Sistem Parça önerileri Detaylı Bilgi Ve yardım

Öncelikler Herkese İyi geceler dilerim Eşime sistem Toplamaya başladık ve yavaş yavaş parçaları satın alıyoruz ilk başta ekran kartı aldık Elimizde olan sistem parçalarından başlamak isterim
Ekran kartı olarak
33 bin tl ye 1.5 hafta önce bu ekran kartını aldık
Psu olarak Forumdan Psular hakkında bilgi birikimi olan bir arkadaş yardımcı oldu ve
bunu almaya karar verdik

m2 ssd olarak elimizde 1 adet 1tb bir ssd var onuda buraya ekleyeceğim ama ekstra olarak 2 tb bir ssd daha alma niyetindeyiz

monitör olarak msı monitörü var onuda paylaşacağım ama fiyatı bu değil kesinlikle max 9 k ya aldım

Bunlar elimizde olanlar ve alacak olduklarımız
2. bir monitör eşim için 24 lük bir monitör bakıyoruz kendim için ise 27 lik bir mönitör arayışındayız
şuan Eksiklerimize Gelcek olursak :
Anakart
İşlemci AMD : Tercihen 7800x3d ve üzeri olması genel ağırlık oyun fakat ufak çaplı render alma da olucak
Ram : 16x2 olucak şekilde min 6000 mhz ve CL30 Olması Tercihen
2. M2ssd : 2Tb okuma yazması üzmeyecek uzun vade götürcek olması
soğutma : sıvı soğutma düşünüyoruz 360 lık vs bu konuda çok fazla bilgi kirliliği gördük o yüzden doğru ve sistemle senkronize çalışıcak bir soğutma ihtiyacı var
ve son olarak toparladığımız tüm parçalara uyumlu olucak bir Kasa arayışındayız kasayı en sonra bırakma sebebim hepsine uyumlu olsun isteğimizden kasada bizim için öncemli olan bayan kullanıcak ona göre kaba bir kasa olmasın hava akışı sorunlu olmasın yeterli olacaktır

NOT: Zaten cevap verilmiş gözüyle bakmaz iseniz seviniriz sizde fikrinizi önerdiğiniz parçayı paylaşın lütfen
patriot viper venom 2x16 6000mhz cl30 ram , kioxia pro lse alabilirsin 2tb , sıvı soğutucu olarak thermalright warframe pro öneririm , kasa olarak phanteks xt pro öneririm. İşlemci olarak en iyi oyun işlemcisi olan 9800x3d ufak tefek render da üzmez iyi performans verir 7800x3d alsanız da olur yine tatmin eder , https://www.akakce.com/anakart/en-u...wifi6e-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,903491187.html ana kart olarak ta bunu önermekteyim.

bu arada aldığınız 5070 gereksiz pahalı o fiyatlara 5070 ti bile bulunuyor mümkünse iade edin sistem oyun ağırlıklı ise 9070xt öneririm.

patriot 2x16 6000mhz cl30 ram , kioxia pro lse alabilirsin 2tb , sıvı soğutucu olarak thermalright warframe pro öneririm , kasa olarak phanteks xt pro öneririm. İşlemci olarak en iyi oyun işlemcisi olan 9800x3d ufak tefek render da üzmez iyi performans verir 7800x3d alsanız da olur yine tatmin eder.
teşekkür ederim hocam yalnız forumda çoğu kişi patriot önermiyor sıkıntılı ram diyorlar expo desteğinde vs sıkıntı varmış bilginiz varmı acaba diğer önerdiklerinizi hemen incelemeye başlıyorum

teşekkür ederim hocam yalnız forumda çoğu kişi patriot önermiyor sıkıntılı ram diyorlar expo desteğinde vs sıkıntı varmış bilginiz varmı acaba diğer önerdiklerinizi hemen incelemeye başlıyorum
hocam sorun yaşayanların çoğu bios güncellemediği için yaşıyor sorunu ben de yaşamıştım bios güncelleyince çözülmüştü.

patriot viper venom 2x16 6000mhz cl30 ram , kioxia pro lse alabilirsin 2tb , sıvı soğutucu olarak thermalright warframe pro öneririm , kasa olarak phanteks xt pro öneririm. İşlemci olarak en iyi oyun işlemcisi olan 9800x3d ufak tefek render da üzmez iyi performans verir 7800x3d alsanız da olur yine tatmin eder , https://www.akakce.com/anakart/en-u...wifi6e-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,903491187.html ana kart olarak ta bunu önermekteyim.

bu arada aldığınız 5070 gereksiz pahalı o fiyatlara 5070 ti bile bulunuyor mümkünse iade edin sistem oyun ağırlıklı ise 9070xt öneririm.
önerdiğiniz soğutucu bu mudur

aynen budur bu arada yazdım ama görmediniz sanırım 5070'e çok fazla para vermişsiniz aynı fiyat bandında 5070 ti bulunuyor.
yeni gördüm kusura bakmayın hocam iade edebiliriz sanırım ama ekran kartıda link olarak paylaşırsanız onada bakalım ekran kartı konusunda nvida dan şaşmadım şimdiye kadar o yüzden ordan devam etmek istiyorum açıkçası 33 k da uygun gelmişti msı a göre kendimize bir muhattap bulabilmek açısından ama dediğiniz gibiyse 33 35 fark etmez 5070 ti bulursak o banda ısınma sorunu yaşatmıycak bir ekran kartı olursa neden olmasın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam sorun yaşayanların çoğu bios güncellemediği için yaşıyor sorunu ben de yaşamıştım bios güncelleyince çözülmüştü.
teşekkür ederim hocam onuda tekrar inceleme listeme alayım o zaman

yeni gördüm kusura bakmayın hocam iade edebiliriz sanırım ama ekran kartıda link olarak paylaşırsanız onada bakalım ekran kartı konusunda nvida dan şaşmadım şimdiye kadar o yüzden ordan devam etmek istiyorum açıkçası 33 k da uygun gelmişti msı a göre kendimize bir muhattap bulabilmek açısından ama dediğiniz gibiyse 33 35 fark etmez 5070 ti bulursak o banda ısınma sorunu yaşatmıycak bir ekran kartı olursa neden olmasın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

teşekkür ederim hocam onuda tekrar inceleme listeme alayım o zaman

pny olmasından korkmayın epic-x olarak geçiyor soğutması asus tuf'a denktir ve eğer oyun odaklı ise gidip 9070xt alabilirsiniz merak etmeyin amd 9000 serisi ile sorunlarını düzeltmiş durumda ama eğer istemiyorsanız dediğim gibi 41k idi 39k düşmüş üstüne.

pny olmasından korkmayın epic-x olarak geçiyor soğutması asus tuf'a denktir ve eğer oyun odaklı ise gidip 9070xt alabilirsiniz merak etmeyin amd 9000 serisi ile sorunlarını düzeltmiş durumda ama eğer istemiyorsanız dediğim gibi 41k idi 39k düşmüş üstüne.
o zaman şöyle yapsak ben ekran kartını iade etmeyi deniyim o zaman zarfında bakayım belki indirime yine girer indirime giren modeli de sizinle paylaşayım alınır alınmaz karar verelim öyle alayım olur derseniz normalde iyi fiyata aldığımı düşünmüştüm ama siz diyince kafam karıştı iade edelim 5070ti bekleyelim zaten ortalama 1 ay gibi bir süreç var önümüzde tüm parçaları toplamak ve düzenlemek için

o zaman şöyle yapsak ben ekran kartını iade etmeyi deniyim o zaman zarfında bakayım belki indirime yine girer indirime giren modeli de sizinle paylaşayım alınır alınmaz karar verelim öyle alayım olur derseniz normalde iyi fiyata aldığımı düşünmüştüm ama siz diyince kafam karıştı iade edelim 5070ti bekleyelim zaten ortalama 1 ay gibi bir süreç var önümüzde tüm parçaları toplamak ve düzenlemek için
5070 için çok fazla hocam hani F/P oranının ne kadar kötü düşünün 5070 ti bile alınıyor o fiyata :D 9070xt geçtim artık , tabii ki istediğin zaman yazabilirsin istersen konu üzerinden @jombo diye etiketlersin istersen dm yazarsın.

5070 için çok fazla hocam hani F/P oranının ne kadar kötü düşünün 5070 ti bile alınıyor o fiyata :D 9070xt geçtim artık , tabii ki istediğin zaman yazabilirsin istersen konu üzerinden @jombo diye etiketlersin istersen dm yazarsın.
valla haklısınız hocam ben bir iade etmeyi deniyeyim o zaman sadece oyun değil amacımız içerik üreticiliğine de soyunucaz ufaktan hanım edit render kısmı ile de uğraşıcak o yüzden ona görede ilerliyoruz işin açığı şuan direk alırdım da malum site taksit yapmamış direk almak zorlar gibi az :D sizi takibe aldım kapınızı çalacağım muhakkak çok teşekkür ederim

valla haklısınız hocam ben bir iade etmeyi deniyeyim o zaman sadece oyun değil amacımız içerik üreticiliğine de soyunucaz ufaktan hanım edit render kısmı ile de uğraşıcak o yüzden ona görede ilerliyoruz işin açığı şuan direk alırdım da malum site taksit yapmamış direk almak zorlar gibi az :D sizi takibe aldım kapınızı çalacağım muhakkak çok teşekkür ederim
rica ederim 5070 ti sizin için daha uygun olur 9070xt iyi olsa da sizin yapacağınız işler için daha uygun olur kapım her zaman açık :D

Monitörü aldınız mı hocam eğer almadıysanız başka bi model önere bilirim
yok hocam almadık konu aç yardımcı olalım diyen arkadaşların hiçbiri dönüş yapmadı malesef saolsun birkaç arkadaş yardımcı oldu psu ve ekran kartını çözdük sadece

Geri