Neler Yeni

Sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Ben ezan hangi dille okunursa okunsun dinlerim. Kuran'ın da türkçe olarak okunması daha sıcak geliyor. Çünkü arapça temel dil olmadığı sürece kolay kolay bir şey anlayamıyorsun ve okusan bile aklında kalmıyor.
Ama Arapçadaki kelimelerin Türkçe anlamı olmayabiliyor.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
hakaret? şaka gibisin İslam dinin peygamberi kim? Hz. Muhammed değil mi ve o kuranı nasıl buyurmuş Arapça bu yüzden kuran Arapça'dır ve sen hala aksini iddia ediyorsun. Seninle daha polemiğe girmicem istediğin şekilde inan kıyamet günü geldiği zaman omur iliğini ağzında hissedince görürsün o zaman ezan hangi dille okunuyor iyi günler.
kafayı yemek sevgi sözcüğü dimi?
Bu din eğer evrensel ise arapça haricindde bir dilde ezan oknuabilir peygamberin arap olması önemli değil.
bu konuda neden bu kadar inatçısın anlamıyorum ya damarına bastım ya da ailenden dolayı sorunların var.

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Neden İnönü'yü suçluyorsunuz? İnönü'nün dönemi ikinci dünya savaşı dönemi. Oldukça zor olan bu dönemde doğal olarak Türkiye'de zor bir süreçten geçti. Çamuru niye tek bir kişiye atıyorsunuz?
İnönü askeri olarak tam bir dehaydı ama siyasi olarak Atatürk kadar başarılı olamadı.

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Halifelik sembolik bir makamdır, tarihte dünyanın çeşitli yerlerinde farklı halifeler çıkmıştır. Papa gibi Tanrı tarafından seçildiğine inanılan bir kimse değildir. Hz. Muhammed (s.a.v)'in halefi olarak görülür.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
Neden İnönü'yü suçluyorsunuz? İnönü'nün dönemi ikinci dünya savaşı dönemi. Oldukça zor olan bu dönemde doğal olarak Türkiye'de zor bir süreçten geçti. Çamuru niye tek bir kişiye atıyorsunuz?
inönü döneminin başarılı olduğunu düşünüyorum ikinci dünya savaşında daha 20 yıllık olmamış ve fakir devletle çok iyi idare etmiş.

tunahangenç

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Tunahan Genç
kafayı yemek sevgi sözcüğü dimi?
Bu din eğer evrensel ise arapça haricindde bir dilde ezan oknuabilir peygamberin arap olması önemli değil.
bu konuda neden bu kadar inatçısın anlamıyorum ya damarına bastım ya da ailenden dolayı sorunların var.
bence senin ailenden dolayı sorunların var hacca gitmiş bir annem var yani gelipte ailemle ilgili sorun var deme ve senin gibi hala ezanın hangi dilde okunacağını tartışan bir insanla iddialaşmam yanlış o zaman şöyle yapalım ezan her dilde teker teker okunsun böylelikle daha iyi olur değil mi? çok mantıklı

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
İslam evrensel bir dindir. Kuran arapçadır. Allah Arapça olarak indirmiştir.
Şimdi siz Amerika ya gittiniz ve orda ezan okudu. İngilizce okusa o ezanı anlar mısınız? Ya da ezanın manevi büyüsünü hisseder misiniz? Bazı şeyler değişemez imzalara sahiptir. Ezan bunlardan biridir.
Maalesef halkta Araplara karşı ırkçılık var. Bunu kimse inkar edemez. Nasıl ABD de de siyahlara karşı bir nefret var. Türkiye'de de Araplara karşı bu var.
Ve Kuran-I Kerim in dili Arapça. Allah böyle indirdi. İslam dininin dili Arapça. İbadetin usulü bu. Mealini anlamak için okursun ama tam sevabını almazsın.

Harf inkılabına geleyim.
Biz savaş kazandık. Savaşı Türkiye (Osmanlı) kazandı.
Harfleri Latin olarak aldık. Kimse demesin zor dil diye 1000 yıldır sorun olmayan dil o zaman mı sorun olacaktı?
Kanunları İsviçre den mi ne aldık? 600 yıldır Osmanlı ne güzel Allah 'ın kanunları ile yönetti.
Hocam haklısınız ok konuda. İslam evrensel bir dil olduğu için Arapça olarak olması bütün dünyada bütünlüğü sağlayabilir. Fakat ben Kur'an ın mealini okursak daha çok sevaba gireriz diye düşünüyorum. Belki yanlış olabilir fakat anlamak daha önemli benim için. Harf inkılabı ise zamanın gerekliliklerinden biriydi. yükselen Avrupa ile ve savaştığımız Avrupa ile anlaşmak ve dünya dili olarak Latince kullanılması bana göre doğru bir karardı. Osmanlı ise Allah'ın kanunları ile yönetiyordu fakat daha sonra yozlaşmaya başladılar. Zamanın gerekliliklerine göre değişmemiz lazım. Eski Ortadoğu da bu yüzden yok oldu. Sadece oturdular Kur'an var diye. Fakat Allah ilmi çalışana verir.

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Atatürk o kadar saygın bir lider ki, zamanında tamı tamına 3 kere Atatürk'e yenilmiş olan İngiliz komutan William Birdwood, savaş gazisi ve yürüyemeyecek durumda olmasına rağmen Atatürk ebediyete intikal ettiğinde Ankara'ya gelip Ata'nın cenazesine selam durmuştur.
Koltuğa yaslanarak, baston ile destek alarak selam durmasını sağladılar.

Kendisinden yaşça küçük olmasından dolayı Atatürk'e karşı ayrı bir saygınlığı vardı. Sonuçta 3 kez yenilmişti ona.
Sadece bu komutan değil, bir sürü ülkede anıtları, parkları bulunmakta. Dünyada tanınan en saygın liderdir Atatürk.
Bi' bizim milletten birileri sevmiyor, üzgünüm ama biz Atatürk gibi bir önderi hiç hak etmedik :(. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.
Keşke din tüccarlarının da kökünü kurutabilseydi.

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,537
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
Siri cevaplıyor;
Ezanın Türkçe okunması şöyle bir sorun oluşturabilir.
Her dil tamamen farklı bir dile çevirilemez. Hata bulunabilir. Arapça yerine Türkçe okunması okunuş hatalarına sebebiyet verebilirdi. Şu an Arapça okunması çok daha mantıklıdır ve bence doğrudur... Hz. Muhammed'in zamanına göre olması çok daha iyidir.
Asıl sebebi bu ama bence her sorun halkın bilgisizliğinden kaynaklanıyor. Arapça okuyup anlamını da anlasa sorun olmaz ama halk cahil olduğundan her Arapça şeyi Kur'an-ı Kerim'in zannedenler var.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Siri

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
inönü ülkeyi amerikalılara peşkeş çekti uçak fabrikasını kapattırdı istersen nuri demirağı araştır kimmiş bana kalırsa atatürkün de düşmanıydı sadece dost gibi gözüktü

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,282
Üyeler
163,636
Son üye
liv24
Top Bottom