Yardım Sıvı soğutucu mu? Kule tipi soğutucu mu?

v3ttt

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
335
Arkadaşlar 1 haftadır araştırıyorum ama işin içinden çıkamadım. Ryzen 5 5600x işlemci için soğutucu alacağım. Ama Sıvı soğutma mı kule tipi mi tam emin olamıyorum. Kullanan ve konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara sorum;
1-)Hangisi daha faydalıdır? ve marka model tavsiyesi alabilir miyim? Kasaya uygun mu değil mi?
2-) Sıvı soğutucularda 1 fanlı, 2 fanlı veya 3 fanlı olması ısı değerini etkiliyor mu gerçekten?
bütçe: max. 2000₺ (fiyat performans odaklı olursa daha iyi olur.)
CPU: ryzen 5 5600x
anakart: MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX
Kasa: CORSAIR iCUE 4000X RGB 750W 80+ Bronze Tempered Glass Siyah Mid Tower Kasa

5600X'e sıvı soğutma alsanız daha iyi olur. 2000 TL gayet iyi bütçe, sıvı soğutmadan daha iyi anlayan arkadaşlar var ama aklıma gelen ilk modeli atayım:

bende ilave soru sorayım sıvı soğutmada ilerleyen yıllarda sıvı ekleme vs var mı yoksa bozuluncaya kadar kullanabiliyormuyuz nasıl oluyor hava soğutmada en fazla fan bozulabilir diye düşünüyorum saygılar

bende ilave soru sorayım sıvı soğutmada ilerleyen yıllarda sıvı ekleme vs var mı yoksa bozuluncaya kadar kullanabiliyormuyuz nasıl oluyor hava soğutmada en fazla fan bozulabilir diye düşünüyorum saygılar
Hayır, kapalı devre sıvı soğutmalarda müdahale etmiyorsun. Bozuluncaya kadar devamke

Kule tipi yeter T6 ULTRA + mx4 termal macun al

Geri