Çözüldü✓ Sistemimi kontrol eder misiniz?

brtuzncmn

80+
Reaksiyon skoru
49
Sanırım sistem toplamaya yanlış taraftan başladım

Kasa ve Powersupply : https://www.gaming.gen.tr/urun/5497...0-mid-tower-matx-maxpro-iii-700w-gaming-kasa/ (geçen aylarda iyzico + paraparola kampanyası ile aldım (ALINDI)

Soğutucu : https://www.gaming.gen.tr/urun/3848...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ (Bunu da yukarıdaki aynı kampanya ile aldım) çok ucuza geliyordu ikisi de bunlarla dizmeye başladım (ALINDI)

İşlemci :https://www.amazon.com.tr/AMD-RYZEN-7600X-4-70GHZ-38MB/dp/B0BBJDS62N?th=1 (ALINMADI) çok sevdiğim bir işlemci olarak aklımda olan bu

SSD:olarak 1tb düşünüyordum kioxkanın 3klık olan ama!
https://www.incehesap.com/adata-leg...00mb-s-gen4x4-nvme-m-2-ssd-disk-fiyati-80908/ Dün gaming gecesinde 5.5 A düşünce bunu da aldım (ALINDI)

Ram : https://www.n11.com/urun/patriot-pv...16-gb-ddr5-6000-mhz-cl30-gaming-ram-65799260?
magaza=ccyteknoloji&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel (ALINMADI)

Anakart : https://www.itopya.com/asus-prime-b650m-r-7200mhz-oc-ddr5-soket-am5-m2-hdmi-matx-anakart_u25176 (ALINMADI)

Ekran Kartı : https://www.incehesap.com/colorful-...-12gb-gaming-oyuncu-ekran-karti-fiyati-80202/ (ALINDI)
Normalde 5060ti li bi sistem vardı kafamda fakat dün bu ekran kartı 29.700TL ye düştü asusun 3 fanlı versiyonu 32.500du o bu 29.700 e düşünce , fiyatı mükemmel hissettirdi diye düşünmedim sayfasını bile incelemedim bunu çektim direkt bu ekran kartının üzerinde led ekranı flan varmış...

-Aklımda 5060ti li sistem oldugu için 700W ın yeteceğini düşünmüştüm fakat ledli bir 5070 ortama ayak basında 700W yeter mii boşa mı aldım bi 750 ya da 850W tekrar mı almalıyım diye düşünmeye başladım Elimdeki power supplyi da ayrı almadığım için iade vesaire de edemem -

700W yeterli mi yoksa 850-750W esktra almam mı gerekecek...

Ayrıca uyum konusunda ve görüş,önerilerinizi de almak isterim..

Herkese iyi forumlar!

Psu yeter , islemci 7500f al , anakart b650m-r kalabilir ilerde upgrade dusuncesi yoksa x3d islemcilerle,ramler de patriot kalsin.

Sistemin yarısı alınmış zaten , 5070 in tdp değeri 250 watt onun için eldeki psu watt olarak sisteme yeterli gelir. Ama tabii ki üst seviye bir psu değil kalite açısından. Markanın düşük kalite ürünü. Sorun çıkmadığı sürece kullanılır. O sistem içinde gereksiz aşırı pahalı ya satılan 850 watt ve üzerlerine çıkmaya çok gerek yok.

7600x olan model gereksiz yere çok ısınan bir işlemcidir. Onun yerine 7500F / 7700 veya 9600x tercih edilebilir bunlar daha az ısınırlar o model göre.

Rami de tek değil 2 * 16 32 gb şeklinde alın. CL 30 6000 mhz güzel bir değer.

İndirim canavarı
Sistem parçaları güzel

Sistemin yarısı alınmış zaten , 5070 in tdp değeri 250 watt onun için eldeki psu watt olarak sisteme yeterli gelir. Ama tabii ki üst seviye bir psu değil kalite açısından. Markanın düşük kalite ürünü. Sorun çıkmadığı sürece kullanılır. O sistem içinde gereksiz aşırı pahalı ya satılan 850 watt ve üzerlerine çıkmaya çok gerek yok.

7600x olan model gereksiz yere çok ısınan bir işlemcidir. Onun yerine 7500F / 7700 veya 9600x tercih edilebilir bunlar daha az ısınırlar o model göre.

evet 2 adet diye belirtmeyi unutmuşum evet ramı 2 adet alacağım
işlemci için 7700 e çıkabilirim belki kutusuz + fansız yani tray olarak almayi düşündüğümde arad 500tl fark oynuyor bunu gözden çıkarabilirim
9600x de aynı fiyatlarda zaten ama 9000 serisi ile 7000 serisinin soket farkı var diye biliyorum anakartlarda 9 serisi için herhangi bir anakart düşünemiştim

ekstra olarak çokta uçuk olmayacak şekilde anakart önerilerinizi de alabilirim 7000 ve 9000 serisi için ayrı ayrı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İndirim canavarı
Sistem parçaları güzel
teşekküler , oldugu kadar asfkısal

evet 2 adet diye belirtmeyi unutmuşum evet ramı 2 adet alacağım
işlemci için 7700 e çıkabilirim belki kutusuz + fansız yani tray olarak almayi düşündüğümde arad 500tl fark oynuyor bunu gözden çıkarabilirim
9600x de aynı fiyatlarda zaten ama 9000 serisi ile 7000 serisinin soket farkı var diye biliyorum anakartlarda 9 serisi için herhangi bir anakart düşünemiştim

ekstra olarak çokta uçuk olmayacak şekilde anakart önerilerinizi de alabilirim 7000 ve 9000 serisi için ayrı ayrı

teşekküler , oldugu kadar asfkısal
Soket farkı yok

Psu yeter , islemci 7500f al , anakart b650m-r kalabilir ilerde upgrade dusuncesi yoksa x3d islemcilerle,ramler de patriot kalsin.
yorumun için teşekkürler upgrade etmeyi düşünmüyorum ilerisi için gittiği yere kadar diye bir düşünce var aklımda 9600 ya da 7700 e de geçebilirim ama 7500f de olabilir dediğiniz gibi

Soket farkı yok
o zaman ben yanlış biliyor muşum teşekkür ederim!

takıldıgım nokta ekran kartının üzerindeki ledler 700 w için sorun yaratıcak bir fark ortaya koyar mı ?

takıldıgım nokta ekran kartının üzerindeki ledler 700 w için sorun yaratıcak bir fark ortaya koyar mı ?
Ledler den o kadar watt çekecek bir durum olmaz yani led var diye 40 / 50 watt fazlası gibi çekmez kart.

Birde şunu ekliyim 7000 sersi ile 9000 serisi arasında soket farkı yok ikiside Am5 soket . Daha sonra çıkacak işlemciler için bile aynı soket olacak.

Sadece gözüme çarpan güç kaynağı oldu. Çok bilinmiyor. Onun dışında güzel sistem toplanmış. Bu sistem toplam size tahminen ne kadar mal olacak? Bende sizin gibi toplama yaptım aşırı memnunum.

- i5 13500 işlemci
-Gigabyte B760 Gaming X anakart
- MSI Ventus RTX 4060 ekran kartı
- Kioxia Exceria G2 1TB SSD
- Kingston 5600 MHz Cl36 2x16 RAM
- Aorus C450 Glass Bilgisayar kasası
-
MSI MAG A650BN Güç Kaynağı
- Thermalright Assassin X 120 Refined SE Plus işlemci soğutucu

Toplamda 30.000 lira topladım. Yaklaşık 1 yıldır parça avı yapıyordum. Sadece SSD normal fiyatına aldım.

indirimler dahil her şey ortalama 52-53 civari bir şeye mal olacak

enarmax abdullah abinin de videolarında önerdiği markalardan biriydi çok tereddüt etmedim

indirimler dahil her şey ortalama 52-53 civari bir şeye mal olacak

enarmax abdullah abinin de videolarında önerdiği markalardan biriydi çok tereddüt etmedim
hani o kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum tabii ama bi corsair,msi vs olamasa da araştırdığımda da ortalama bir psu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,134
Üyeler
183,387
Son üye
SaeYeon
Geri