Yahu bizim zamanımızda lisede sınıfta kalanı toprağa gömüp taşlarlardı. Birçok bahane okudum başlıkta. Çok güzel bir söz vardır. Bahane popo gibidir herkeste bulunur diye. Benim de çocuğum var. Evet herkesin üniversite okumasını beklemiyorum ve okumamalı da. Fakat lise temel eğitim. Normal iq ya sahip her insan kalmadan mezun olabilir. Söyleyeceğin her şey bahane. Hayatta tek birşeyde başarılı olmak çoğu insanı kurtarmaz. O yüzden pc yazılım gibi konularda iyi olduğunu düşünüp sadece o konulara eğilirsen başarılı olacağını hayal etmek sana büyük bir yıkım getirebilir. Pc kullanmayı bilmek yada birkaç yazılım dilini biraz bilmek sana bir şey kazandırmayacaktır. Ben exelde her türlü formüllemeyi ve makroyu yapabilen bir insanım fakat chatgpt çoğu zaman benden daha sade olacak şekilde aynı şeyi yapabiliyor. Kendini ve aileni kandırmaktan vazgeç. Şu lisede sınıfı geçmeyi gerçekten hedefleyip bunu başaramıyorsan ben başka birşeyde de başarılı olabileceğini sanmıyorum. Kesinlikle kendini kandırdığını düşünüyorum. iq seviyen normal ise bunu başarman gerekir. Umarım her şey gönlünce olur.