merhabalar hocam.anladığım kadarıyla şuanda türktelekomun vdsl'ini kullanıyorsunuz.
zaten yeni bir iss geçmek istediğinizde, yeni başvuru değil geçiş üzerinden yapmanızı tavsiye ederim.
hem eski internet sağlayıcınızdaki kapanma proserdürlerini yeni firma hallediyor, hemde zamandan kazanıyorsunuz, bağlantınız aynı gün içerisinde hallediliyor.
(3 hafta önce ailemin internetini netspeed'den comnete taşıdım, yaklaşık 3-4 saat içinde işlemler bitti. modeme comnetin verdiği kullanıcı adı şifreyi yazarak kullanmaya başladık)
alacağınız internet hızı ise şuan türktelekomla kullanacağınızda farklı olmayabilir.
diyelim türk telekomda siz 35 mbps hizmet alıyorsunuz ve alt yapıdan dolayı 22-23 mbps'ye kadar kullanabiliyorsunuz.
farklı bir firmadan 100 mbps hizmet alsanız bile alt yapıda kullanılan kabloların kalitesi, mesafe, kabloların açıkta olup ısınıp-soğuması, ek yapılıp-yapılmadığı gibi gibi bir çok etken SNR değerlerinizi, hat kalitenizi etkileyecektir.
zaten fiber alt yapınız yoksa hangi firmayı seçerseniz seçin türktelekomun alt yapısını kullanacaksınız.
bence öncelikli tercihiniz fiyat kriteri olsun
çünkü alacağınız hizmet aşağı yukarı aynı olacak.
eğer comnet'e geçmeyi düşünürseniz 2 yıldan fazladır kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım.
(35 mbps aboneliğim var, aldığım hız 25-28 mbps - ping en fazla 7 çıktı şimdiye kadar - santrale uzaklığım 385 metre ve alt yapı maalesef çok eski. bir çok yerde ek var ve kablonun yaklaşık 150 metresi çatılardan geçiyor)
Referans kodum:
CMT957KED
bağlantı, abonelik sürecinde aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olmak isterim.