OrkunJJ
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,743
- İsim
- Orkun
Dediğim gibi dostum. Senin kararın. Ben sana aklıma gelen fikirlerimi ve düşüncelerimi paylaşıyorum. Kararını düzgün ver. DGS ile 4 yıllığa tamamlamak çok zor. Mesela kendi adıma konuşayım, matematiğim leş. AYT de zaten barajı geçemedim sayısalım çok kötü. İyi olsa direk 4 yıllık yazılım mühendisliğine girerdim. Ancak giremedim. DGS de ise sayısal kısmı daha da zor oluyor. Sayısalın iyiyse kendine güveniyorsan ve 2 sene öğrenim sürecinde notlarını yüksek tutabileceksen ilk başta Gümüşhane deki okula gidip notlarını yüksek tutup yatay geçiş ile kendini başka okula atabilirsin. Sonrasında ise 2 yıl bitince girersin DGS'ye olur olmaz senin çalışmana kalmış. Ama en azından elinde bir diploman olur ve gerçekten de okulda öğretilenin fazlasını kendine katabilmiş olursan sektörde iş bulursun. O süreçte tekrar tekrar DGS deneyip 4 e tamamlamayı deneyebilirsin.hocam bi yere girip çalışmam dersime odaklanırım paranın tadını alınca bu sefer okumayı unuturum
Ha bu arada illa yazılım bilgisayar mühendisliğine tamamlamak zorunda değilsin. Elinde sonuç olarak Bilgisayar Programcılığı diploman olucak. Bu diploma sektörün kapısını sana açacak. Kimi işveren 4 yıllık mezun istiyor. Kimisi 2 yıllık diplomayı kabul ediyor. Sektörde deneyim yapmak okumaktan daha öne geçiriyor diye düşünüyorum.