Neler Yeni

Son zamanlarda OPERA GX güvenlik sorunu ??

LİMON

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
bülent baki dokumuş
Merhablar yaklaşık 2 yıldır Opera kullanıyordum OPERA GX geldikten sonra GXe geçtim . Ve şuan PC açılınca McAfee den ekteki resimdeki gibi uyarı geliyor. Bunun sebebi nedir?? PCde virüs yok.

Ekler

• resim_2021-01-02_131126.png
    resim_2021-01-02_131126.png
    25.3 KB · Hit: 140

RythoN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Aziz Emre Yeğin
Merhablar yaklaşık 2 yıldır Opera kullanıyordum OPERA GX geldikten sonra GXe geçtim . Ve şuan PC açılınca McAfee den ekteki resimdeki gibi uyarı geliyor. Bunun sebebi nedir?? PCde virüs yok.
Evet, çok sık güvenlikle alakalı sıkıntısı olduğunu duydum ve ben vivadli browser a geçtim tavsiye ederim hatta şu an gx gibi görünmesini sağlayan bir mod kullanıyorum isterseniz nasıl yapıldığı ile alakalı bir rehber hazırlayabilirim

quik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Enes
Çünkü Opera çinli bir firmaya satıldıktan sonra çok güvenilmez oldu. (SpyWare bile denebilir) Başka bir tarayıcı kullanmanızı öneririm.
Opera'nın web tarayıcısı geliştirme kısmının Çinli bir grup yatırımcıya satılmış olduğu doğrudur fakat bu güvenli olmadığı anlamına gelmez.
Çin malı = Güvenilmez, kötü diye bir şey de yoktur, Bu milletimizin gereksiz ön yargısından kaynaklanıyor maalesef. Opera hala Norveçte konumlanmaktadır ve Norveç'in (Dünyanın en iyi gizlilik yasalarından birine sahiptir kendileri) Gizlilik Yasalarına uymak zorundadır.

Buna gelecek olursak, bu birçok şeyden kaynaklanıyor olabilir:
>McAfee tarayıcını yanlışlıkla zararlı olarak işaretlemiş olabilir (Bunu doğrulamak için aynı hatayı her seferinde mi alıyorsun yoksa sadece bir kere mi aldın buna bakman yeterli)
>Tarayıcını direkt olarak Opera'nın resmi sitesinden indirmediysen zararlı bir uygulama indirip kurmuş olabilirsin
>Chrome webstore ve Opera addons dışında bir yerden eklenti indirmiş ve kurmuş olabilirsin

Yıllardır Opera kullandığını kendin belirtmişsin, eğer tarayıcın zararlı bir içerik bulunduruyor olsaydı daha önce de bu hata ile karşılaşırdın, verdiğin bilgilere baktığımda bunun sadece bir antivirüs hatası olduğunu düşünüyorum. Yukarıda belirttiğim gibi, eğer bu hatayı sadece bir kere aldıysan bu dediğimi doğruluyor zaten.

PustiKafa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,536
New Marais'de Buzul Vermaak 88 Elemanı Dövüyor.
İsim
Emre Aygan
pera'nın web tarayıcısı geliştirme kısmının Çinli bir grup yatırımcıya satılmış olduğu doğrudur fakat bu güvenli olmadığı anlamına gelmez.
Çin malı = Güvenilmez, kötü diye bir şey de yoktur, Bu milletimizin gereksiz ön yargısından kaynaklanıyor maalesef. Opera hala Norveçte konumlanmaktadır ve Norveç'in (Dünyanın en iyi gizlilik yasalarından birine sahiptir kendileri) Gizlilik Yasalarına uymak zorundadır.

Sadece bu kadarı yeterlidir umarım. Tek sorun satılması değil.

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,086
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
önerdiginiz bir tarayıcı varmı opera kullanıyorum şuan şüpheye düştüm ?

Annecik

80+ Bronze

Hermitus

80+ Bronze
hocam operayı kaldırıp vivaldiye geçiyorum o zaman.

PustiKafa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,536
New Marais'de Buzul Vermaak 88 Elemanı Dövüyor.
İsim
Emre Aygan
opera benzeri bildiğiniz kendinden vpnli ve reklam engelleyicili tarayıcı varmı hocam?
Kendiliğinden VPN ve reklam engelleyicili bir tarayıcı bilmiyorum ama Vivaldi, Chrome, Edge tarayıcılarında eklenti olarak alabiliyorsunuz. Eğer bu tarayıcılardan eklenti alacaksanız reklam engelleyici olarak uBlock Origin, VPN olarak Touch VPN önerebilirim.

dr1.6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Hakan Namaz
Niye kimse Google Chrome u önermemiş tarayıcı olarak merakımdan soruyorum sadece 😅

quik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Enes
Paylaşmış olduğun ilk forum konusu dışında (Tümünü okuduysan, Opera tarayıcılarının herhangi bir güvenlik sorunu olup olmadığı ile yeterli bilgi edinebileceğin bir konu) hepsi geçmişte yaşanan bir saldırı üzerine yazılmış.

Saldırı sonucu güvenliğin kırılıp Opera Sync sistemine erişim kazanıldığından ve güvenlik önlemi olarak kullanıcılarının şifrelerini değiştirmelerine zorlandığını açıklamış Opera.

Paylaşmış olduğun bir başka makalede ise sertifikaların arkasına saklanılan malwarelerin yeni bir şey olmadığı, daha önce birkaç internet devinin aynı sorunla karşılaştığı yazıyor.
1619432702329.png

2016'da yaşanmış bir saldırı sonucunda gerçekleşen bu olaya bakarak tarayıcının genel güvenliği ve spyware bulundurup, bulundurmadığı hakkında kesin bir yargı yapmak yanlış olur. Ayrıca spyware dediğimiz bu şeyler ne herkesin üretip, kimsenin farketmeyeceği bir şekilde saklayabileceği, ne de derinlemesine araştırması yapılmadan var olduğu anlaşılabilecek şeylerdir. Günümüz dünyasında bilginizi korumak imkansız bir şey, kullandığınız her dijital uygulama/ürün size açık açık belirterek bilgilerinizi topluyor zaten. Gerçekten bilgisine önem veren biriyseniz zaten bu yazdıklarımı çoktan biliyorsunuzdur.

Konunun sahibinin asıl problemine gelirsek, antivirüs uygulamalarının bir şeyi yanlışlıkla zararlı olarak işaretlemesi mümkündür, güvenip güvenmemek size kalmıştır.

Ayrıca okuyabileceğiniz konular:
https://old.reddit.com/r/operabrows...pera_now_owned_by_chinese_golden_brick_still/
https://old.reddit.com/r/tech/comments/62kr6d/is_opera_really_safe_now_that_its_owned_by_a/
https://old.reddit.com/r/operabrowser/comments/7u7ksj/opera_for_example_is_a_norwegian_company/
https://old.reddit.com/r/privacy/comments/9isybf/i_just_find_out_that_opera_an_internet_browser/

Opera tarayıcılarının Gizlilik Politikasını okuyup kabul ettiğiniz bilgileriniz dışında izinsiz olarak bilgi topladığının bildiğim kadarıyla kanıtı yoktur. Eğer var da ben bilmiyorsam, kusura bakmayın, paylaşın ki ben de öğrenmiş olayım.

Top Bottom