Çözüldü✓ Soğutucu ve ekran kartı çarpışıyor

Reaksiyon skoru
19
Teknisyen arkadaş varsa yardımcı olabilirmi, herşeyi doğru yaptım fakat soğutucu oturunca ekran kartı oturmuyor, daha önüne fan bile geçirmeden bu halde.
Anakart asus b450m dragon, soğutucu enermax ets-t50
IMG-20250626-WA0003.webp

soğutucunun yan şekilde takılması gerekmezmi?
Doğru şekilde takmış arkadaş.
Anakartın küçüklüğüne kurban gitmişsin. Benim bildiğim bir çözüm yok ne yazık ki :(

Teknisyen arkadaş varsa yardımcı olabilirmi, herşeyi doğru yaptım fakat soğutucu oturunca ekran kartı oturmuyor, daha önüne fan bile geçirmeden bu halde.
Anakart asus b450m dragon, soğutucu enermax ets-t50
Alıntıyı görüntüle
soğutucuyu tam tersi takın hocam fotoya göre o üstteki üçgenin ucu öndeki fana bakacak. sanmıyorum sorununuzu çözeceğini ama bazen bi tarafa doğru daha önde oluyor soğutucu ters takınca ramlere değiyor belki o sorun çözülür eğer varsa.
1750945275384.webp

soğutucuyu tam tersi takın hocam fotoya göre o üstteki üçgenin ucu öndeki fana bakacak. sanmıyorum sorununuzu çözeceğini ama bazen bi tarafa doğru daha önde oluyor soğutucu ters takınca ramlere değiyor belki o sorun çözülür eğer varsa.
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Simule ettim, yok. Olmuyor. Demekki bu enermax ets-t50 her ddr4 amd soketi için uyumlu değilmiş.

Ekler

• IMG_20250626_164535.webp
    IMG_20250626_164535.webp
    400.6 KB · Hit: 27
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Simule ettim, yok. Olmuyor. Demekki bu enermax ets-t50 her ddr4 amd soketi için uyumlu değilmiş.
anakartın azizliği o zaman hocam soketler bu soğutucu için fazla yakın birbirine

IMG_20250626_165405.webp

Böyle sıkışık olsa problem olurmu, şu an tüm vidalar monteli, eğer bilen bir kişi problem olmaz diyorsa arka kapağı takmadan macunu sürüp vidalayacam

Evet ama çok değil, arkadaki vidasını taktığım yer yine kendi yerine denk gelebiliyor. Sadece temas var, ve bi tık meyilli ekran kartı
eğer alttaki pcie söketi bükülmüyorsa sorun olmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,031
Üyeler
192,598
Son üye
Adamsemre9
Geri