Neler Yeni

Sol bicepsim Sağ bicepsimden daha güçsüz

dodgent

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar,
Benim sol bicepsim sağa nazaran daha güçsüz. Mesela sağ ile 10 kg curl yapabiliyorken sol ile 6 kg yapabiliyorum. Hacim olarak pek bir farkı yok ama güç olarak ikisini de 6 kg ile yapayım diyorum. O zaman da Sol kol tükeniyor ama sağ kolumda hiç bir sorun yok. Bu durumda sol kolum daha çok büyümez mi ?

Evet dediğin gibi, daha çok zorlanan kol daha hızlı büyür. Çoğumuzda bir kol diğer koldan daha güçlü oluyor, sağlak veya solak olmaktan kaynaklı.

Merhabalar,
Benim sol bicepsim sağa nazaran daha güçsüz. Mesela sağ ile 10 kg curl yapabiliyorken sol ile 6 kg yapabiliyorum. Hacim olarak pek bir farkı yok ama güç olarak ikisini de 6 kg ile yapayım diyorum. O zaman da Sol kol tükeniyor ama sağ kolumda hiç bir sorun yok. Bu durumda sol kolum daha çok büyümez mi ?
Bu normal durum sol bicepsle daha çok antrenman yapmanı öneririm

Merhabalar,
Güç dengesizliği yaşıyorsan iki taraftada kaldırabildiğin ağırlığı alıp güçsüz taraf tükenene kadar yap sonra güçsüz tarafda drop set e geç ağırlık düşür, diğer taraf ya yerinde sayar ya da gelişir ağırlığa göre değişir ama güçsüz tarafta drop setle devam ettiğin için daha fazla gelişir

6 KG Dumbell kullan sağ kol da tükenişe yakın bırak sol kol da da tüken makine ile egzersizleri yapma iki kolunda eşitlenene kadar, arada ki fark 1.5 santimetre olduktan sonra makine de ki egzersizlere veya bar da ki egzersizlere geçebilirsin

daha çok yüklenicen zayıf kol dambılla

6 KG Dumbell kullan sağ kol da tükenişe yakın bırak sol kol da da tüken makine ile egzersizleri yapma iki kolunda eşitlenene kadar, arada ki fark 1.5 santimetre olduktan sonra makine de ki egzersizlere veya bar da ki egzersizlere geçebilirsin
Yanlış anladınız, arada hacimsel olarak fark yok. Neredeyse aynı. Güç farkı var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

daha çok yüklenicen zayıf kol dambılla
e o zaman daha fazla büyümez mi ?

yok kanka balon mu bu büyüsün. 7/24 tavuk yemen karbonhidrat yemen bol bol zeytin yağı içmen lazım büyümesi için güç farklıdır.

yok kanka balon mu bu büyüsün. 7/24 tavuk yemen karbonhidrat yemen bol bol zeytin yağı içmen lazım büyümesi için güç farklıdır.
Nasıl yani bir kası diğerine nazaran daha fazla çalışınca niye eşit büyüsün ?

Yanlış anladınız, arada hacimsel olarak fark yok. Neredeyse aynı. Güç farkı var
O zaman 6 ile çalış bir süre bakalım ne olacak.
Psikolojik şeyler var ben bu ağırlığı kaldıramam dersin birisi ağırlığı azalttım der ve arttırır sonra sen o ağırlığı kaldırırsın daha iyi oldu dersin.

Senin ki de böyle olabilir o duruma bir hazırlan bir süre bu kilo ile idman yap kademeli arttır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,090,306
Üyeler
173,346
Son üye
Toprağın
Geri