Neler Yeni

Sizce kısas gelmeli mi?

?

• Gelmeli

Oylar: 13 30.2%
  • Gelmemeli

Oylar: 30 69.8%

• Oy kullanan toplam üye
    43

Doğuhan

80+ Silver
Arkadaşlar bence en adil ceza sistemi budur ve kesinlikle suçlunun belli olduğu suçlarda gelmelidir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anlamını bilmeyenler için kısas bir suçu işleyenin işlediği suçun dengi cezayı almasıdır

Avolay

80+ Gold
Şeriat gelsin demenin farklı bir yolu...

Alfha13

80+ Silver
Kanunlar zaten işlenen suçun denginde ceza verilmesine dayalı. Hırsızlık ile adam öldürme bir değil. Kast ettiğin el kesenin elini kesmek ise siyasetçiler bunu kendi amaçlarına kullanacağı için ülkede korkudan başka bir şey olmaz.

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yeri geliyor çok ağır suçlar basit cezalarla geçiştiriliyor bu gibi durumlarda uygulanabilir bence bunda bir sakınca yok tecavüz haberi görünce idam isteyenler şeriatı canilik olarak görüyor :D

Avolay

80+ Gold
Yeri geliyor çok ağır suçlar basit cezalarla geçiştiriliyor bu gibi durumlarda uygulanabilir bence bunda bir sakınca yok tecavüz haberi görünce idam isteyenler şeriatı canilik olarak görüyor :D
Hayır idam istemiyorum tecavüz görünce, adıma genelleme yapmazsanız sevinirm :)

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Çok ağır suçlara getirilebilir
Örnegin: Taciz, Tecavüz vb.
Ama bütün suçlara getirilmemeli diye düşünüyorum

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar bence en adil ceza sistemi budur ve kesinlikle suçlunun belli olduğu suçlarda gelmelidir

Anlamını bilmeyenler için kısas bir suçu işleyenin işlediği suçun dengi cezayı almasıdır
Yani Bir Adam Araba Çaldığın'da Gidip Biz'de Onun Arabasınımı Çalıcaz?

Yada Diyelim'ki Taciz Suçun'dan Yargılanıyor Ona'da Şeymi Yapıcaklar Kaslı Kuvetli Playboy'ları Evinemi Göndericekler.
5c996e6663a3c2ef1b92ad9ef13ffef7 - Kopya - Kopya.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Doruk

Saçma gelmemeli kaçıncı yüzyıldayız ?

Avolay

80+ Gold
Çok ağır suçlara getirilebilir
Örnegin: Taciz, Tecavüz vb.
Ama bütün suçlara getirilmemeli diye düşünüyorum
Katılmıyorum, hayatınızda görüp göremeyeceğiniz her alanda kendini geliştirmiş sayılı İlahiyat mezunlarından biriyle tartışmış olarak onun Şeriatı desteklediğini ancak bulunduğumuz yüzyıl ve toplum kalitesi dolayısıyla M.K.A'nın açtığı yolda devam etmemiz ve Türkiye Cumhuriyeti'ne kesinlikle şeriat gelmemesi gerektiğini söylediğini belirtebilirim.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Katılmıyorum, hayatınızda görüp göremeyeceğiniz her alanda kendini geliştirmiş sayılı İlahiyat mezunlarından biriyle tartışmış olarak onun Şeriatı desteklediğini ancak bulunduğumuz yüzyıl ve toplum kalitesi dolayısıyla M.K.A'nın açtığı yolda devam etmemiz ve Türkiye Cumhuriyeti'ne kesinlikle şeriat gelmemesi gerektiğini söylediğini belirtebilirim.
Şeriatı desteklemiyorum sadece ağır suçlara gelebilir diyorum gelsin demiyorum.
Atatürk'ün çizdiği yoldan devam etmemiz daha doğru olur tabii ki.
Ve Türkiye Cumhuriyeti'ne şeriat gelmesi felaket getirir.

Avolay

80+ Gold
Şeriatı desteklemiyorum sadece ağır suçlara gelebilir diyorum gelsin demiyorum.
Atatürk'ün çizdiği yoldan devam etmemiz daha doğru olur tabii ki.
Ve Türkiye Cumhuriyeti'ne şeriat gelmesi felaket getirir.
Cahil olmayan ilahiyat mezunu adam Atatürkçü oluyor işte :)
Ağır suçlara gelmesi de bir sorun, düşün bir siyasi nikahsız ilişkiye giriyor, sabahında kadın/erkek bana tecavüz etti diye mahkemeye gidiyor, adam idam ediliyor?

İdam kesinlikle mantıklı değil ayrıca hapis cezası daha caydırıcı, hayattan umudu olmayan kişiler intihar etmek yerine büyük suçlar işleyebilir.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Ağır suçlara gelmesi de bir sorun, düşün bir siyasi nikahsız ilişkiye giriyor, sabahında kadın/erkek bana tecavüz etti diye mahkemeye gidiyor, adam idam ediliyor?
Adalet sistemi, adalet anlayışı daha oturmadan idam gelirse şeriattan daha büyük bir felaket getirir

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Türkiye de şeriat kısas vesayre sağlıklı işlemez ama hakkıyla yapılacağını bilsem gelse fena olmaz.

Top Bottom