Programcılığı diploman olucak. Bu diploma sektörün kapısını sana açacak. Kimi işveren 4 yıllık mezun istiyor. Kimisi 2 yıllık diplomayı kabul ediyor. Sektörde deneyim yapmak okumaktan daha öne geçiriyor diye düşünüyorum.

kimselerduymasın

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
225
İsim
kimseler duymasın
Dediğim gibi dostum. Senin kararın. Ben sana aklıma gelen fikirlerimi ve düşüncelerimi paylaşıyorum. Kararını düzgün ver. DGS ile 4 yıllığa tamamlamak çok zor. Mesela kendi adıma konuşayım, matematiğim leş. AYT de zaten barajı geçemedim sayısalım çok kötü. İyi olsa direk 4 yıllık yazılım mühendisliğine girerdim. Ancak giremedim. DGS de ise sayısal kısmı daha da zor oluyor. Sayısalın iyiyse kendine güveniyorsan ve 2 sene öğrenim sürecinde notlarını yüksek tutabileceksen ilk başta Gümüşhane deki okula gidip notlarını yüksek tutup yatay geçiş ile kendini başka okula atabilirsin. Sonrasında ise 2 yıl bitince girersin DGS'ye olur olmaz senin çalışmana kalmış. Ama en azından elinde bir diploman olur ve gerçekten de okulda öğretilenin fazlasını kendine katabilmiş olursan sektörde iş bulursun. O süreçte tekrar tekrar DGS deneyip 4 e tamamlamayı deneyebilirsin.
Ha bu arada illa yazılım bilgisayar mühendisliğine tamamlamak zorunda değilsin. Elinde sonuç olarak Bilgisayar Programcılığı diploman olucak. Bu diploma sektörün kapısını sana açacak. Kimi işveren 4 yıllık mezun istiyor. Kimisi 2 yıllık diplomayı kabul ediyor. Sektörde deneyim yapmak okumaktan daha öne geçiriyor diye düşünüyorum.
dediklerine sonuna kadar hak veriyorum dgs vs uğraşılmaz tekte kazanmak en iyisi sıkı çalışırım iyi bi sıralama yapar girerim 4 senelige daha iyi kafa rahat olur

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,853
İsim
Akın Taşkan
2 senelik okullar iş garantili değilse gitmeyin. Demiryolu işletmeciliği vb. mezun olduğun an sana işini de veriyorlar tavsiye ederim ama onun harici tırt.

kimselerduymasın

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
225
İsim
kimseler duymasın
2 senelik okullar iş garantili değilse gitmeyin. Demiryolu işletmeciliği vb. mezun olduğun an sana işini de veriyorlar tavsiye ederim ama onun harici tırt.
yani kazandığımız halde bile bizi mutlu etmeyen bi sistem yazık bize vallahi sadece harcanıyoruz bi hayat kazanmak bu kadar zor olmamalı
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu işte bakıyor özel sektöre deneyime o kadar can sıkıcıki

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
Bir daha çalış 2 yıllını boş yere kaybetme alacağın diplomanın hiçbir vasfı yok
gümüşhane üni bilgisayar programcılığı bitirdiğinde mavi diploma veriyor yani uluslararası standartlarda eğitim veriyor okul. kendini geliştirmesine bağlı o bölümden sonra iş bulma olanağı. bence güzel bölüm ve istediğim bölümdü gelmedi. 1 sene daha bekleme oku gitsin

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Beyler Gümüşhane merkez myo kazandım 2 senelik bilgisayar programcılığı sizce gitsemmi yoksa 1 sene daha çalışıp 4 senelik mi kazanayım babamın emekliliginede 3 sene var bu sene giderse 2 sene kalicak 4 senelik kazansam 2 sene iyi okuyabilirim sonrasinda hem calisip hem okumakda zor olur yoksa 1 sene daha calisip 2 senelik daha iyi bi yeremi gideyim kararsız kaldım sizin düşünceleriniz nedir
Çalış önümüzdeki sene yine sınava gir

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Hocam güzel bir şehirde olsa git derdim. Ben de Bilgisayar Programcılığı okuyorum Tekirdağ'da. Başka bir il çıksaydı büyük ihtimalle mezuna bırakırdım.
hangi ilçe hocam

yusuftheayay

80+ Bronze
Beyler Gümüşhane merkez myo kazandım 2 senelik bilgisayar programcılığı sizce gitsemmi yoksa 1 sene daha çalışıp 4 senelik mi kazanayım babamın emekliliginede 3 sene var bu sene giderse 2 sene kalicak 4 senelik kazansam 2 sene iyi okuyabilirim sonrasinda hem calisip hem okumakda zor olur yoksa 1 sene daha calisip 2 senelik daha iyi bi yeremi gideyim kararsız kaldım sizin düşünceleriniz nedir
Sağlık olsa oku dicem de bilgisayar prog çok değmez gibi

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,743
İsim
Orkun

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
DGS dedikleri gibi zor iş iki yıl sonra kontenjan sayısı daha da sıkıntılı olabilir. 4 yıllık için tekrar hazırlanma fikrini iyi düşün çünkü kırıp OBP ile sınava gireceksin her yıl yığılma artıyor ve OBP daha da değerli hale geliyor fakat bu yıl kontenjanlar bayağı dolmuş önceki yıllara göre daha az kişi mezuna kalabilir.

kimselerduymasın

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
225
İsim
kimseler duymasın
Top Bottom