Neler Yeni

Sistemim nasıldır? R5 5600 - RTX 3060

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Undervolt nedir hocam açıklarmısınız ve nasıl yaparım? Oda sıcaklığı 25-30 derece arası cidden sıcak. Oturduğum yerde terliyorum, nem var birazda. Arkadaki fan biraz masaya denk geliyor. ama arada 3cm gibi bi boşluk var. öndeki fanlar açık ama. Günlük üzerindeki tozuda alıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yurt dışında ünlü bir markaymış.

Doğru söylüyorsun ama olan oldu be.

8bin lira normal değilmi? Akakçeden baktıysanız bi 14k olan var birde 8k olan var. 14k banada fazla gelmişti ama sonra baktım 8k ymış. Inno3D yurt dışında ünlü bir marka. Sadece Türkiye'de reklamı yapılmadığı için bilinmiyor. Eski bir marka zaten.
Kasayı biraz daha öne çeker misin? arkada iyi bir boşluk bırak hava orada kalmasın.
Evet oda birazcık sıcakmış. o bile ısı değerlerini etkiliyor. 20 derecede o kartın ısınmasının imkanı yok. Birde kasa mesh hatırladığım kadarıyla. Yan panelini çıkarıp bir deneyebilirsin.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,610
İsim
Özgürcan
Bende bir sürü yorum ve inceleme gördüm 70 dereceyi geçmediği hakkında. Kullanan bazı kişilerde 70 derecenin üstüne çıkmadığını söylüyorlar. Tierlistlerde de orta taraflarda yer alıyor.
alla alla bende bakarım belki farklı model olabilir mi rx 5600xt tuf ile evo versiyonu gibi yenilenmiş
uzay montaj veya kasa da etkileyebilir ama bu kadar etkilemez herhalde
bir kaç tane daha böyle konular vardı ama bulamadım.

lexerotk

80+ Bronze
Kasayı biraz daha öne çeker misin? arkada iyi bir boşluk bırak hava orada kalmasın.
Evet oda birazcık sıcakmış. o bile ısı değerlerini etkiliyor. 20 derecede o kartın ısınmasının imkanı yok. Birde kasa mesh hatırladığım kadarıyla. Yan panelini çıkarıp bir deneyebilirsin.
Şuan köydeyim eve gidince deneyeceğim. Birde hocam kart boştayken 41 derece bu da normaldir demi?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
alla alla bende bakarım belki farklı model olabilir mi rx 5600xt tuf ile evo versiyonu gibi yenilenmiş
uzay montaj veya kasa da etkileyebilir ama bu kadar etkilemez herhalde
bir kaç tane daha böyle konular vardı ama bulamadım.
To load the GPU, we will use the game mode – launch The Witcher 3: Wild Hunt at high settings in Full HD resolution. After a while, the chip warms up to about 68 ° C – this is its average operating temperature at a fan speed in auto mode of about 1900 RPM

1656143483079.png

"Idle-Gaming Load- 3D Mark"

lexerotk

80+ Bronze
Selam dostum .
Sıradan gidecek olursak ,
Anakartın ve işlemcin uyumlu ,
İşlemcin gayet iyi ,
Ekran kartının soğutmasından şikayetçi pek çok kullanıcı var ama ciddi bir sorun olacağını düşünmüyorum ,
Ramlerin gayet iyi OC yapmalısın ,
Ssd Dram sız bir model , giriş seviyesi , uzun ömürlü değil . HDD de birçok kişide kronik sorun var (şans işi) (eğer değiştirmek istersen Gen4 kaliteli bir ssd ile değiştirmeni tavsiye ederim )
Soğutucun işlemcine fazlasıyla yeterli
Kasan ve PSU'n iyi değil . (1200-1300 TL bütçe işe çok daha iyileri tercih edilebilirdi),
Mouse iyi ,
Klavyede kronik sorun yaşayan çok kullanıcı var fakat yaşamayan ve sorunsuzluğunu idda eden de çok kullanıcı var , emin değilim kullanmadım .
Monitörün de bu sisteme göre gayet iyi .
Umarım yakın zamanda gönlünden geçen bir kulaklığa sahip olabilirsin . Keyifli forumlar.
Ssd nin kötü olabileceğini hiç düşünmemiştim. HDD yi zaten biliyorum ama ben sıkıntı yaşamadım doğrusu. Ekran kartına iyi diyende var kötü diyende kararsız kaldım ama şüpheliyim.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Şuan köydeyim eve gidince deneyeceğim. Birde hocam kart boştayken 41 derece bu da normaldir demi?
Evet boşta normal. attığım incelemede de 42 dereceymiş zaten boşta.

lexerotk

80+ Bronze

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
1656143832126.png

Kartın soğutması hiç kötü görünmüyor. Backplatede thermal pad yokmuş hiç. onlar olsaydı çok daha iyi olurdu. %60 fan speedde 70 derecelerde takılması lazım normalde o kartın.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,610
İsim
Özgürcan
To load the GPU, we will use the game mode – launch The Witcher 3: Wild Hunt at high settings in Full HD resolution. After a while, the chip warms up to about 68 ° C – this is its average operating temperature at a fan speed in auto mode of about 1900 RPM

Alıntıyı görüntüle

"Idle-Gaming Load- 3D Mark"
yurt dışı inceleme baktım ama şunu kaçırmış olabilir misin 3 fanlı modelleri var bu o olabilir mi?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
yurt dışı inceleme baktım ama şunu kaçırmış olabilir misin 3 fanlı modelleri var bu o olabilir mi?
Yok Twin 2X OC modelinin incelemesi baktığım. Bu direkt CHILL modeli zaten.

lexerotk

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle
Kartın soğutması hiç kötü görünmüyor. Backplatede thermal pad yokmuş hiç. onlar olsaydı çok daha iyi olurdu. %60 fan speedde 70 derecelerde takılması lazım normalde o kartın.
Sanırım benimde öyleydi galiba. Ama bilmiyorum. Şu yaz sıcakları etki eder diyorlar doğrumu? Kaç derece etki eder?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Sanırım benimde öyleydi galiba. Ama bilmiyorum. Şu yaz sıcakları etki eder diyorlar doğrumu? Kaç derece etki eder?
Çok etki eder. Çünkü kasanın içine giren hava daha da sıcaklaşıyor.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,610
İsim
Özgürcan
Yok Twin 2X OC modelinin incelemesi baktığım. Bu direkt CHILL modeli zaten.
evet gördüm tamam bir tana twin2x buldum
kart oyunlarda 60 65 derece arası geziniyor rpm açmamış göremiyorum burada ki konularda neden bu kadar yüksek anlamadım arkadaşın geldiği zaman o da kontrol eder bizde anlarız arada 2 3 derece olsa hava koşulları kasa falan deriz ama baya 15 20 derece fark var normal değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,486
Üyeler
163,504
Son üye
Alihm
Top Bottom