Yardım Sıvı soğutma bozuk mu?

15 dk oyunda 60° iyi bir referans normal çalıştığına,
Sensör hatası da olabilir şuan kaç derecede?
hwinfoda windowstayken 100 dereceyi geçiyor mu eğer geçmiyorsa pompadaki sensör arızalı olmasın?
Hocam biostaki uyarı sebebiyle işlemciye zarar vermekten korktuğum için kapattım 95 yazıyordu anakartın üzreinde de 95 yazıyordu. Derece doğru.

Hocam biostaki uyarı sebebiyle işlemciye zarar vermekten korktuğum için kapattım 95 yazıyordu anakartın üzreinde de 95 yazıyordu. Derece doğru.
Pompanın bağlantısı yanlış yere takıldığı zaman sensör hatası olabiliyor.
Bağlantıları bir kontrol et gene de, gerçekten çok üzüldüm senin adına.
Şu şeyden bir kurtulamadın ya.... :(
Açmaman da fayda var gerçekten. Pompa kontrolü falan yap diyeceğim ama throttling seviyesine gelmiş.
İstersen bir aç kendin bak. Belki jelatini unutmuştur. montajdan korkma çok basit.

Pompanın bağlantısı yanlış yere takıldığı zaman sensör hatası olabiliyor.
Bağlantıları bir kontrol et gene de, gerçekten çok üzüldüm senin adına.
Şu şeyden bir kurtulamadın ya.... :(
Açmaman da fayda var gerçekten. Pompa kontrolü falan yap diyeceğim ama throttling seviyesine gelmiş.
İstersen bir aç kendin bak. Belki jelatini unutmuştur. montajdan korkma çok basit.
Kankam neler geldi başıma sen biliyorsun işte. Sence hava soğutma yeterli mi? C23 testinde kaç derece alıyorsun tekrar hava soğutmaya dönmeme ramak kaldı.

geçmiş olsun

Daha önce uzun süreli testinizde 60 derece gördüyseniz sorun sensörlerden olabilir ama uzun süreli test etmediyseniz montaj yapılırken altında jelatini kalmış olabilir kurulum sırasında veya tam oturmamış olabilir veyahut pompayı çalıştıran güç kablosu takılı olmayabilir ekran çalışınca pompa çalıştığı anlamına gelmeyebilir bazı soğutmalarda ekran farklı yerden güç alır

Evet biliyorum bu yüzden çok üzüldüm zaten :cry:

Ben 2K'da oynuyorum 2K'da ısı değerleri -30 CO'lu çok rahat yetiyor.
Geçenlerde test ettim 63 dereceye çıktı en fazla. O da hava çok ısınmıştı, ondandır.
Ortalama 51-58 derecelerde oynuyorum oyunları.
Şuan boşta 45 derece de. Kasa fanları da düşük RPM değerlerinde çalıştığı halde.
Kışın 40 altına rahat düşer.

Sen 1080p oynadığın için sıvı soğutma daha ideal olabilir kardeşim sana.
Yarın düzeltirler inanıyorum.

1757187358422.webp

En temizi söküp geri takmak hocam, pompa kablolarını da kotrol et pump/cpu, anladığım kadarıyla PC yeni, bir iki gün yanlış gidip sonunda olay cereyan etmiş olabilir. Termal macun, yine o koruyucu filmi, vidalar az sıksan zarar, çok sıksan da zarar.

En temizi söküp geri takmak hocam, pompa kablolarını da kotrol et pump/cpu, anladığım kadarıyla PC yeni, bir iki gün yanlış gidip sonunda olay cereyan etmiş olabilir. Termal macun, yine o koruyucu filmi, vidalar az sıksan zarar, çok sıksan da zarar.
Hocam parçalar çok pahalı dokunsam kullanıcı hatası diyecekleri için amatörlük yapıp zarar vermek istemiyorum. Mecbur yine vatana gidicem. :(

Hocam parçalar çok pahalı dokunsam kullanıcı hatası diyecekleri için amatörlük yapıp zarar vermek istemiyorum. Mecbur yine vatana gidicem. :(
Hım mantıklı, yeni olduğu için güzel olur, götürün yapsınlar.

Geri