Sıvı Soğutucu Kablolama Sorunu

Makaroni

80+
Reaksiyon skoru
31
Thermalright Frozen Warframe Pro 360 montajı esnasında kasanın arkasından güç ve RGB kablolarını papatya usulüne göre birbirine bağladım,finalde böyle üç başlı kablo kaldı.Bunları Anakarta direkt mi bağlayacağım yoksa resim 2 deki çoklayıcı yı mı kullanacağım...Anakarta direkt bağlayacaksam hangi soketlere takılacak. (Anakart B650 Tomahawk Ryzen)

Ekler

• IMG20251005212514.webp
    IMG20251005212514.webp
    859.6 KB · Hit: 30
  • IMG20251005212718.webp
    IMG20251005212718.webp
    793.6 KB · Hit: 28
Bir diğer sorum sıvı soğutucunun LCD ekranının Üzerinde USB yazan Kablosu anakartta nereye bağlanacak...Teşekkür Ederim !

Ekler

• IMG20251005212656.webp
    IMG20251005212656.webp
    590.5 KB · Hit: 16
Bir diğer sorum sıvı soğutucunun LCD ekranının Üzerinde USB yazan Kablosu anakartta nereye bağlanacak...Teşekkür Ederim !
Anakartın genelde altında bulunan USB yazan porta bağlanacak.
İki fanın birbirine bağlandığı kabloyu cpu fana takabilirsin. Pompa kablosunuda sata power a bağlayabilirsin

aşağıdaki kabloyu anakarttaki argb yerine takıcaksın 2. fotoraftaki çoklayıcı 3 fandan çıkan pvmleri 1 pvm e dönüştürüyor onuda cpu fana takıcaksın pompa kablosu ile ilgili bilgim yok

Anakartın haritası bu şekilde

Ekler

• Ekran Görüntüsü (566).webp
    Ekran Görüntüsü (566).webp
    38 KB · Hit: 17
LCD ekranının Üzerinde USB yazan Kabloyu Anakartta JUSB3'e taktım...

Pompanın ortasından çıkan kabloyu Pump Fan 1'e taktım... 'BU İKİ KABLOYU DA DOĞRU YERE Mi TAKTIM EMİN DEĞİLİM'

Sadece iki kablo takabildim :) Yukarıdaki ilk mesajdaki kablolar kaldı...

İlk defa sistem montajı yapıyorum hiçbir yerde bu kabloların nasıl bağlanacağı NET şekilde anlatılmıyor...Thermalright'ın sitesinde montaJ videoları izledim adam Çat diye takıyor :) Matematikçi tahtada denklem çözerken bir anda çözümün öte tarafına geçer sen bir şey anlamadan öyle kala kalırsın aynen öyle...

Adam Kullanım Klavuzunda soğutucunun nasıl takılacağını uzun uzadıya anlatmış ama kablolamayı net şekilde anlatmamış...

Yarın bakıcaz artık yatıyorum ben...

Cevaplar için teşekkür ederim...

Ekler

• IMG20251005224229.webp
    IMG20251005224229.webp
    170.3 KB · Hit: 14
LCD ekranının Üzerinde USB yazan Kabloyu Anakartta JUSB3'e taktım...

Pompanın ortasından çıkan kabloyu Pump Fan 1'e taktım... 'BU İKİ KABLOYU DA DOĞRU YERE Mi TAKTIM EMİN DEĞİLİM'

Sadece iki kablo takabildim :) Yukarıdaki ilk mesajdaki kablolar kaldı...

İlk defa sistem montajı yapıyorum hiçbir yerde bu kabloların nasıl bağlanacağı NET şekilde anlatılmıyor...Thermalright'ın sitesinde montaJ videoları izledim adam Çat diye takıyor :) Matematikçi tahtada denklem çözerken bir anda çözümün öte tarafına geçer sen bir şey anlamadan öyle kala kalırsın aynen öyle...

Adam Kullanım Klavuzunda soğutucunun nasıl takılacağını uzun uzadıya anlatmış ama kablolamayı net şekilde anlatmamış...

Yarın bakıcaz artık yatıyorum ben...

Cevaplar için teşekkür ederim...
Anakartınızın kullanma klavuzunu (user manuel) PDF olarak indirin, hangi pin nereye takılacak vs. alâkalı ayrıntılı bilgilendirme yazar klavuzda. Kabloları takarken pin sayısına ve şekillerine dikkat edin, yanlış takmazsınız.

1 Numaralı kabloyu JARGB 2'ye
2 Numaralı kabloyu CPU Fan 1'e taktım
3 numaralı kablonun takılmasına gerek yok sanırım

Herhalde doğrudur...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunlarda Kasa ÖN Arka Fanları'nın bağlantıları

Kasa Ön ve arka fanlar kasa içinde birleştirilmiş halde geldi Son Hali fotodaki gibi

SON TAKACAĞIM KABLOLAR BUNLAR

Bunları nereye takacağım :)

Ekler

• sıvı soğutucu soket.webp
    sıvı soğutucu soket.webp
    102.8 KB · Hit: 12
  • kasa ön araka fan.webp
    kasa ön araka fan.webp
    73.5 KB · Hit: 11
Geri