Sistem yenileme hakkında destek istiyorum.

BySeLoo

80+
Reaksiyon skoru
7
merhabalar sistemimi komple sattım elimde 80 plus 600 watt power ve 480 gb m.2 ssd mevcut bunların yanına aşağıdakilerin fiyatını geçmeyecek şekilde , örneğin şu malzemeyi alsan şu kadar ucuz olur veya 200 eklesen bunu alsan çok iyi olur gibi önerilerinizi almak isterim herkese teşekkürler.

AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz Kutusuz İşlemci 2850 TL

ASUS Tuf Gaming B550-Plus AMD B550 Am4 DDR4 4400 AnakarT 4150 TL

Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 CL18 1350 TL

MSI RTX 3060 Ventus 3X 12G OC 192 Bit GDDR612GB 8666 TL
ekran kartı olarak ( rx6700xt ile bunun arasında kaldım )

ekran kartında çok kararsız kaldım AMD veya NVDIA arasında gidip geldim ama eski kartım 1050 TI dan cok memnundum NVDIA olsun dedim ama performans olarak daha ıyı fıyat olarak daha uygun kartları tabıkı ekleye bılırız yada ufak ekleme yapıp ust performanslı bir kart önerebılırsınız ama aşırı olmaması lazım bu bantda olmalı toplam tutar şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar herkese

Son düzenleme:
O anakart yerine bunu alın.
İlla ATX istiyorsan bunu al.
B550 serisinde Ryzen 7 5800x3d gibi bir şey takmadıkça aman aman gerek yok yüksek seviyeye.
3060 yerine kesinlikle 6700XT alın.

O anakart yerine bunu alın.
İlla ATX istiyorsan bunu al.
B550 serisinde Ryzen 7 5800x3d gibi bir şey takmadıkça aman aman gerek yok yüksek seviyeye.
3060 yerine kesinlikle 6700XT alın.

şimdi gigabyte bakıyordum bende anakart olarak

bu kart görunus olarakta fiyat olarakta güzel görunuyor uygunmudur sizce

ben genelde eski sistemımdede anakartı üst segment alıp revize ediyorum uzun süre kullanım yağtığım için o anakartın üzerine guncelleme yapınca guzel oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alınabilir. ATX isterseniz benim attığımı da alabilirsiniz.
https://www.pttavm.com/gigabyte-b55...m=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.7.7

evet danışmak işe yaradı :) fiyatıda makulmus kartın baska sitede buldum teşekkür ederim bunu ekliyorum anakart olarak

ben genelde eski sistemımdede anakartı üst segment alıp revize ediyorum uzun süre kullanım yağtığım için o anakartın üzerine guncelleme yapınca guzel oluyor
Aldığın Anakart her türlü B550 zaten hocam. Yine istediğini alabilirsin ama çokta gerek yok bence.

Aldığın Anakart her türlü B550 zaten hocam. Yine istediğini alabilirsin ama çokta gerek yok bence.
beğendim kartı ekledim teşekkür ederim , ekran kartı olarak dlss dedikleri olaydan dolayı nvdıa makul gıbı geldı amd ninde varmıs ama o konuya çok hakım degılım

beğendim kartı ekledim teşekkür ederim , ekran kartı olarak dlss dedikleri olaydan dolayı nvdıa makul gıbı geldı amd ninde varmıs ama o konuya çok hakım degılım
AMD'de de FSR var ama tam rakibi denilmez. DLSS kadar başarılı değil ama işe yarıyor.

AMD'de de FSR var ama tam rakibi denilmez. DLSS kadar başarılı değil ama işe yarıyor.
aslında anakartdan doğan malıyet düşüklüğü yaklasık 1100 lira ekran kartına eklesek ne alabiliriz bunu

Hazır sistem alabilirsiniz bu bütçe ile doğrudan
kendım sıfır acıp toplamaktan zevk alıyorum :) birde elımde azda olsa parça mevcut onlarıda kullanacağım ondan dolayı hazır sisteme yönelmedım başta düşünmüştüm sonra vazgectım :)

Son düzenleme:
aslında anakartdan doğan malıyet düşüklüğü yaklasık 1100 lira ekran kartına eklesek ne alabiliriz bunu

kendım sıfır acıp toplamaktan zevk alıyorum :) birde elımde azda olsa parça mevcut onlarıda kullanacağım ondan dolayı hazır sisteme yönelmedım başta düşünmüştüm sonra vazgectım :)
Montajsız bir şekilde alın hocam o zaman. Hazır sistem olarak alınca çok daha uyguna geliyor

ASUS Tuf Gaming B550-Plus AMD B550 Am4 DDR4 4400 AnakarT 4150 TL
Bu anakartı bu kadar para vererek alıp parayı çöpe atma.
MSI RTX 3060 Ventus 3X 12G OC 192 Bit GDDR612GB 8666 TL
O karta asla ve asla bu para verilmez. Ayriyeten mümkün olduğunca Ventus modelinden uzak durun. 3060 olduğu için çok önemli değil ama daha yüksek GPU alacaksanız kesinlikle Ventus tercih etmemenizi öneririm.
Biraz daha çıkarsanız.
veya Sahibinden gibi sitelerde hazır sistem çıkması olarak sıfır, kutusu açılmamış 6-7k'ya Arc a770 satıyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,378
Üyeler
184,155
Son üye
bilo3113
Geri