Neler Yeni

sistemime erişen çinli (Virüs)

Everlast

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Erdem

Everlast

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Erdem
format sonrası hiç bi sorun yaşamadım sanırım çinli den kurtuldum :D

YusufMir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Yusuf Özdemir
Bilgisayarım da virüs var ve benimle dalga geçiyor resmen (sistemime erişimi var çinli)
2 gün önce aynı şekilde virüs bulaştı ben güvenmediğim programları vs indirmiyorum da şüphelendiğim bir program var ve onu kaldırdım
Microsoft Store üzerinde Desktop Live Wallpapers uygulaması sizce şüphem doğrumudur kafayı yicem :d
Benim de banka ve e devletime bağlı mail adresimi çaldılar. Konuma bakıyorum çin de otoban da

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
An10im1i
Ben Avast ile tam taramada tekrar pagefile.sys Chan isimli virüsü yakaladım sildim.
İlgili disk bölümündeki performans ayarını sanal belleği "yok" durumuna aldım.
Ayrıca regedit üzerinden de kaydı pc kapanırken sanal belleği silmek üzere "1" komutu ile kaydettim.
Ayrıca yeni disk bölümü açıp sanal belleği oraya konumlandırdım.

AVAST - 3 virus
HouseCall (ONLINE) - 2 virus
KASPERSKY (ONLINE) şimdilik 1 virus
Çıkardı.

SuperAntiSpyware denedim eli boş yanıt verdi.
Karantinadaki dosyaları da yok ettim.

Bakalım ne olacak...

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
An10im1i
Avast ve AVG yi listemden çıkardım.
Birini silip diğerini yükleyince icarus diye takılıyorlar birbirlerine bunlar aynı firmanın sahte virus var taktiği olabilir.

Çeşitli windows türevleri denedim.
Stub.exe windows 7de yanıt vermeyi durdurdu. O sıra Comodo denedim oldukça geniş çözümleri var.

Eskilerin güncelleme ve destekleri bittiği için bir ağırlaştırma söz konusu oluyor. O yüzden win10u Microsoft üzerinden yükledim.
Düşük sistemde çalışması güzel.

Malwarebyte ile Advanced System Care birbirlerine gıcık kapıyor görünüyor. PuP olarak görünüyor ASC.(17 kayıt ve uygulama potansiyel olarak istenmeyen yazılım gerekçesi ise malwarebytes datasını kullanmaları)

Windows defender ise kendi güncelliğine göre kendi klasmanında etkisizleştirilebilir görünüyor.
Microsoft bence tepe denetim sistemini bırakmamalı buna izin verince boşluğu dolduracak binlerce zararlı sırasını bekliyor görünüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,311
Üyeler
161,262
Son üye
2urbo
Top Bottom