Neler Yeni

Sizce kaç fps (ilginç )😂😂

SECTOSS

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,125
İsim
Halit Efe Kaplan
Bu arada cidden aratmistim 23-30 arası diyordu

Bura.K

80+ Silver
Gözümüz 20-30 olamaz. Böyle bir şey olsaydı 144 ile 240 arasındaki farkı kestiremezdik. Bırakın 144'ü, 30 ile 60 arasında farkı bile anlayamazdınız. Gözün 2 türlü mekanizması var. Sanal-Gerçeklik olarak değişiyor. Gerçeklikte çoğu filmde, dizide olduğu gibi 24-30 HZ arasında görürüz. Hatta filmlerin neredeyse tamamı 24 HZ olarak çekilir. Ancak sanal ortamda 350 ile 500 HZ civarı gördüğümüz de bir gerçek. Yani tamamen değişken.

Alfha13

80+ Silver
Gözümüz 20-30 olamaz. Böyle bir şey olsaydı 144 ile 240 arasındaki farkı kestiremezdik. Bırakın 144'ü, 30 ile 60 arasında farkı bile anlayamazdınız. Gözün 2 türlü mekanizması var. Sanal-Gerçeklik olarak değişiyor. Gerçeklikte çoğu filmde, dizide olduğu gibi 24-30 HZ arasında görürüz. Hatta filmlerin neredeyse tamamı 24 HZ olarak çekilir. Ancak sanal ortamda 350 ile 500 HZ civarı gördüğümüz de bir gerçek. Yani tamamen değişken.
Sonsuz olması gerekmez mi? Saniye başına kare sayısı bu ve biz video izlemiyoruz yani art arda gelen kareleri görmüyoruz. Daha doğrusu görüyoruz ama bu kareler an diyebileceğimiz çok çok kısa aralıklar. Hani var ya, öyle bir hız düşünün ki sanki zaman hareket etmiyormuş gibi olsun. Bunlardan sonsuz tanesini art arda görüyoruz ve hareketli oluyor, yani sonsuz FPS daha mantıklı gibi.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,049
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Sonuç farklı durumlara göre gözümüzün FPS duyarlılık değerleri değişmektedir. Normal şartlar altında, sıradan görüntüleri 18-25 FPS civarında görürüz. Ancak eğer ki bir görüntünün "sanal gerçeklik" olacak kadar gerçekçi olmasını istiyorsanız, 500 FPS'den yüksek bir değer kullanmanız gerekir. Ayrıca insan gözünün piksellerinin rakamı 90'a 90 derecelik bir açıda yani normal insan gözü açısında bir görüntünün var olduğu kabul edilirse eğer, bu durumda piksel sayıları ortalama bir göz için; 90 derece * 60 arc - dakika / dereceden 324,000,000 piksel yani 324 megapikseldir. (Yaklaşık 10 tane 8K çözünürlüğe eş değer.)

Son düzenleme:

Bura.K

80+ Silver
Sonsuz olması gerekmez mi? Saniye başına kare sayısı bu ve biz video izlemiyoruz yani art arda gelen kareleri görmüyoruz. Daha doğrusu görüyoruz ama bu kareler an diyebileceğimiz çok çok kısa aralıklar. Hani var ya, öyle bir hız düşünün ki sanki zaman hareket etmiyormuş gibi olsun. Bunlardan sonsuz tanesini art arda görüyoruz ve hareketli oluyor, yani sonsuz FPS daha mantıklı gibi.
Sonsuz olamaz. Göz sinirleri sonsuz veriyi taşıyamaz. Senin önüne atıyorum 10,000 HZ görüntü çıkarsalar bile gözün sınırladığı çizelge içerisinde görebilirsin. Bu yüzden dediğiniz şeyler akla yatkın değil. Belli bir seviyeden sonra sinirlerimiz acıyı bile kaldıramıyor, göz sinirleri hiç kaldıramaz. "Sonsuz" kelimesi çok ama çok yanlış ve bilimde de yeri olmayan bir kelimedir.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,049
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Sonuç Farklı durumlara göre gözümüzün FPS duyarlılık değerleri değişmektedir. Normal şartlar altında, sıradan görüntüleri 18-25 FPS civarında görürüz. Ancak eğer ki bir görüntünün "sanal gerçeklik" olacak kadar gerçekçi olmasını istiyorsanız, 500 FPS'den yüksek bir değer kullanmanız gerekir. Ayrıca insan gözünün piksellerinin rakamı 90'a 90 derecelik bir açıda yani normal insan gözü açısında bir görüntünün var olduğu kabul edilirse eğer, bu durumda piksel sayıları ortalama bir göz için; 90 derece * 60 arc - dakika / dereceden 324,000,000 piksel yani 324 megapikseldir. (Yaklaşık 10 tane 8K çözünürlüğe eş değer.)
@byberk06 @Alfha13 @Bura.K @anonym0us @Abdurrahman Avf @Harley Quinn❖

Alfha13

80+ Silver
Sonsuz olamaz. Göz sinirleri sonsuz veriyi taşıyamaz. Senin önüne atıyorum 10,000 HZ görüntü çıkarsalar bile gözün sınırladığı çizelge içerisinde görebilirsin. Bu yüzden dediğiniz şeyler akla yatkın değil. Belli bir seviyeden sonra sinirlerimiz acıyı bile kaldıramıyor, göz sinirleri hiç kaldıramaz. "Sonsuz" kelimesi çok ama çok yanlış ve bilimde de yeri olmayan bir kelimedir.
Bilimselden ziyade düşüncesel bir yaklaşımdı zaten. Ayrıca sonsuz nasıl bilimsel olmuyor?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,049
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Bilimde "sonsuzluk" diye bir kavrama hiç denk gelmedim, siz denk geldiniz mi? Hücrenin, evrenin, insanın, canlıların gibi her şeyin sonu var. Hızın bile belli bir limiti var.
Evrenin gittikçe büyüdüğü bazı kişilerce kabul olmakta. Bir nevi sonsuz gibi. Benim düşüncem sadece belirli büyüklükte evren var ama evrenler var. Zaman geçtikçe çoklu evren sayısı artıyor. Kendi teorim.

Bura.K

80+ Silver
Evrenin gittikçe büyüdüğü bazı kişilerce kabul olmakta. Bir nevi sonsuz gibi. Benim düşüncem sadece belirli büyüklükte evren var ama evrenler var. Zaman geçtikçe çoklu evren sayısı artıyor. Kendi teorim.
Hayır hocam, kendi "teoriniz" üzerinden tartışabiliriz ama konu uygun değil. Bir kaç mesaj yazıp konuyu kapatalım ki konuyu baltalamayalım :D
Evren bir balon gibidir, limiti vardır. Bunu ilk başlarda hızlı, sonradan yavaşlayarak büyüdüğünden anlayabiliriz. Bir zaman sonra o kadar yavaşlayacak ki, büyümesi duracak. Çoklu Evren bambaşka bir konu.

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Beyler benim bazen ayağa hızlı falan kalkınca baya fps drop yiyorum sebebi nedir? Bide bazen darboğaz oluyor tam performans alamiyorum.

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri