Neler Yeni

Sonunda sistemimi bitirdim!

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Bir kaç özellik ve görünüş olarak iyiymiş peki Asus Prime Z690-A önerir misiniz?
Gereksiz bir anakart, üstündeki rgb ve birkaç gereksiz şey için 2000 lira daha pahalı ama dış görünüşü illa aşırı güzel olsun istiyorsanız alabilirsiniz ama bence gereksiz bir de Z690-A DDR5 yani ramleri de pahalı

NotGonna

80+ Bronze
@RevDeisDou Hucam siz neler diyeceksiniz bu konuda :monkahmm:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım hocam o zaman K630 alırım bu arada ben çok araştırdım size bilgisini vereyim bu baktıklarım yeni çıkan klavyeler ayriyeten royal'den daha iyiler dayanıklılık konfor switch kalitesi olarak sadece isime 1800 TL vermek biraz saçma aynı özellikler var ve Redragon TR garantisi var dilerseniz türkçe keycapslerle bile geliyor aklınızda bulunsun. :D

O zaman hocam ben intel sistem mi toplayım şimdi?
dedigim klavye 1100 tl ve redragondan ço daha iyi hocam 2 sini kullanmış biri olarka söylüyorum k630 da yay sesi var model yapmıcaksanız kötü

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Tesla Balonu
Hayırlı olsun. Yani yeni nesil ekran kartı işlemci anakartlar çıkacağı için para kaybı oluyor.

S1000RR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Abdüssamed öztemur
Arkadaşlar selamlar bu forumda da konusunu açmıştım öncelikle yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum cansınız. :peepokalp: Uzun zamandır araştırıyordum her şeyi ile çok sağlam bir sistem toplamak istedim hem görünüş olarak hem de parça kalitesi olarak sizlerin yardımı ile güzel bir bilgisayar toplamaya çalıştım yakın zamanda satın alacağım Allah'ın izniyle. Sizden istediğim şey şu aşağıya alacağım ekipmanlar dahil bütün sistemi bırakıyorum sistemin artılarını eksilerini ne gibi sorunlar olur veya herhangi bir problem olur mu gerek parçaların performansında gerek hava akışında ya da darboğaz sorunu vs. gibi aklınıza gelen her şeyi söyleyebilirsiniz şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Sormak istediğim sorular :

1) Sistem de herhangi bir darboğaz sorunu olur mu?
2) Genel dış renklerin uyumu her şey dahil nasıl uyumlu mu?
3) Bunları aldıktan sonra extra bir şey almama gerek var mı kablo aparat vs.?
4) Tüm parçaların renklerini kablolar dahil sync'layabiliyor muyum?
5) Soğutma kısmı nasıl kasa içi hava akışı işlemci soğutma yeterli mi?

Sistem Bileşenleri :

İşlemci : AMD Ryzen 9 5900X 3.70 GHz 12 Çekirdek 70 MB AM4 7nm İşlemci
Anakart : ASUS PRIME X570-PRO AM4 Ryzen DDR4 4400 MHz (O.C.) M.2 Anakart
Ekran Kartı : ASUS GeForce RTX 3080 ROG STRİX White V2 10 GB GDDR6X 320 Bit LHR Ekran Kartı
RAM : GSKILL 32 GB (2x16GB) TRIDENT Z NEO DDR4 3600 MHz CL16
SSD : WD Black SN850 500 GB Not Heatsink / WD Black SN850 1 TB With Heatsink
Kasa : Phanteks Eclipse P600S Temperli Cam Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası
PSU : Sharkoon SilentStorm Cool Zero 850W 80+ Gold Tam Modüler PSU Güç Kaynağı
Sıvı Soğutma : Phanteks Glacier One 240MP Halos D-RGB AIO Sıvı Soğutucu - Beyaz
ARGB Kablo : Lian Li Strimer 24 Pin / Lian Li Strimer 16 Pin / Lian Li Strimer 8 Pin

Sistem Ekipmanları :

Monitor : ASUS TUF GAMING 24.5" VG259QM 280Hz 1ms 2xHDMI DP HDR400 G-Sync FHD Fast IPS Gaming Monitör (3x)
Mouse : Ninjutso Katana Superlight White
Mousepad : Endgame Gear MPC1200 Cordura Stealth Edition
Klavye : Redragon K530 Draconic %60 TKL RGB Wireless / Redragon K630 Dragonborn %61 TKL RGB Wireless
Koltuk : Zio Venom Gaming (Antrasit) (Kumaş - Keten Deep Black) (Ayak - Krom) (Dikiş - Rengi Beyaz)
Oyun için ise 32gb ram fazla olur

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
dedigim klavye 1100 TL ve redragondan ço daha iyi hocam 2 sini kullanmış biri olarka söylüyorum k630 da yay sesi var model yapmıcaksanız kötü
Hocam bende kullandım ve gerçekten kötü bir klavye ayrıca redragon custom hale getireceğim keycap ve switch o yüzden problem yok :)

Oyun için ise 32gb ram fazla olur
Render - Yayın - Oyun hocam

Hayırlı olsun. Yani yeni nesil ekran kartı işlemci anakartlar çıkacağı için para kaybı oluyor.
İşlemci ve Anakartı güncelliyorum hocam fakat ekran kartı olarak bilemedim çünkü daha almam gereken şeyler de var sırf yeni ekran kartı çıkıyor diye fazladan para vermek istemiyorum.

TahinPekmez

80+ Silver
Monitor : ASUS TUF GAMING 24.5" VG259QM 280Hz 1ms 2xHDMI DP HDR400 G-Sync FHD Fast IPS Gaming Monitör
Hayırlı olsun ammaaaaaaa bu olmamış. monitörün güzel hdr400 ve IPS ama 1080p olması sıkıntı. en az 2k olması lazım. Bazı oyunlarda kartından tam verim alamazsın ve darboğaz olur. bazı oyunlarda 2k da 1k dan daha fazla fps alırsın. 280 hz olan ekranda 0.5ms beklerdim. Birde şu ekipmanlarla 4k 2k ultra ayarlarda oynamamak olmaz.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
Gereksiz bir anakart, üstündeki rgb ve birkaç gereksiz şey için 2000 lira daha pahalı ama dış görünüşü illa aşırı güzel olsun istiyorsanız alabilirsiniz ama bence gereksiz bir de Z690-A DDR5 yani ramleri de pahalı
O zaman bu anakartı aldığım da yanına USB 3.1 çoklayıcı almam gerekiyor onunda önerisi yapar mısınız hocam sağlam güzel bir çoklayıcı bir de tüm bu RGB bağlantıları nasıl yapabilirim acaba extra aparat gerekiyor mu?

Hayırlı olsun ammaaaaaaa bu olmamış. monitörün güzel hdr400 ve IPS ama 1080p olması sıkıntı. en az 2k olması lazım. Bazı oyunlarda kartından tam verim alamazsın ve darboğaz olur. bazı oyunlarda 2k da 1k dan daha fazla fps alırsın. 280 hz olan ekranda 0.5ms beklerdim. Birde şu ekipmanlarla 4k 2k ultra ayarlarda oynamamak olmaz.
Teşekkürler hocam onu da açıklayım monitör kısmında render ve coding için kullanacağım oyun kısmında ise FPS oyuncusuyum apex legends valorant csgo tarzı oyunlar için 1080p alıyorum single oyunların hepsini oynadım bitirdim keyifle o yüzden 280 Hz alıyorum 0.5 ms halini de alırım hocam fark etmiyor çok fazla 0.5 ms modeli TN panel iken 1 ms modeli Fast IPS. :D

TahinPekmez

80+ Silver
0.5 ms halini de alırım hocam fark etmiyor
herz arttıkça ms nin düşmesi lazım yoksa gölgelenme dediğimiz olay meydana geliyor. özellikle yüksek grafiklerde olduğunda belli olur.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Hazer
herz arttıkça ms nin düşmesi lazım yoksa gölgelenme dediğimiz olay meydana geliyor. özellikle yüksek grafiklerde olduğunda belli olur.
Hocam 0.5 ms olan sadece ASUS'ta var oda dediğim gibi TN panel ben çok gerek görmüyorum monitor konusunda asus çok iyi iş çıkarıyor ayrıca bu modeli de sorunsuz izlediğim testlere göre.

Keske AMD'nin yeni işlemcilerini bekleseydiniz bu sekilde topladıysanız g.o
Hocam konuda da belirttiğim gibi daha almadım herkesin fikrini alıyorum ki sistemi şuan intele güncelliyorum.

nifak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
473
İsim
Eren
Hayırlı olsun. Bana çok pahalı geldi.

TahinPekmez

80+ Silver
Hocam 0.5 ms olan sadece ASUS'ta var oda dediğim gibi TN panel ben çok gerek görmüyorum monitor konusunda asus çok iyi iş çıkarıyor ayrıca bu modeli de sorunsuz izlediğim testlere göre.

Hocam konuda da belirttiğim gibi daha almadım herkesin fikrini alıyorum ki sistemi şuan intele güncelliyorum.
TN panel alma benim tavsiyem 2k IPS den aşağı monitör olmasın bu sistemde. Gsync tam uyumlu olduktan sonra monitörün 280 herzde olmasına çok fazla gerek yok yırtılmayı yakalıyor

Top Bottom