Sizce ne yapmam gerekiyor?

Reaksiyon skoru
6
Arkadaslar merhaba yaklasik 3 yil once Asus Rog Strix G15 G513 RM model bir laptop almistim.Bu cihaz 1 2 ay once bazi hatalar vermeye basladi.Cihazi ne zaman sarjdan cikarip kullanmak istesem bir anda ekran gidiyor ve kendini yeniden baslatiyordu.Format attim bir seyler denedim falan olmadi ben de garantisi bitmis olmasina ragmen servise yollamak zorunda kaldim.Sonuc olarak cihazin ekran kartinda bir sorun varmis.Bunun tamiri icin de ana kartin komple degismesi gerekiyormus ve ucreti de 41500 tl dediler.Ben de kabul etmedim.Sizce ne yapmam lazim baska bir bilgisayarciya gosterip tamir olur mu diye sormali miyim?Bir de sarjda kullanirken hicbir sorunu yok bu yuzde sadece sarjda kullansam cihaza zarar verir miyim?

ekran kartı ile anakart tümleşik o yüzden aynen anakart değişimi olur ama oda laptop demek zaten gerek yok bence ekran kartını iptal et kullanma ısınma filan yapıyorsa bak dikkat et altına ne olur olmaz o fanlı stantlar var ondan koy varsa şarjda bir sıkıntı olmaz, şey diyebilirler ısıtma ile halledelim oda uzun ömürlü ve sağlıklı olmaz,

Hocam oncelikle cevabin icin cok sagol.Ben sey dusundum.Hani sadece pilde kullanirken oluyor ya o zaman dahili ekran kartinda bir sorun var.Yani sadece harici ekran kartini kullanmaya devam etmek daha dogru olur.Sadece fanlarini falan temiz tutsam idare eder diye dusunuyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: swan
Hocam oncelikle cevabin icin cok sagol.Ben sey dusundum.Hani sadece pilde kullanirken oluyor ya o zaman dahili ekran kartinda bir sorun var.Yani sadece harici ekran kartini kullanmaya devam etmek daha dogru olur.Sadece fanlarini falan temiz tutsam idare eder diye dusunuyorum.
bakmadan bişey diyemem ama tahmin üzerinden konuşacak olursam batarya da bir olay varmı acaba şişme vesaire bakıp test etmek gerekiyor. Çok yünlü yatağa filan o tarz şeylere koyma toz kapaibilir,ısınma problemi olabilir dediğim gibi o fanlı standdan varsa onu kullan harici ekran kartı takabilirsin bütçen varsa alıp devam edebilirsin

Oyun oynarken sorun yaratıyor mu?
Hocam ara sira fps dususleri oluyor ama oyle kasma donma yok yani.Zaten o dususleri de cihazin 3 yasinda olmasina ve temizligine bagliyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bakmadan bişey diyemem ama tahmin üzerinden konuşacak olursam batarya da bir olay varmı acaba şişme vesaire bakıp test etmek gerekiyor. Çok yünlü yatağa filan o tarz şeylere koyma toz kapaibilir,ısınma problemi olabilir dediğim gibi o fanlı standdan varsa onu kullan harici ekran kartı takabilirsin bütçen varsa alıp devam edebilirsin
Hocam servis sadece ekran kartinda sorun var diye yazmis.Onlara da ulasmak cok zor net bir bilgi alamadim.Ancak bataryayla ilgili bir sey demediler.Cihazda RTX3060 ekran karti var harici olarak bu yuzden ekstra bir seye gerek yok bence.

• Beğen
Reaksiyonlar: swan
Hocam servis sadece ekran kartinda sorun var diye yazmis.Onlara da ulasmak cok zor net bir bilgi alamadim.Ancak bataryayla ilgili bir sey demediler.Cihazda RTX3060 ekran karti var harici olarak bu yuzden ekstra bir seye gerek yok bence.
anladım öyle devam istersen

Hocam ara sira fps dususleri oluyor ama oyle kasma donma yok yani.Zaten o dususleri de cihazin 3 yasinda olmasina ve temizligine bagliyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı olsa oyunda da hata verir. Batarya sağlam mı?

Büyük ihtimalle elektrik kablosu çıkarınca bataryaya geçiş yapamıyor olabilir. Batarya bozuk olabilir.

Bazen servisler çok basit sorunlara çok yüksek fiyatlar çıkartıyor. Gidip ikinci el gayet güzel sistem alırsın o fiyata :).

Ekran kartı olsa oyunda da hata verir. Batarya sağlam mı?

Büyük ihtimalle elektrik kablosu çıkarınca bataryaya geçiş yapamıyor olabilir. Batarya bozuk olabilir.

Bazen servisler çok basit sorunlara çok yüksek fiyatlar çıkartıyor. Gidip ikinci el gayet güzel sistem alırsın o fiyata :).
Hocam dediginiz de mantikli aslinda ama sey dusundum ben.Hani bu laptoplarda 2 tane ekran karti oluyor ya.Bende bu dahili olanda sorun var .Cihazi sarjdan cikarinca da dahili ekran kartina gecis yapiyor.Bu yuzden sadece sarjda degilken yeniden baslatiliyor her seferinde.Ama yarin servisi arayip sorun hakkinda daha detayli bilgi alacagim.Bu arada haklisiniz o paraya iyi bir sistem alinir :)

Hocam dediginiz de mantikli aslinda ama sey dusundum ben.Hani bu laptoplarda 2 tane ekran karti oluyor ya.Bende bu dahili olanda sorun var .Cihazi sarjdan cikarinca da dahili ekran kartina gecis yapiyor.Bu yuzden sadece sarjda degilken yeniden baslatiliyor her seferinde.Ama yarin servisi arayip sorun hakkinda daha detayli bilgi alacagim.Bu arada haklisiniz o paraya iyi bir sistem alinir :)
Bios ta ayar varsa kapat dostum diğer gpu yu.
Yapay zeka da şunu söylemiş :). Kapatıp denersen büyük ihtimalle sorunu net anlarsın.

Bunu kanıtlamak için evde yapabileceğin testler

✅ BIOS’ta / Armoury Crate’te:

• Discrete GPU only (sadece NVIDIA) modu varsa aç
  • iGPU’yu devre dışı bırak
  • Sonra şarjdan çıkar → reset atıyor mu?

👉 Atmıyorsa = %90 onboard GPU / güç hattı

✅ Windows’ta:

• Güç modunu Yüksek performans
  • NVIDIA Denetim Masası → “Preferred GPU: High-performance NVIDIA”
  • iGPU’yu Device Manager’dan geçici devre dışı bırak (test amaçlı)

Bios ta ayar varsa kapat dostum diğer gpu yu.
Yapay zeka da şunu söylemiş :). Kapatıp denersen büyük ihtimalle sorunu net anlarsın.

Bunu kanıtlamak için evde yapabileceğin testler

✅ BIOS’ta / Armoury Crate’te:

• Discrete GPU only (sadece NVIDIA) modu varsa aç
  • iGPU’yu devre dışı bırak
  • Sonra şarjdan çıkar → reset atıyor mu?

👉 Atmıyorsa = %90 onboard GPU / güç hattı

✅ Windows’ta:

• Güç modunu Yüksek performans
  • NVIDIA Denetim Masası → “Preferred GPU: High-performance NVIDIA”
  • iGPU’yu Device Manager’dan geçici devre dışı bırak (test amaçlı)
Hocam cok tesekkur ederim yardimin icin.Cihaz kargoda su an yarin gelir diye dusunuyorum.Gelsin ilk is bu adimlari uygulayacagim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,180
Üyeler
192,634
Son üye
indirimvarsabizvariz
Geri