Neler Yeni

Sizce kısas gelmeli mi?

?

• Gelmeli

Oylar: 13 30.2%
  • Gelmemeli

Oylar: 30 69.8%

• Oy kullanan toplam üye
    43

Avolay

80+ Gold
Adalet sistemi, adalet anlayışı daha oturmadan idam gelirse şeriattan daha büyük bir felaket getirir
Adaletin ilelebet düzgün çalışması imkansız, Şeriatın ilk örneği olan İslam devletinin bulunduğu bölgelerin durumuna bakarak bunu anlayabiliriz :)
Şeriatın aktif peygamberler/doğrucu din adamları toplulukları dışında çalışması imkansız, tek düzgün örneği bu sebepten İslam devletidir.
Şeriatın uygulanması için %100 DOĞRU Müslümandan oluşan bir toplum gerekli çünkü şeriat direkt olarak toplumla alakalı bir adalet sistemidir.
Allah'ın pek çok kez Kur-an'da geçirdiği gibi affedici olan, dini doğru yaşayan bir toplum gerekli ki böyle bir toplum oluşturmak günümüzde imkansız.
Allah emretmiyor sen de elini kes diye, hatta affetmenin daha doğru olduğunu belirtiyor.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Şeriatın aktif peygamberler/doğrucu din adamları toplulukları dışında çalışması imkansız, tek düzgün örneği bu sebepten İslam devletidir.
Şeriatın uygulanması için %100 DOĞRU Müslümandan oluşan bir toplum gerekli çünkü şeriat direkt olarak toplumla alakalı bir adalet sistemidir.
Allah'ın pek çok kez Kur-an'da geçirdiği gibi affedici olan, dini doğru yaşayan bir toplum gerekli.
Allah emretmiyor sen de elini kes diye, hatta affetmenin daha doğru olduğunu belirtiyor.
Usta ben şeriatı savunmuyorum ki. 😀

Avolay

80+ Gold
Usta ben şeriatı savunmuyorum ki. 😀
Adalet sistemi düzgün olursa gelmesi daha az sakıncalıya benzer bir laf ettin :)
Buna cevap veriyorum, tartışmıyoruz zaten dediğinin de son derece sakıncalı olduğunu anlatıyorum sadece.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Adalet sistemi düzgün olursa gelmesi daha az sakıncalıya benzer bir laf ettin :)
Evet adalet sistemi düzgün çalıştığı zaman idam gelirse olumlu sonuçlar doğabilir örneğin toplum ahlakını bozan taciz, tecavüzcülerin idam edilmesi gibi
Ama maalesef masum insanlarında idam edilmesi gibi bir ihtimal var bu da çok büyük bir sıkıntı oluşturur
O yüzden en iyisi hapis cezası

Doğuhan

80+ Silver
Aaa. Cahil cühela bir sistem isteyen daha.
Ülkeyi iyi ki sizler gibi saçma sistem isteyenler yönetmiyor.
Hahaha Avrupa düzeninide görüyoruz kadına tecavüz ediliyor adam 2,3 yıl sonra çıkyor kalıcı hasar bırakmıyor

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Hahaha Avrupa düzeninide görüyoruz kadına tecavüz ediliyor adam 2,3 yıl sonra çıkyor kalıcı hasar bırakmıyor
Bu idam veya kısasa kıssas ile çözülmüyor.
Bu ne bilgisizlik?
İnsan ailesinden gördüğünü, yakın çevresinde olanları başkalarına yansıtır. Az git de oku. 😉
Bu eğitimsizlikten kaynaklanan bir şey. Tabii bilgin sadece kıssasa kıssas ve idama yeteceği için laf yok.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,375
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Tarık06 olma yolunda bir adım daha

Doğuhan

80+ Silver
Tarık06 olma yolunda bir adım daha
Bir kehanete göre Tarık06 kadar saçma konular açan biri olursa hiçbirşey olmayacak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu idam veya kısasa kıssas ile çözülmüyor.
Bu ne bilgisizlik?
İnsan ailesinden gördüğünü, yakın çevresinde olanları başkalarına yansıtır. Az git de oku. 😉
Bu eğitimsizlikten kaynaklanan bir şey. Tabii bilgin sadece kıssasa kıssas ve idama yeteceği için laf yok.
Hahaha sistem beyninizi yıkamış biraz daha objektif düşünün ve insanlara boş boş hakaret etmeyi bırakın

zakuke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
ali
ĞSADJKASDIASYDADAUDADSA

Bir kehanete göre Tarık06 kadar saçma konular açan biri olursa hiçbirşey olmayacak

Hahaha sistem beyninizi yıkamış biraz daha objektif düşünün ve insanlara boş boş hakaret etmeyi bırakın
dostum bu arkadaşın profiline bakarsan nasıl biri olduğunu öğrenebilirsin

LahmatsuDcr

80+ Silver
Türkiye'de kuran şeriat hukuku işlemez ki hangi zamanda işlemiştir? (HZ. Muhammed dönemi diyeni bıçaklarım)

Doğuhan

80+ Silver
Türkiye'de kuran şeriat hukuku işlemez ki hangi zamanda işlemiştir? (HZ. Muhammed dönemi diyeni bıçaklarım)
Türkiye değil genel olarak Hz. Muhammed dönemi hariç hiçbir yerde ve dönemde tam olarak doğru şeriat uygulandığını düşünmüyorum ama kısası islamdan daha çok ceza yöntemi olarak düşünmekte fayda var

LahmatsuDcr

80+ Silver
Kanka Amerika'da cinsel suçlular hayatları boyunca rahat yaşayamıyor. Avrupa'yı bilmem ama Amerika'da cinsel suçun cezası idamdan da beter. Özellikle pedofili kişilerin asla affı olmuyor. Fiziksel ceza uygulanmıyor bile ama ondan da iyi çözümler var. Her şeyi sığ düşünüp "şunu yapanı keselim, şunu diyeni asalım" diye düşünürseniz Afganistan oluruz ve olma yolunda ilerliyoruz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,510
Üyeler
164,017
Son üye
TURBOKAN_TR
Top Bottom