Neler Yeni

Sıvı soğutma montajı 360mm

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
709
İsim
Merdo.
Arkadaşlar Arctıc liquid III 360mm montajını şu şekilde yaptık logoyu ters taktık pompanın duruşu filan sizce nasıl bir sıkıntı yaratır mı ? Sıcaklık değerleri gayet 37-38 derecelerinde boştayken deepcool ls520 se sıvı soğutucusundan geçiş yaptım.
Çok hoşuma gitti sıvı soğutma 360mm Arctıc denildiği kadar sağlam ve sessiz + çok iyi bir sıvı soğutma.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-04-05 at 14.08.41 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-05 at 14.08.41 (1).jpeg
    317.7 KB · Hit: 61
  • WhatsApp Image 2025-04-05 at 14.08.41.jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-05 at 14.08.41.jpeg
    339.7 KB · Hit: 57
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Alperen
Arkadaşlar Arctıc liquid III 360mm montajını şu şekilde yaptık logoyu ters taktık pompanın duruşu filan sizce nasıl bir sıkıntı yaratır mı ? Sıcaklık değerleri gayet 37-38 derecelerinde boştayken deepcool ls520 se sıvı soğutucusundan geçiş yaptım.
Çok hoşuma gitti sıvı soğutma 360mm Arctıc denildiği kadar sağlam ve sessiz + çok iyi bir sıvı soğutma.
Hocam çok güzel duruyor nazar değmez inşallah 😀 bu arada kasa ismi ne hocam

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
709
İsim
Merdo.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Dentista

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Ahmet Anıl Erdemgil
Evet sıkıntı yaratır. Senin kabul edeceğin risklerse böyle kullanabilirsin. Senin yaptığın gibi bir montajda tam hotspot noktasına temas etmiyor soğutucu, evet soğutur ama verimin azalır. Pompanın ömrü azalır mı teknik bir bilgim yok bu konuda net bir şey diyemem ama bana pompanın da ömrü azalır gibi geldi. Tekrar monte ederseniz bence daha iyi olur. Sistem yakışıklı olmuş güzel günlerde kullanın.

Ekler

• images (6).jpeg
    images (6).jpeg
    21.5 KB · Hit: 26

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
709
İsim
Merdo.
Evet sıkıntı yaratır. Senin kabul edeceğin risklerse böyle kullanabilirsin. Senin yaptığın gibi bir montajda tam hotspot noktasına temas etmiyor soğutucu, evet soğutur ama verimin azalır. Pompanın ömrü azalır mı teknik bir bilgim yok bu konuda net bir şey diyemem ama bana pompanın da ömrü azalır gibi geldi. Tekrar monte ederseniz bence daha iyi olur. Sistem yakışıklı olmuş güzel günlerde kullanın.
Teşekkürler hocam :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Dentista Hocam şu şekilde değiştirdik sıvı soğutucun arctıc yazı yerini termal macun yeni sürmüştük ama sök-tak yaptığımız zaman macunu silmedik ve yeniden işlemcinin üzerine monte ettik her hangi bir sorun yaratır mı sıcaklık 52 derece oldu 40 dereceden bir an :D
@Dentista Fanlar dönüyor ama kasanın yukarısından elini koyduğum zaman sanki 3 fanında hava üflemiyomuş gibi geliyor bana hocam ama eğer hava üflemeseydi fanlar dönmezdi değil mi ?

Ekler

• WhatsApp Image 2025-04-05 at 14.46.40 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-05 at 14.46.40 (1).jpeg
    254.4 KB · Hit: 21
  • WhatsApp Image 2025-04-05 at 14.46.40.jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-05 at 14.46.40.jpeg
    355.1 KB · Hit: 21
Son düzenleme:

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
401
İsim
HasHoca

@Dentista Hocam şu şekilde değiştirdik sıvı soğutucun arctıc yazı yerini termal macun yeni sürmüştük ama sök-tak yaptığımız zaman macunu silmedik ve yeniden işlemcinin üzerine monte ettik her hangi bir sorun yaratır mı sıcaklık 52 derece oldu 40 dereceden bir an :D
@Dentista Fanlar dönüyor ama kasanın yukarısından elini koyduğum zaman sanki 3 fanında hava üflemiyomuş gibi geliyor bana hocam ama eğer hava üflemeseydi fanlar dönmezdi değil mi ?
Heh şimdi olmuş işte 🤩

Piizmitli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Nuh Şahin
Anakartının modeli nedir hocam

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
709
İsim
Merdo.
Reis kasanın ışıkları kumandadan kapattığını halde bilgisayarı açarken Otomatik açılıyor mu?
Yok hocam hepsi bütün tek kablo diye bağlatmıştım zamanında cınebech testi yaptım 6-7 dakikalık sıcaklık 66 dereceyi ve 72 dereceyi geçmedi gayet çok iyi geldi bana sence ?
Işıkları kumandadan yönetiyorum ve sıvı soğutucunun hızını veya renklerini hepsi bütün bir kumandaya bağlı

Anakartının modeli nedir hocam
Msi Pro-X870P hocam

Heh şimdi olmuş işte 🤩
Hocam merhaba,
Cınebech multicorede test ettim sıvı soğutucuyu sıcaklık 66 ve 72 dereceyi geçmedi bu aralıklarda hep oldu sıcaklığı fanlar çalışmasaydı fanlarda dönmezdi değil mi sonuçta cınebech testinde daha yükseklik olurdu eğer fanlar üfürlemeseydi.

Reis kasanın ışıkları kumandadan kapattığını halde bilgisayarı açarken Otomatik açılıyor mu?
PC açarken otomatik açılıyor evet.

@HacıSOFU

Son düzenleme:

Dentista

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Ahmet Anıl Erdemgil

Şuan doğru pozisyon da sıcaklıkların da güzel, sıcaklığın sorun yaratmaz emin olamazsan temiz bir şekilde işlemciyi silip tekrar macun uygula yeteri kadar da pompanın vidalarını sıktığından emin ol. Benim kasam ve soğutucum bir tık daha büyük sessiz çalışsın diye böyle tercih ettim. Boşta 36 derecelerde çalışıyor elle müdehale etmiyorum her şey otomatik ayarlarda. İnternete dolaşırken 38'lere çıkıyor. Oyunlarda ortalama gördüğüm 50 derece. İşlemci performansını daha fazla isteyen oyunlarda 58-60 dereceler de kalıyor henüz herhangi bir oyunda 65 dereceyi geçtiğini görmedim. Arctic cidden başarılı.

Ekler

• IMG_20250406_002529.jpg
    IMG_20250406_002529.jpg
    3.9 MB · Hit: 14
  • IMG_20250406_004238.jpg
    IMG_20250406_004238.jpg
    3.6 MB · Hit: 15
Son düzenleme:

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
709
İsim
Merdo.
Şuan doğru pozisyon da sıcaklıkların da güzel, sıcaklığın sorun yaratmaz emin olamazsan temiz bir şekilde işlemciyi silip tekrar macun uygula yeteri kadar da pompanın vidalarını sıktığından emin ol. Benim kasam ve soğutucum bir tık daha büyük sessiz çalışsın diye böyle tercih ettim. Boşta 36 derecelerde çalışıyor elle müdehale etmiyorum her şey otomatik ayarlarda. İnternete dolaşırken 38'lere çıkıyor. Oyunlarda ortalama gördüğüm 50 derece. İşlemci performansını daha fazla isteyen oyunlarda 58-60 dereceler de kalıyor henüz herhangi bir oyunda 65 dereceyi geçtiğini görmedim. Arctic cidden başarılı.
Hocam macunumu yeteri kadar temizledim baya bi daha sonra MX-6 Sürdüm sıcaklık derecelerim 38 derece ile 45 Derece arasında gidip geliyor boştayken gayet iyi valla Arctic bu konuda harbi başarılı iyi ki almışım :)
(Elimi kasanın yukarısına koyduğum zaman fanların yukarıya hava verişini hissedemiyorum Radyatör baya kalın ondan dolayı mı acaba hocam,ama çalışmasaydı fan kablosu yerinden çıkmış olsaydı fanlar ne dönerdi nede sıcaklık bu kadar düşük olurdu dimi ? )
Yeniden bir Sıvı soğutucunun fanlarını ve Isıyı kontrol etmek için Cınebech Multi Core testi yaptım 10 dakikalık sıcaklık 58 dereceyi geçmedi mükemmel bir sıvı soğutucu arctic 360mm ve mx-6 termal macunu candır :D

Son düzenleme:

Dentista

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Ahmet Anıl Erdemgil
Aynı macunu kullanıyorum sadece soğutucu 420 mm bende, yüke girmediği sürece fanlar yüksek hızda çalışmıyor hissetmemen biraz normal bende hissetmiyorum çünkü.

ThE LoSt

80+ Gold

Doğru montaj budur ilk görselde borular hava akışını engeller

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,087,375
Üyeler
172,823
Son üye
ferit ferdinat
Top Bottom