Yardım Sistem Hakkında birkaç sorulu danışmalar

Ömer G.

80+
Reaksiyon skoru
66
Merhaba arkadaşlar ben bu dönemin sonunda bilgisayar alacağım monitör klavye falan da içinde ama aklıma takılan şeyler şunlar :
Alacağım bilgisayar unlost X v3 , tabi ki de özelliklerini değiştirdim şimdi size özelliklerini yazıyorum.
PHANTEKS P360X TEMPERED GLASS Siyah Kasa
AMD Ryzen 7 3800X 4.5GHz 8/16 Çekirdek İşlemci YA DA 3700X tam emin değilim
KINGSTON Predator RGB / GSKILL Trident Z Neo RGB 3200MHz 16GB (2x8GB) Bellek
MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI Anakart VEYA MSI MEG X570 ACE WIFI Anakart
MSI RX 5700 XT GAMING X Ekran kartı
SAMSUNG PM981A 512GB M.2 3500-2900MB/s SSD
3x adreslenebilir RGB Fan
COOLER MASTER ML240L RGB Fanlı İşlemci Soğutucusu
SEAGATE 1TB 7200rpm Dahili Sabitdisk
FSP Hydro G Pro 750W 80+ GOLD Modüler Güç kaynağı

Şimdi arkadaşlar size soruyorum burdaki veya ya da yazdığım bileşenler dışındakiler kesin olacak bileşenlerdir.Sadece veya,ya da yazdıklarım değişebilir amd ryzen 7 3800X ve 3700X Arasında çok fiyat farkı var neden? Acaba oyun farkını fazla etkilerler mi? Bir de bu anakartlarda MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI Anakartını seçsem bu donanımları kaldırabilir mi yani MSI MEG X570 ACE WIFI Anakart alırsam mı kaldırır yoksa ilkini mi ve arasındaki fark çok olur ne olur bütün sorularımı cevaplamaya çalışın çünkü çok kararsız kaldım ne olur bilmeyenler yazmasın

Sistemin güzel 3700X tercih edebilirsin fark az.

Unlost sistemleri gereksiz pahalı.
Bütçe belirtin, forumdaki kişiler size daha iyi sistem toplar.

Sistemin güzel 3700X tercih edebilirsin fark az.
teşekkür ederim peki anakart hakkında ne düşünüyorsunuz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Unlost sistemleri gereksiz pahalı.
Bütçe belirtin, forumdaki kişiler size daha iyi sistem toplar.
benim konum hakkında yardım olacak mısınız diğerlerini mi aşağılayacaksınız ?

3700x 3800x arasında fazla fark yok anakart olarak ikisi de iyi anakartlar.

teşekkür ederim peki anakart hakkında ne düşünüyorsunuz?

benim konum hakkında yardım olacak mısınız diğerlerini mi aşağılayacaksınız ?
Anakartın da güzel. Sistemin genel olarak iyi ama FSP de sağlam PSU evet fakat Cooler Master veya Corsair PSU'larına yönel derim.

peki ilk baştakini alsam bir fark olur mu yani sistemi en yüksek performansta kullanabilir miyim çünkü ikisi arasında 800 tl fark var
iki işlemcide yüksek performanslı güçlü işlemciler eğer paradan tasarruf yapmak istersen 3700x tercih edebilirsin ikisi de 8 core 16 thread.

Anakartın da güzel. Sistemin genel olarak iyi ama FSP de sağlam PSU evet fakat Cooler Master veya Corsair PSU'larına yönel derim.
ya onu pek önemsemedim açıkcası sadece gold sertifikası var mı diye baktım sonuçta bu kadar para vereceğiz bi git-gel ile hepsinin mahvolmasını istemeyiz ama düşünürüm dediklerini :)

iki işlemcide yüksek performanslı güçlü işlemciler eğer paradan tasarruf yapmak istersen 3700x tercih edebilirsin ikisi de 8 core 16 thread.
o zaman ikisi arasında pek bir fark yok diyoruz değil mi ?

ya onu pek önemsemedim açıkcası sadece gold sertifikası var mı diye baktım sonuçta bu kadar para vereceğiz bi git-gel ile hepsinin mahvolmasını istemeyiz ama düşünürüm dediklerini :)

FSP'de kalitelidir. Dediğim gibi sistemin güzel,hayırlar olsun :)

ufak bir ghz farkı var ama o fiyat farkına değiceğini düşünmüyorum ek olarak 3700x 65w, 3800x 105w TDP ye sahip.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,023
Üyeler
192,590
Son üye
defneeraslan
Geri