🟢 Şimşek: Ekonomide taşlar yerine oturuyor! 💰

Risk priminin düşmesi yetmiyor. Kurlar gerçek olmalı. Çünkü yabancı yatırımcı kazandığı parayı kendi birimine çevirince ya ne zarar ne de kâr ediyor ya da zarar ediyor. Kimse yatırım yapmaz bu durumda. Ama evet, bu risk priminin düşmesi de önemli.

Adamlar yüzde 40 olarak aldığı enflasyonu 38 e indireceğiz diyor. Ekonomi nedir bunu bilen insanlar konuyu anladı.

Türkiye'nin risk primi son 4 yılın en düşük seviyesinde!​

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Bakan Şimşek, "Risk primimizi gösteren CDS son 4 yılın en düşük seviyesinde. Uyguladığımız doğru politikalarla düşen risk primi hem kamunun hem özel sektörün dış borçlanma maliyetlerini azaltırken dış finansmana erişimini de kolaylaştırıyor" dedi.

"UYGULADIĞIMIZ DOĞRU POLİTİKALARLA..."​

Alıntıyı görüntüle
Evet, bende araba alırdım mesela çok ihtiyacım var ama kıçı dökük yürüyen tabut dediğmiz Tofaş bile olmuş 150-200k
Enflasyon bizi yoruyor. Dolar düz 30 olsa sabit kalsa o şekilde yine iyiyiz. Şuan iç piyasada 40tl den işlem görüyor

Fayda olarak ne görcez ben onu merak ediyorum. Rakamlar pozitif gözüksede. Telefon alırken, kredi çekerken bişey satın almaya çalışırken, karşılaştığımız zorluklara ne zaman etki edecek? Fiyatlar oturduktan sonra bunların anlamı ne?
Bir 5 yılı var gibi :kekw:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Bakan Şimşek, "Risk primimizi gösteren CDS son 4 yılın en düşük seviyesinde. Uyguladığımız doğru politikalarla düşen risk primi hem kamunun hem özel sektörün dış borçlanma maliyetlerini azaltırken dış finansmana erişimini de kolaylaştırıyor" dedi.

Alıntıyı görüntüle
FwkmGYoWYAAzYAY.jpg

Valla o taşlar bir tek bana oturuyor, ulan bir araştırma yapmam gerekliydi kitap aldım o fiyatlar neydi abow
Şaka maka iyi bir şey varsa destekler devamını isteriz. Ama hala çok iyimser bir havanın olduğunu düşünmüyorum.

Alıntıyı görüntüle
İstense dolar daha aşağı çekilir ancak devlet alım yaptığı için bilerek stabil tutuluyor. O yüzden 32 küsürde takılı kaldı. Avrupa'nın dibinde ufak bir Çin olmaya calisti Türkiye. Çok satış, sürümden kazanmak, ucuz işçilik gibi. Ancak elimizde patladı. Bakalım geleceğimiz ne olacak.

Geri