Neler Yeni

Öneri Snowman T6 Ultra bakır borulu RGB çift fanlı F/P CPU soğutucu

JoKeRsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Berat ünlü
Merhaba, bir süredir stock fandan kurtulmak istiyordum ama bütçem de çok yoktu araştırmalar sonucu bu fanla karşılaştım fiyatı özelliklerine göre çok uygun. Bugün elime ulaştı montajını yapıp testlere başladım.
Ryzen 5 3600 Overclock 4.20GHz olarak kullanıyorum bu özelliklerle stres testi yaptım ve max sıcaklık 59-60°C de sabit kaldı. Boşta sıcaklığı da 33-35°C civarlarında sabit.
Kısacası şuan gayet memnunum görünüşüyle de çok şık duruyor iki fanı da RGB özellikli.
Yalnız biraz büyük bir soğutucu yine de kasaya sığdı (msi mag forge 100r )
Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz.

Not: İçinden termal macun çıkıyor ama ben yine de Arctic MX-4 2019 Edition kullandım.

Görünüşü:

ledleri beyaz görünüyor ama gerçekte öyle değil daha renkli:

Soğutucunun testleri:

Link:

Birde aynı markanın mavi ve kırmızı ledli olanı var onun fiyatı daha uygun.
Dostum ben takmıyorum zorlanıyorum işlemciye yapışıyor zorlayınca o durumda islemci çıkıyor

AlpacinoTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Celal Güzel
@Yuzzy41 hocam ben o anakarta taktım ekran kartını çıkarmak zorunda kaldım takana kadar nasıl zorlandım anlatamam :D ekran kartıyla yapışık şuan . soğutucuyu takarken çat diye ses geldi anakarttan geldi sandım tırstım ama bilgisayar şuanlık çalışıyor :D

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Dostum ben takmıyorum zorlanıyorum işlemciye yapışıyor zorlayınca o durumda islemci çıkıyor
Takarken biraz zorlaman gerekiyor. Bak kutunun içinden intel aparatı çıkıyor montaj mantığı amd ve intelde aynı. O kutudan çıkan aparatla pratik yapabilirsin sonra da anakartın üzerinde denersin. Daha rahat takmak için ekran kartını çıkar olmazsa anakartı tamamen çıkarıp montajla.

JoKeRsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Berat ünlü
Takarken biraz zorlaman gerekiyor. Bak kutunun içinden intel aparatı çıkıyor montaj mantığı amd ve intelde aynı. O kutudan çıkan aparatla pratik yapabilirsin sonra da anakartın üzerinde denersin. Daha rahat takmak için ekran kartını çıkar olmazsa anakartı tamamen çıkarıp montajla.
Hallettim de kanka umarım doğru yapmisimdir icindeki macun yapışıyor diye yapmadım 15 TL siparis ettim macunu sürdüm kalitesiz olsada 4 5 ay idare etcem çok fark yaratmaz zaten sana sorum fan dururken atarmisin foto acaba ters mi yaptım havayi atan kisimi geldi egzosa yoksa tersimi

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,832
İsim
Eray Yılmaz
hocam ekran kartının true gaming yazan plakayı nerden aldınız link atma şansınız varmı?

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Hallettim de kanka umarım doğru yapmisimdir icindeki macun yapışıyor diye yapmadım 15 TL siparis ettim macunu sürdüm kalitesiz olsada 4 5 ay idare etcem çok fark yaratmaz zaten sana sorum fan dururken atarmisin foto acaba ters mi yaptım havayi atan kisimi geldi egzosa yoksa tersimi
Şuan konu başlığındaki fotoğraflarla aynı bir değişiklik yapmadım. Ledi dışa doğru olan fan havayı içeri alıyor içe doğru olan fan ise havayı tahliye ediyor. Fotoğraf atar mısın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam ekran kartının true gaming yazan plakayı nerden aldınız link atma şansınız varmı?
Ekran kartı tutacağı, şurada satılıyor:

Son düzenleme:

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,832
İsim
Eray Yılmaz
Şuan konu başlığındaki fotoğraflarla aynı bir değişiklik yapmadım. Ledi dışa doğru olan fan havayı içeri alıyor içe doğru olan fan ise havayı tahliye ediyor. Fotoğraf atar mısın?

Ekran kartı tutacağı, şurada satılıyor:

Teşekkür ederim hocam☺

osman4242

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
osman
Merhaba, bir süredir stock fandan kurtulmak istiyordum ama bütçem de çok yoktu araştırmalar sonucu bu fanla karşılaştım fiyatı özelliklerine göre çok uygun. Bugün elime ulaştı montajını yapıp testlere başladım.
Ryzen 5 3600 Overclock 4.20GHz olarak kullanıyorum bu özelliklerle stres testi yaptım ve max sıcaklık 59-60°C de sabit kaldı. Boşta sıcaklığı da 33-35°C civarlarında sabit.
Kısacası şuan gayet memnunum görünüşüyle de çok şık duruyor iki fanı da RGB özellikli.
Yalnız biraz büyük bir soğutucu yine de kasaya sığdı (msi mag forge 100r )
Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz.

Not: İçinden termal macun çıkıyor ama ben yine de Arctic MX-4 2019 Edition kullandım.

Görünüşü:

ledleri beyaz görünüyor ama gerçekte öyle değil daha renkli:

Soğutucunun testleri:

Link:

Birde aynı markanın mavi ve kırmızı ledli olanı var onun fiyatı daha uygun.
Sesli m çalışıyor

Hakan26

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hakan Güzel
beyler öyle gezerken denk geldim yorum yazabilmek için üye oldum, aynı modeli kullanıyorum ama sadece kırmızı ışıklısı bi kere fanlarının airflowu berbat ayrıyetten bende de 3600 var 1.2 voltaj ile 4.2ghz stabil kullanıyorum ve değerlerim prime95 testi 95 derece görüyor aida64 testinde 88 cinebench r20 testi 75 3 saat pubg 65 bu dereceleri aldığım kasamda 2 egsoz fanı 3 önden içeri hava basan fanlar var ve corsair airflow lu fanlar. T6 6 ısı borulu soğutucunun fanlarını söküp corsair fan taktım iki fanın arasındaki üfleme farkı 3 katı neredeyse yinede 3 4 derecelik oynama oldu . Ayrıca ikinci pc de msi core frozr L var işlemci i7 7700 aida64 testi sabit 1.2 voltaj 4 ghz de 15 dklık teste 75 derece geçmedi diğer testleri yapamadım çünkü sistem ısı yükseldikçe otomatik voltajı kesiyor sadece aida64 te sabit voltaj ile test edebildim. Bu yorumu size fikir vermesi için yazıyorum ben olsam stock fanla idare ederim bütçemi ayarlar msi frozr L alırım kalite rastlantı değil.Ayrıca 4.2 ghz de 1.4 voltajda kullanan arkadaş nasıl oluyoda testlerde 65 derece geçmiyor inanılır gibi değil bizi aydınlat aydınlanalım

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,791
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
beyler öyle gezerken denk geldim yorum yazabilmek için üye oldum, aynı modeli kullanıyorum ama sadece kırmızı ışıklısı bi kere fanlarının airflowu berbat ayrıyetten bende de 3600 var 1.2 voltaj ile 4.2ghz stabil kullanıyorum ve değerlerim prime95 testi 95 derece görüyor aida64 testinde 88 cinebench r20 testi 75 3 saat PUBG 65 bu dereceleri aldığım kasamda 2 egsoz fanı 3 önden içeri hava basan fanlar var ve corsair airflow lu fanlar. T6 6 ısı borulu soğutucunun fanlarını söküp corsair fan taktım iki fanın arasındaki üfleme farkı 3 katı neredeyse yinede 3 4 derecelik oynama oldu . Ayrıca ikinci PC de msi core frozr L var işlemci i7 7700 aida64 testi sabit 1.2 voltaj 4 ghz de 15 dklık teste 75 derece geçmedi diğer testleri yapamadım çünkü sistem ısı yükseldikçe otomatik voltajı kesiyor sadece aida64 te sabit voltaj ile test edebildim. Bu yorumu size fikir vermesi için yazıyorum ben olsam stock fanla idare ederim bütçemi ayarlar msi frozr L alırım kalite rastlantı değil.Ayrıca 4.2 ghz de 1.4 voltajda kullanan arkadaş nasıl oluyoda testlerde 65 derece geçmiyor inanılır gibi değil bizi aydınlat aydınlanalım
Belki sadece tek fark renk farkı değildir

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
beyler öyle gezerken denk geldim yorum yazabilmek için üye oldum, aynı modeli kullanıyorum ama sadece kırmızı ışıklısı bi kere fanlarının airflowu berbat ayrıyetten bende de 3600 var 1.2 voltaj ile 4.2ghz stabil kullanıyorum ve değerlerim prime95 testi 95 derece görüyor aida64 testinde 88 cinebench r20 testi 75 3 saat PUBG 65 bu dereceleri aldığım kasamda 2 egsoz fanı 3 önden içeri hava basan fanlar var ve corsair airflow lu fanlar. T6 6 ısı borulu soğutucunun fanlarını söküp corsair fan taktım iki fanın arasındaki üfleme farkı 3 katı neredeyse yinede 3 4 derecelik oynama oldu . Ayrıca ikinci PC de msi core frozr L var işlemci i7 7700 aida64 testi sabit 1.2 voltaj 4 ghz de 15 dklık teste 75 derece geçmedi diğer testleri yapamadım çünkü sistem ısı yükseldikçe otomatik voltajı kesiyor sadece aida64 te sabit voltaj ile test edebildim. Bu yorumu size fikir vermesi için yazıyorum ben olsam stock fanla idare ederim bütçemi ayarlar msi frozr L alırım kalite rastlantı değil.Ayrıca 4.2 ghz de 1.4 voltajda kullanan arkadaş nasıl oluyoda testlerde 65 derece geçmiyor inanılır gibi değil bizi aydınlat aydınlanalım
Bu sıcaklıklar bu fan için normal değil mutlaka bir yerde bir yanlışlık vardır. Ben bir aydan daha fazla süredir kullanıyorum çok çok memnunum. Sonradan işlemci frekansımı arttırıp voltajı düşürdüm eskisinden de iyi oldu. Hangi kasayı kullanıyorsun bu arada?

Hakan26

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hakan Güzel
Belki sadece tek fark renk farkı değildir
voltaj ve ghz kaç şuan senin

Voltaj ve ghz kaç şuan sende

Bu sıcaklıklar bu fan için normal değil mutlaka bir yerde bir yanlışlık vardır. Ben bir aydan daha fazla süredir kullanıyorum çok çok memnunum. Sonradan işlemci frekansımı arttırıp voltajı düşürdüm eskisinden de iyi oldu. Hangi kasayı kullanıyorsun bu arada?
Voltaj ve ghz kaç şuan sende

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,028,693
Üyeler
163,042
Son üye