Kur'an somut bir kitap zaten. Ayetleri insanın yazamayacağının kanıtı. Ayetleri bizden üstün bir yaratıcının sadece yaratıcı değil düzen koyucu herşeyi bilen ve her yaptığı işin sonucu doğru olan rehberlik edici hak üzere olan bir üstün tarafından yazıldığının somut kanıtı. Sen hangi ideolojide inançta böyle sağlam bir kanıt gördün? Kur'an gerçekten bir insanın yazabileceği bir şey değil bunu anlamak çok zor değil, yeterki buna kalbini aç. Aklında ki ya da kalbindeki düşüncelerin değişebilir ama bunun için bazı engelleri kaldırman lazım nedir bunlar toplumdan ya da aileden gelen üstün körü bilgiler hurafeler hatta kelimeler, kavramlar ve bilgiler her şey... Bu ülke de bir çok şey özellikle doğru bilgi yok, çok bozuk. Bu yüzden hepsini bir kenara atmak gerekiyor; bunu sadece kur'an okumak için değil, her alanda. Mesela başka bir ideoloji'yi incelerken de; başka bir bilgiye ulaşırken ya da bir örnek, Ermeni Soykırımını araştırırken sen milli duygularla hareket edemezsin işin aslını öğrenmen gerekir toplumun sana öğrettiği bilgileri bir kenara koyman gerekir, bu engelleri kaldırmazsan elbette kendince her konuda mutlaka bir eksik bulursun, Kur'an'da da eksiklikler yaratıp şöyle diyebilirsin, ''Bu uydurmadır.'' Senden önce de böyle diyen çok oldu. Ben daha bugüne kadar okuyupta anlamadığım ya da mantıksız gelen bir ayet ile karşılaşmadım. Şöyle ki bu toplumda olmanın verdiği kültürel çarpık hatalı yanlışlar benim de kafam da yer ediniyor ister istemez çünkü küçüklükten gelme bir çok bilgi toplumda insana veriliyor ama bunları atıp doğruyu bulmak bir bireyin görevi. Ben kafamdaki düşünceyi Kur'ana yansıtarak okumadım Kur'an ne demek istiyor buna baktım yoksa bende kendimce açıklar bulabilirdim -belki sanmıyorum çünkü Kur'an müthiş bir kitap- ama bu benim uydurmam olurdu. İnanın ya da inanmayın benim için önemli değil ama bunu yaparken delilleriniz argümanlarınızın sizin olduğundan kendinizin öğrenerek karar verdiğine emin olun, başkası sizi yönlendirmesin hiç bir anlamda her şeyi kendiniz çözün bundan emin olun.
Sorunun cevabını da yukarıda verdim bu Kur'an somut bir kitap bu kitabı selim bir kalple okuyan herkes Allah tarafından gönderildiğini idrak edebilir. Bunun başka kanıtları da elbette var ama yukarıda yazdığım paragraf gayet yeterli diye düşünüyorum.