- Konu Sahibi Konu Sahibi
anladım teşekkür ederim hocam böyle deneceyeğim artık gittiği yere kadar bkatım gene yapıyor tek ram ile deneyeceğim. Çok teşekkür ederim tekrardan ilgin ve alakan içinBir problem yaratacağını düşünmüyorum.
anladım teşekkür ederim hocam böyle deneceyeğim artık gittiği yere kadar bkatım gene yapıyor tek ram ile deneyeceğim. Çok teşekkür ederim tekrardan ilgin ve alakan içinBir problem yaratacağını düşünmüyorum.
Önemli değil hocam ben halen RAM'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum.anladım teşekkür ederim hocam böyle deneceyeğim artık gittiği yere kadar bkatım gene yapıyor tek ram ile deneyeceğim. Çok teşekkür ederim tekrardan ilgin ve alakan için
inşallah öyledir hocamÖnemli değil hocam ben halen RAM'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Hocam selamlar bugün Gta'nın online pvp sunucularından olan grandrp oynayayım dedim ve pc yi yeni açıp girdiğimde direk pc kendini resledi, sonra bir kere daha, bir kere daha böyle böyle bugün 6 kere falan kendini resledi. 2400'lük rami çıkardım 3000liği bıraktım ve xmp profile 1 de denedim ilk başta kapanmıyor sandım fakat birkaç saate onda da kapandı sonra profile 2 yi denedim gene kapanmıyor sandım ve az önce gene kapandı. Şuan diğer 2400lük rami takıp deneyeceğim xmp profile 1 e alıp, gene olursa profile 2 yapacağım ama sorun galiba ramlerde değil gibi ne diyorsun bu işe?Önemli değil hocam ben halen RAM'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
3000'lik RAM'i diğer slota tak. XMP'yi sonra aç. 2400'lüğü takma.Hocam selamlar bugün Gta'nın online pvp sunucularından olan grandrp oynayayım dedim ve pc yi yeni açıp girdiğimde direk pc kendini resledi, sonra bir kere daha, bir kere daha böyle böyle bugün 6 kere falan kendini resledi. 2400'lük rami çıkardım 3000liği bıraktım ve xmp profile 1 de denedim ilk başta kapanmıyor sandım fakat birkaç saate onda da kapandı sonra profile 2 yi denedim gene kapanmıyor sandım ve az önce gene kapandı. Şuan diğer 2400lük rami takıp deneyeceğim xmp profile 1 e alıp, gene olursa profile 2 yapacağım ama sorun galiba ramlerde değil gibi ne diyorsun bu işe?
diğer slot derken hocam 2 ye takmıştım ben, 4 slot var bende3000'lik RAM'i diğer slota tak. XMP'yi sonra aç. 2400'lüğü takma.
birde şuan 2400 lüğü taktım ve xmp disabled yaptım 2400de çalışıyor genede ramim. ben 3000 liği takıp disabled yaparsam 3000 de çalışır mı öyle de deneyeyim midiğer slot derken hocam 2 ye takmıştım ben, 4 slot var bende
Hocam birde ekran kartında sorun olma olasılığı var mı şöyle söyliyim aşamaları sana: önce ekranlarım gidiyor no signal yazıyor fakat arkadaşlarımın sesini duyuyorum ve onlarda beni duyuyor ve 6-7 saniye sonra resliyor bilgisayar kendini sesler falan kesiliyor reslediği için acaba dedim ekran kartım kendini aç kapa yapıyor olabilir mi çünkü ekranlarım no signal diyor ve sesler falan geliyor ondan sonra resliyor3000'lik RAM'i diğer slota tak. XMP'yi sonra aç. 2400'lüğü takma.
8x msaa 1920x1080 fullscreen furmark testi yapıyorum şuan hocam 5 dakika falan yapacağım belki resler diye deniyorum3000'lik RAM'i diğer slota tak. XMP'yi sonra aç. 2400'lüğü takma.
3000'lik RAM'i diğer slota tak. XMP'yi sonra aç. 2400'lüğü takma.
B2 slotuna.diğer slot derken hocam 2 ye takmıştım ben, 4 slot var bende
Mesaj otomatik birleştirildi:
birde şuan 2400 lüğü taktım ve xmp disabled yaptım 2400de çalışıyor genede ramim. ben 3000 liği takıp disabled yaparsam 3000 de çalışır mı öyle de deneyeyim mi
Hocam birde ekran kartında sorun olma olasılığı var mı şöyle söyliyim aşamaları sana: önce ekranlarım gidiyor no signal yazıyor fakat arkadaşlarımın sesini duyuyorum ve onlarda beni duyuyor ve 6-7 saniye sonra resliyor bilgisayar kendini sesler falan kesiliyor reslediği için acaba dedim ekran kartım kendini aç kapa yapıyor olabilir mi çünkü ekranlarım no signal diyor ve sesler falan geliyor ondan sonra resliyor
8x msaa 1920x1080 fullscreen furmark testi yapıyorum şuan hocam 5 dakika falan yapacağım belki resler diye deniyorum
Değerler normal.
4. slota taktım hocam b2 oluyormuş, bakalım xmp profile 1 yaptım 3000 mhz deneyeceğim fakat en çok sinir bozan zamansız reset atması 2 saat oynadım ondan sonra attı mesela resiB2 slotuna.
Değerler normal.
Sıcaklıkların normal ekran kartında 10 dakika yapmışsın testi bir sorun olsaydı çoktan reset atardı. Sorunun halen RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İşlemcide problem olsa bilgisayar açılmaz zaten. PSU'nun da sistemini beslemesi gerek. BİOS'unda güncel.4. slota taktım hocam b2 oluyormuş, bakalım xmp profile 1 yaptım 3000 mhz deneyeceğim fakat en çok sinir bozan zamansız reset atması 2 saat oynadım ondan sonra attı mesela resi
hocam selam tekrardan benim sorunu hatırlarsın monitörlerde görüntü gidiyordu sonra res atıyordu, şuan yine aynısı oldu ben çözüldü sandım gittim yeni ram aldım 32 gb corsair vengenace rgb pro sl fakat az önce 7 days to die girdim bi 5 dk menüde bekledim sonra oyuna girdim ve 1 dakika geçti pc kapandı yine. Daha önce fortnite girdim saatlerce sonra 7 days to die denedim 2 hafta önce 45 dk falan kapanmadı ama şimdi girdim tık dedi kapadı 1dk geçmedenSıcaklıkların normal ekran kartında 10 dakika yapmışsın testi bir sorun olsaydı çoktan reset atardı. Sorunun halen RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İşlemcide problem olsa bilgisayar açılmaz zaten. PSU'nun da sistemini beslemesi gerek. BİOS'unda güncel.
BİOS olarakta 7C56vAB gelmiş bu kurulu değilse bunu kur.
acaba gerçekten ekran kartı chipseti mi bozukSıcaklıkların normal ekran kartında 10 dakika yapmışsın testi bir sorun olsaydı çoktan reset atardı. Sorunun halen RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İşlemcide problem olsa bilgisayar açılmaz zaten. PSU'nun da sistemini beslemesi gerek. BİOS'unda güncel.
BİOS olarakta 7C56vAB gelmiş bu kurulu değilse bunu kur.
RAM'leri A2 ve B2 olarak taktın dimi? Sadece bu oyunda mı oluyor sorun?hocam selam tekrardan benim sorunu hatırlarsın monitörlerde görüntü gidiyordu sonra res atıyordu, şuan yine aynısı oldu ben çözüldü sandım gittim yeni ram aldım 32 gb corsair vengenace rgb pro sl fakat az önce 7 days to die girdim bi 5 dk menüde bekledim sonra oyuna girdim ve 1 dakika geçti pc kapandı yine. Daha önce fortnite girdim saatlerce sonra 7 days to die denedim 2 hafta önce 45 dk falan kapanmadı ama şimdi girdim tık dedi kapadı 1dk geçmeden
acaba gerçekten ekran kartı chipseti mi bozuk
2 ve 4. slot şuan ssd aldım ram aldım ve ilk kez bugün oldu formattan sonra. Oyunlar oynadım 1 aydır bayağı hatta bunu da oynadım dediğim gibi 45 dk kadar ama bugün girdim 1dk geçmedi kapadı kendiniRAM'leri A2 ve B2 olarak taktın dimi? Sadece bu oyunda mı oluyor sorun?