Neler Yeni

Sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
Benim anlayamadığım şu, madem insanlar dinlere yargı getiremiyor, neden tüm mezheplerde ayrı ayrı kurallar var? Zaten tanrı tarafından kusursuz olarak gönderilmemiş miydi ki değiştirdiler?
Öyle değil hocam. Bütün ayetler tam anlamıyla açıklayıcı değil yorumlanması gerekli. Tabii ki yorumlayanların büyük bir kısmı kendine göre yorumluyor. Fakat zamanındaki din adamları böyle yorumlamışlar ve en güvenilir din adamları zamanındaki. Elbette onların da hatalı bir yorumu olmuştur. Biz ana fikre odaklanalım. Hiçbir insan tamamen doğru yorumlayamaz. Açık olan ayetlerden ilerleyerek bir şey çıkarıyorum ben. Diğerlerinde de mezhebime göre yorumlanmış şeylere uyuyorum.

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2

Diyanet caiz değildir diyor.
Ezan arapça olunca halk anlamıyor asıl. Ezan okundu namaz kılayım diyor, anlamından bi' haber. Türkçe olunca en azından ne dediğini anlıyor. Ha ama şu anki halinin değişmesine gerek yok Türkçe yapalım demiyorum. Ama Türkçe olunca da geri arapça yapalım demem.

NxOnSLyr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
693
İsim
Melihcan
Fakat o kitap ve ezan bizim anlamamız için var boş boş okuyup geçmemiz için değil. Bir amaçları var. Neden Arapça öğrenmiyorsun diyorsan da Arapça öğrenmek şu anki dünyada bir İngilizce Almanca öğrenmek kadar önemli değil.
Hocam ben Kuran-ı Kerim'in vede ezanın anlamını anlamadan saf bir şekilde okuyun diye bir şey söylemiyorum.
Benim söylemek istediğim arapça bir şekilde okunması Kuran ve ezanın özüdür. Zaten o zamanda mealleri mevcut olduğu için üzerine basa basa türkçeye çevrilmesi yanlış bir şeydir.

Hawkz

80+ Bronze
Diyanet Türkçe olması caiz degil diyor çünkü :D Her neyse bu konu çok ofansif size selametle :D

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Siri cevaplıyor;
Ezanın Türkçe okunması şöyle bir sorun oluşturabilir.
Her dil tamamen farklı bir dile çevirilemez. Hata bulunabilir. Arapça yerine Türkçe okunması okunuş hatalarına sebebiyet verebilirdi. Şu an Arapça okunması çok daha mantıklıdır ve bence doğrudur... Hz. Muhammed'in zamanına göre olması çok daha iyidir.

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Atatürk türkçe Kuran ve ezan okutmadi bu bir
2 biz arap değiliz kardeşim türküz dinimiz islam evet
Tbmm açılırken Atatürk kuran okutmuş.... bir şey araştırirken güzel bir şekilde araştırın
Hayır Türkçe ezan okuttu bu doğrudur ama utanılacak sıkılacak bir şey de yoktur.

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
hakarete neden başladığını anlamıyorum.
arabistanda indiği için arapça olarak okunduğunu düşünüyorum.
Ben de öyle düşünüyorum şayet Hz. Muhammed o zamanın en pis en düzene sokulması gereken topluluklarından biri olan Araplara indi. Biz Türklere, Kürtlere vs. inmediği için mutlu olmamız lazım aslında.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,463
Üyeler
163,660
Son üye
StarLife022
Top Bottom