Sokak kedisi elimi kanattı

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
3,495
Bizim sokakta bir kedi var severken (karnına değil) zarar verecek herhangi bir hareket yapmadım sadece sevdim ve elimi patisiyle kanattı sorunum şu ki bu kedinin herhangi bir aşısı yok bir sorun oluşur mu ?

Kediler öyle ya kafalarına eserse seviyorlar sevmezlerse mahvediyorlar

Diyelim ki sizi bir kedi tırmaladı, yapmanız gereken ilk şey bölgeyi soğuk su ile yıkamaktır. Tırmalanan bölgeyi iyice yıkandıktan sonra antiseptik bir krem sürerek, bir yara bandı ile bölgeyi kapatmalısınız. İlk yardım müdahalesi yapıldıktan sonra mutlaka ama mutlaka uzman bir hekime gitmelisiniz.

Kedi tırmaladıktan sonra ilk yardım yapılmış ama yara üzerinde görülen kızarıklıklar geçmemişse, yara bölgesinde şişlikler oluşmuşsa bu, kedinin bir hastalık taşıdığını işaret ediyor olabilir. Vakit kaybetmeden bir uzmandan yardım almalısınız.

Kaynak: https://www.mapfre.com.tr/blog/dusl...ir kedi,mutlaka uzman bir hekime gitmelisiniz.

Ayrıca bir şey olacağını sanmıyorum

Olmaz bir şey benim de köpek karambitimi ısırmıştı 30 kere felan yıkadım ıslak mendille sildim kullanmaya devam ettim :D
Tabi senin durumun biraz farklı ama yine de bir şey olacağını zannetmiyorum

Diyelim ki sizi bir kedi tırmaladı, yapmanız gereken ilk şey bölgeyi soğuk su ile yıkamaktır. Tırmalanan bölgeyi iyice yıkandıktan sonra antiseptik bir krem sürerek, bir yara bandı ile bölgeyi kapatmalısınız. İlk yardım müdahalesi yapıldıktan sonra mutlaka ama mutlaka uzman bir hekime gitmelisiniz.

Kedi tırmaladıktan sonra ilk yardım yapılmış ama yara üzerinde görülen kızarıklıklar geçmemişse, yara bölgesinde şişlikler oluşmuşsa bu, kedinin bir hastalık taşıdığını işaret ediyor olabilir. Vakit kaybetmeden bir uzmandan yardım almalısınız.

Kaynak: https://www.mapfre.com.tr/blog/dusle/yasam-alani/kedi-tirmalamasi-durumunda-yapilacak-ilk-yardim-onerileri/#:~:text=Diyelim ki sizi bir kedi,mutlaka uzman bir hekime gitmelisiniz.
Hiç böyle düşünmemiştim :D

Dediğimin saçma olduğunu şimdi anladım :D

Bizim sokakta bir kedi var severken (karnına değil) zarar verecek herhangi bir hareket yapmadım sadece sevdim ve elimi patisiyle kanattı sorunum şu ki bu kedinin herhangi bir aşısı yok bir sorun oluşur mu ?
Bence önce orayi iyice yıka sabunlu suyla sonra oraya yarabandi falan yapiştir ve bir veterinere falan git derim.

Olmaz bir şey benim de köpek karambitimi ısırmıştı 30 kere felan yıkadım ıslak mendille sildim kullanmaya devam ettim :D
Tabi senin durumun biraz farklı ama yine de bir şey olacağını zannetmiyorum
Köpeğe niye karambit veriyorsun :D

İlk yardım müdahalesi yapın sonra doktora gidin.

Beni her hafta tırmalıyor.
Bir şey olmaz

Köpeğe niye karambit veriyorsun :D
Oynuyordum dışarıda yere düşmüş dalgınlıktan fark etmedim sohbet ediyorduk. Sonra bi baktım yok karambit 10 metre ötede köpek yemeye çalışıyordu. öyle garip bir olay :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,148
Üyeler
184,739
Son üye
Fahriçam
Geri