Neler Yeni

Sizce Bu Sistem Nasıl? 37K Fiyata Mantıklı mı?

swerve

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mertcan Kısrık
Selamlar, böyle bir sistem toplamak istiyorum. Hazır sistem istemiyorum parçaları ayrı ayrı alacağım 37k fiyat çıkıyor şu an sizce mantıklı mı yorumunuz nedir?

Anakart : Asus Prime B650M-K AMD AM5 DDR5 Micro Atx
Ram : Corsair Vengeance 32GB CL36 Expo 6000MHz DDR5
Ekran kartı : RX 7600 XT
İşlemci : Amd Ryzen 5 7500F
Ssd : Sandisk Extreme M.2 NVMe PCleGen 4.0
Psu : High Power HPE-700BR-A12S 700W 80+ Bronze
İşlemci Soğutucu : Dark Freezer X129
Kasa : Gametech Prime V2Extra
Kasa Fanı : Silverstone Air Blazer 120R

Ek olarak siz söylemeden ben yazayım 2. el parça istemiyorum önerilerinizi buna göre yaparsanız sevinirim.

swerve

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mertcan Kısrık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci ve ekran kartı yükseltilebilir
İşlemci için R5 7600X düşünüyordum normalde ama 7500F ile aralarında hatrı sayılır bir fark olmadığını görünce fazladan 2k vermek istemedim

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Burak
RAM modeli gereksiz,
SSD modeli gereksiz,
CPU sogutucu cop.
PSU su an icin ok, ilerisi icin cop.
Anakart ayni sekilde su an icin ok, TDP yuksek X serisi cpular icin cop.

Yanlis parcalara, yanlis paralar. Hazir sistem niye almak istemiyorsunuz, parcalari kalitesiz diye mi? Sizin sistemin parcalari da kaliteli degil. Ayrica bu fiyata 7600XT almak da cabasi.

swerve

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mertcan Kısrık
RAM modeli gereksiz,
SSD modeli gereksiz,
CPU sogutucu cop.
PSU su an icin ok, ilerisi icin cop.
Anakart ayni sekilde su an icin ok, TDP yuksek X serisi cpular icin cop.

Yanlis parcalara, yanlis paralar. Hazir sistem niye almak istemiyorsunuz, parcalari kalitesiz diye mi? Sizin sistemin parcalari da kaliteli degil. Ayrica bu fiyata 7600XT almak da cabasi.
Gereksizden kastınız nedir tam olarak? Aynı bütçeye siz hangi parçaları tercih ederdiniz? Yazdıklarınız gereksiz ve çöp. Hatta yorum bile değil ben öneri bekliyorum siz çöp ve gereksizden başka bir şey yazmamışsınız bu gerginlikle forumda çok takılmamanızı öneririm :D

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Burak
Gereksizden kastınız nedir tam olarak? Aynı bütçeye siz hangi parçaları tercih ederdiniz? Yazdıklarınız gereksiz ve çöp. Hatta yorum bile değil ben öneri bekliyorum siz çöp ve gereksizden başka bir şey yazmamışsınız bu gerginlikle forumda çok takılmamanızı öneririm :D

Gergin degilim, cop olduklari icin cop yazdim. Ama madem benim yazdiklarim cop, benim onerime ihtiyaciniz yok. Yine de kisaca ozetleyeyim;

3.7 'e 6000MHz CL30 RAM varken 5K'ya 6000Mhz CL36 RAM almak = ÇÖP
Aynı paraya High Power GOLD 700W modeli varken 50 sene öncesinin 700W ama 12V üzerinden 648W çıkış verebilen, firmanın kabileler için ürettiği en dandik PSU'sunu tercih etmek = bu da ÇÖP

Dedigim gibi, benim soylediklerime cop ve gereksiz dediginize gore benim onerilerime ihtiyaciniz yok. Bu almayi planladiginiz dandik sistemle ilgili yazilacak cok sey var ama, yazmama degmezsiniz. Alin, ekonomiye can verin. :)

swerve

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mertcan Kısrık
Hocam öncelikle alınganlığınıza ithafen söylemek isterim ki ben sizi tanımam etmem, o yüzden yorumlarınıza sizin beklediğiniz kadar önem vermek zorunda değilim. Ben öneri beklerken siz hiçbir mantıklı argüman sunmadan şu çöp bu çöp deyip durmuşsunuz karşılık verince de benim önerilerime ihtiyacınız yok gibi saçma sapan bir cevap yazmışsınız. Neyse konuyu uzatmayacağım rami indirimli fiyatı ile alacaktım ve o modeli seçmemin sebebi anakartla uyumlu olmasıydı ayrıca sizin 3.7 e yazdığınız markasız ramlerdense ne olduğu belli bir markayı tercih ederim. Psu konusunda haklısınız daha iyi seçenekler mevcutmuş biraz daha bakınacağım. Teşekkürler :)

hamburkus

80+
Pahalı 36k verip 7600xt almam en az 7700xt bulunur

Aydn1903

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Ahmet Aydın
a
Gergin degilim, cop olduklari icin cop yazdim. Ama madem benim yazdiklarim cop, benim onerime ihtiyaciniz yok. Yine de kisaca ozetleyeyim;

3.7 'e 6000MHz CL30 RAM varken 5K'ya 6000Mhz CL36 RAM almak = ÇÖP
Aynı paraya High Power GOLD 700W modeli varken 50 sene öncesinin 700W ama 12V üzerinden 648W çıkış verebilen, firmanın kabileler için ürettiği en dandik PSU'sunu tercih etmek = bu da ÇÖP

Dedigim gibi, benim soylediklerime cop ve gereksiz dediginize gore benim onerilerime ihtiyaciniz yok. Bu almayi planladiginiz dandik sistemle ilgili yazilacak cok sey var ama, yazmama degmezsiniz. Alin, ekonomiye can verin. :)
arkadaş haklı başta siz çöp diye hitap etmişsin güzelce açıklamak ve öneride bulunmak yerine çocuk parkı değil sonuçta burası bu alınganlık nedir

dslam21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Azz
Selamlar, böyle bir sistem toplamak istiyorum. Hazır sistem istemiyorum parçaları ayrı ayrı alacağım 37k fiyat çıkıyor şu an sizce mantıklı mı yorumunuz nedir?

Anakart : Asus Prime B650M-K AMD AM5 DDR5 Micro Atx
Ram : Corsair Vengeance 32GB CL36 Expo 6000MHz DDR5
Ekran kartı : RX 7600 XT
İşlemci : Amd Ryzen 5 7500F
Ssd : Sandisk Extreme M.2 NVMe PCleGen 4.0
Psu : High Power HPE-700BR-A12S 700W 80+ Bronze
İşlemci Soğutucu : Dark Freezer X129
Kasa : Gametech Prime V2Extra
Kasa Fanı : Silverstone Air Blazer 120R

Ek olarak siz söylemeden ben yazayım 2. el parça istemiyorum önerilerinizi buna göre yaparsanız sevinirim.
Tam bütçe nedir?
5-10k farkla daha güzel ürünler alabilirsiniz rahat rahat 5-10 sene götürür ssizi

swerve

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mertcan Kısrık
a

arkadaş haklı başta siz çöp diye hitap etmişsin güzelce açıklamak ve öneride bulunmak yerine çocuk parkı değil sonuçta burası bu alınganlık nedir
İnsanın hevesini kırıyorlar sadece hocam neyse en çok onlar biliyor :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tam bütçe nedir?
5-10k farkla daha güzel ürünler alabilirsiniz rahat rahat 5-10 sene götürür ssizi
40K civarı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam çok pahalıya toplamışsınız.
Henüz toplamadım hocam araştıyorum

Top Bottom