Sizce Kasaya Fan Eklemeli miyim?

ahmetugur

80+
Reaksiyon skoru
2
Selamlar.
Forum önerileriyle işlemcime tank gibi bir kule fan almıştım. Kasa fanlarımı da yeniledim. Kasa üstüne 2x120mm fan ekledim.
Ancak arkaya egzos fan tabir ettiğimiz fanlardan takmak istersem slim fan almalıyım. Çünkü işlemci fanıyla araya normal fan neredeyse sığmıyor.
Sizce oraya bir fan daha gerekli mi?

Ryzen 7 5800x3d / ThermalRight Peerless Assasin 120SE Kule Soğutucu
Boşta: 32 derece yükte 62 gördüğüm en fazla değerler.

1703553738538.jpg

Önerim kasayı değiştirmeniz

Selamlar.
Forum önerileriyle işlemcime tank gibi bir kule fan almıştım. Kasa fanlarımı da yeniledim. Kasa üstüne 2x120mm fan ekledim.
Ancak arkaya egzos fan tabir ettiğimiz fanlardan takmak istersem slim fan almalıyım. Çünkü işlemci fanıyla araya normal fan neredeyse sığmıyor.
Sizce oraya bir fan daha gerekli mi?

Ryzen 7 5800x3d / ThermalRight Peerless Assasin 120SE Kule Soğutucu
Boşta: 32 derece yükte 62 gördüğüm en fazla değerler.

Alıntıyı görüntüle
sıcaklıklar normal hocam değiştirmeye pek gerek görmedim

Dostum yanlış takmışsın o soldaki fan sağda olması gerekiyor zaten. O işlemci de normal de daha da ısınır ama ekran kartın sanırım işlemciye göre düşük kalıyor maks kullanmıyor yada çözünürlüğün yüksek.

Ekler

• images (34).jpeg
    images (34).jpeg
    37.1 KB · Hit: 281
Dostum yanlış takmışsın o soldaki fan sağda olması gerekiyor zaten. O işlemci de normal de daha da ısınır ama ekran kartın sanırım işlemciye göre düşük kalıyor maks kullanmıyor yada çözünürlüğün yüksek.
muhtemelen evet benim ekran kartım 6750xt işlemci r7 5800x 280mm arctic lquid freezer ıı var oyunlarda bazen 70 leri görebiliyor.

3060ti var. Gördüğüm değerler bu. 1920x1080 klasik çözünürlük

Şu videodan bakarak yapmıştım. Yanlış olduğuna emin miyiz?

Aynı soğutucuyu bende kullanıyorum. R5 5600x RTX360Ti ile şahsen videodaki montaj yanlış diye düşünüyorum. Ve aynı zamanda işlemci soğutucu fanlarının yerini değiştirirsen, arkaya egzoz fan rahatlıkla takarsın.

Ramlere çarpmıyorsa kesinlikle arkadaki fanı öne al.

3060ti var. Gördüğüm değerler bu. 1920x1080 klasik çözünürlük

Şu videodan bakarak yapmıştım. Yanlış olduğuna emin miyiz?
İkisinin de mantığı aynı ama sağ tarafa koyarsan yerin açılır egzozu takarsın. Sağda olursa ısınan bloğu sogutacagin için daha da serin çalışabilir. Sola koyunca blok boşta kalıyor.

Son düzenleme:
Kule tipi soğutucu montajı yanlış yapılmış.
İşin tuhafı bunu doğru zannedip youtube kanalında yayınlayan bir bilgisayar satış mağazasının olması, inanılır gibi değil.
Adama sormazlar mı sizden alınan bilgisayarları da bu denli özensiz mi toplayıp gönderiyorsunuz diye?

Kısaca;
Isınan hava yükselir, sıcak hava balonu misali.
İdeal bir bilgisayar kasasında önden içeriye temiz hava girmeli, arkadan ve varsa üstten dışarı sıcak hava çıkmalı.
Üstte egzoz fanın olmayabilir dert değil fakat arkada egzoz fanı olması önemlidir (KASA İÇİ GENEL SOĞUTMA OLARAK)
Sen işlemci soğutucusunun yönünü olması gerektiği gibi 180 derece çervirirsen, işlemciden çıkan ısıyı kasanın arkasına yönlendirmiş olacaksın.
Burada bir egzoz fanı olsaydı ve tahliyeyi hızlandırsaydı daha iyiydi ama yine de bir kasa fanı almayacaksan bile sadece kule tipi soğutucunun yönünü belirttiğim gibi çevirmek kasa içi genel sıcaklığına etki edecektir.

Fan ram lerin bir tık üstünde monte edilebiliyor ve şahsen o şekilde yaklaşık bir senedir sorunsuz kullanmaktayım. Tavsiyem fanları öne ramlarin üstünde montaj yapıp egzoz fan almandan yana.

Geri