Neler Yeni

Sonunda sistemimi bitirdim!

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
12700 demiştim daha iyiyse onu alın pek bilmiyorum diye öyleymiş demek. Beklemek çok daha mantıklı acelen yoksa. AM5 taş gibi olur

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
Hayırlı olsun. Bana çok pahalı geldi.
Custom sistem olduğu için biraz pahalı hocam yoksa daha uygun fiyata da toplayabilirsiniz tabi ki..
Mesaj otomatik birleştirildi:

12700 demiştim daha iyiyse onu alın pek bilmiyorum diye öyleymiş demek. Beklemek çok daha mantıklı acelen yoksa. AM5 taş gibi olur
Sistemi 12700KF güncelledim hocam ona göre anakartta bulduk sağolsun cfranko hocam yardımcı oldu.

rtxcan

80+ Bronze
Hocam 0.5 ms olan sadece ASUS'ta var oda dediğim gibi TN panel ben çok gerek görmüyorum monitor konusunda asus çok iyi iş çıkarıyor ayrıca bu modeli de sorunsuz izlediğim testlere göre.

Hocam konuda da belirttiğim gibi daha almadım herkesin fikrini alıyorum ki sistemi şuan intele güncelliyorum.
Bende DRR5 AMD güncellemeside olabilir hocam bence 1 ay daha bekleyin performans testleri ne durumda olucak karsılastırma yapın

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
Bende DRR5 AMD güncellemeside olabilir hocam bence 1 ay daha bekleyin performans testleri ne durumda olucak karsılastırma yapın
Haklsınız hocam fakat şöyle düşünün dolar kuru zirve yapıyor Eylül de 20 TL olacak DDR5 sistem toplamak yeni parçaları beklemek öyle sistem dizmek daha pahalı evet performans daha fazla olur hayli hayli yeter ama bu sistem de işimi görecek kıvam da render önemli benim için o yüzden yeni nesil sistemlere ihtiyaç duymuyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Tesla Balonu
Monitör hiç olmamış hocam. En azından 2K olsun. Boyutu da biraz küçük 27 iyi olur 2 tane.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Yeni parçalar çıkacak bence beklemek daha iyi.

Monitör hiç olmamış hocam. En azından 2K olsun. Boyutu da biraz küçük 27 iyi olur 2 tane.
Hocam Monitör 280 hz farkettiyseniz. FPS oyunları için aldı büyük ihtimalle. Ama bende 2K veya 4K monitör tercih ederdim tabii

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
Yeni parçalar çıkacak bence beklemek daha iyi.

Hocam Monitör 280 hz farkettiyseniz. FPS oyunları için aldı büyük ihtimalle. Ama bende 2K veya 4K monitör tercih ederdim tabii
Hocam beklemek ile alakalı yorumumu yukarı da bir arkadaşa cevap vermiştim sıcak bakmıyorum o konuya, Ve evet dediğiniz gibi FPS oyunları oynuyorum o yüzden alıcam.

Sagittarius

80+ Silver
Arkadaşlar selamlar bu forumda da konusunu açmıştım öncelikle yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum cansınız. :peepokalp: Uzun zamandır araştırıyordum her şeyi ile çok sağlam bir sistem toplamak istedim hem görünüş olarak hem de parça kalitesi olarak sizlerin yardımı ile güzel bir bilgisayar toplamaya çalıştım yakın zamanda satın alacağım Allah'ın izniyle. Sizden istediğim şey şu aşağıya alacağım ekipmanlar dahil bütün sistemi bırakıyorum sistemin artılarını eksilerini ne gibi sorunlar olur veya herhangi bir problem olur mu gerek parçaların performansında gerek hava akışında ya da darboğaz sorunu vs. gibi aklınıza gelen her şeyi söyleyebilirsiniz şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Sormak istediğim sorular :

1) Sistem de herhangi bir darboğaz sorunu olur mu?
2) Genel dış renklerin uyumu her şey dahil nasıl uyumlu mu?
3) Bunları aldıktan sonra extra bir şey almama gerek var mı kablo aparat vs.?
4) Tüm parçaların renklerini kablolar dahil sync'layabiliyor muyum?
5) Soğutma kısmı nasıl kasa içi hava akışı işlemci soğutma yeterli mi?

Sistem Bileşenleri :

İşlemci : Intel Core i7 12700KF Soket 1700 12. Nesil 2.70GHz 25MB Önbellek 10nm İşlemci
Anakart : ASUS PRIME Z690-P DDR4 5333 MHz (OC) RGB M.2 1700p ATX Anakart
Ekran Kartı : ASUS GeForce RTX 3080 ROG STRİX White V2 10 GB GDDR6X 320 Bit LHR Ekran Kartı
RAM : GSKILL 32 GB (2x16GB) TRIDENT Z NEO DDR4 3600 MHz CL16
SSD : WD Black SN850 500 GB Not Heatsink / WD Black SN850 1 TB With Heatsink
Kasa : Phanteks Eclipse P600S Temperli Cam Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası
PSU : Sharkoon SilentStorm Cool Zero 850W 80+ Gold Tam Modüler PSU Güç Kaynağı
Sıvı Soğutma : Phanteks Glacier One 240MP Halos D-RGB AIO Sıvı Soğutucu - Beyaz
ARGB Kablo : Lian Li Strimer 24 Pin / Lian Li Strimer 16 Pin / Lian Li Strimer 8 Pin

Sistem Ekipmanları :

Monitor : ASUS TUF GAMING 24.5" VG259QM 280Hz 1ms 2xHDMI DP HDR400 G-Sync FHD Fast IPS Gaming Monitör (3x)
Mouse : Ninjutso Katana Superlight White
Mousepad : Endgame Gear MPC1200 Cordura Stealth Edition
Klavye : Redragon K530 Draconic %60 TKL RGB Wireless / Redragon K630 Dragonborn %61 TKL RGB Wireless
Koltuk : Zio Venom Gaming (Antrasit) (Kumaş - Keten Deep Black) (Ayak - Krom) (Dikiş - Rengi Beyaz)
Valla hocam hayırlı olsun maşallah ı var Anakart ve işlemci ikilisini beğendim işlemcide K serisi Overclock yapabilirsiniz ekran kartı ile darboğaz imkansız gibi kafanız rahat olsun

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
Valla hocam hayırlı olsun maşallah ı var Anakart ve işlemci ikilisini beğendim işlemcide K serisi Overclock yapabilirsiniz ekran kartı ile darboğaz imkansız gibi kafanız rahat olsun
Hocam sistem AM4 sistemdi sağolsun herkes yardımcı oldu sistemi daha güncel yaptık. :kekw:

Sagittarius

80+ Silver
Hocam sistem AM4 sistemdi sağolsun herkes yardımcı oldu sistemi daha güncel yaptık. :kekw:
İ7 ile AM4 bana biraz garip geldi :D ama sistem iyi yapıştır gitsin vende yeni bir sistemi hazırlıyorum tahmini 100K RTX 4000 serisinden 4090 gelsin hayallerime kavuşacam

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
İ7 ile AM4 bana biraz garip geldi :D ama sistem iyi yapıştır gitsin vende yeni bir sistemi hazırlıyorum tahmini 100K RTX 4000 serisinden 4090 gelsin hayallerime kavuşacam
Şöyle hocam R9 5900X vardı sistem çoğu arkadaş i7 12.Nesil işlemcinin ondan daha güncel daha iyi olduğunu söylediler durum öyle olunca bide fiyat performans ve görünüş olarak beyaz olan bir anakart buldum şimdi tek eksik sıvı soğutma kaldı onuda 1700 soketine göre bulduktan sonra sistem böyle oluyor ha ama extra aparat vs. tarzı şeyler lazımsa bilgi verebilirsiniz hocam. Bide şey sormak istiyorum sizce böyle hayal ettiğiniz de yanlış anlamayın görsel uyumluluk olarak nasıl? Dışarıdan bakıldığın da mesela? White & Black konseptinde yapacaktım ama her şey beyaz oldu. :kekw: Ama tabi kasa içinde ki RGB'lerin hepsini istediğim özel bir renk tonu var ona atayıp öyle kullanmak istiyorum o zaman sistem biraz daha White & Soft Blue & Soft Dark moduna geçer hoş durur sizin fikirleriniz nelerdir? Ve unutmadan umarım bunun daha iyisi sizin olur. :peepokalp:

Top Bottom