Neler Yeni

Spora başlamadan ısınıyor musunuz?

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Isınma olmazsa vücut çok ağrır (yüzmede biraz karışık)

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
İdmana başlamadan önce ısınma hareketleri yapıyo musunuz yoksa direkt başlıyor musunuz?
Kesinlikle spora başlanırken ve sonlandırıken ısındırmalı. Başlarken ısındırma olayı düşük ağırlık ile de yapabilirsin , kardiyo tarzında da yapabilirsin. Spor bitiirirken ısınma yapmanın sebebi eve geldiğinde kas ağrısını minimuna indirmek için yapılır.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,097
İsim
Zeki Müren
Isınma olmazsa vücut çok ağrır (yüzmede biraz karışık)
ben yüzmede ve kayakda ısınmıyorum gerekli olmuyor zaten yüzmeye başlarken yavaş başlıyorsun kayak da aynı şekilde
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kesinlikle spora başlanırken ve sonlandırıken ısındırmalı. Başlarken ısındırma olayı düşük ağırlık ile de yapabilirsin , kardiyo tarzında da yapabilirsin. Spor bitiirirken ısınma yapmanın sebebi eve geldiğinde kas ağrısını minimuna indirmek için yapılır.
o ısınma değil spor bitimindekine soğuma deniyor bir de lastiklerler de yapılıyor diye biliyorum doğru değil mi

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
ben yüzmede ve kayakda ısınmıyorum gerekli olmuyor zaten yüzmeye başlarken yavaş başlıyorsun kayak da aynı şekilde
Mesaj otomatik birleştirildi:

o ısınma değil spor bitimindekine soğuma deniyor bir de lastiklerler de yapılıyor diye biliyorum doğru değil mi
Evet ısınma dedim pardon. Sondaki soğuma olayı

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
Evet kesinlikle. En azından açma germe yapman lazım.

alpidogan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Alperen Doğan
Bakın bu çok çok ciddi bir konu. Kesinlikle ısınmanız gerekiyor yoksa küçük şeyler yüzünden ağır ve belki de kalıcı sakatlıklar yaşayabilirsiniz . Bisiklet gibi sporlarda koşuda vesaire hafif tempoyla bir süre geçirmek yetecekken benim yaptığım güreş gibi ağır sporlarda iyice ısınmak zorundasınız. Kulaklarımızı bile ısıtıyoruz ki sakatlamayalım. Isınma antrenmanıysa bir tur güreş yapmışız kadar ağır açıkçası. 20 dk kadar ısınmak zorundayız. Düzgün ısınmayan genel olarak önem vermeyen arkadaşlardan büyük çoğunluğu parça parça sakatlanıp akıllandı ama geri dönüşü olmayan biri de oldu. Lütfen ısınmaya çok dikkat edin hem performansınız artacak hem de sakatlanma riskini minimuma indireceksiniz.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,236
İsim
Taha Efe
kickboks da ısındırıyorlardı her zaman ısındırıyorlar
bende yapıyorum pandemi öncesi,en az 10 15 dk koş dur sınav cek koş gibi değişik hareketleri var :D

KendineMüzisyen

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,778
İsim
Arda Güler
İlgilendiği Kategoriler
Boş konu
bende yapıyorum pandemi öncesi,en az 10 15 dk koş dur sınav cek koş gibi değişik hareketleri var :D
yok ya bizde koşturup daha çok koşturup daha çok değişik koşu stilleriyle koşturup kültür fizik hareketi yaptırıyor daha sonrasında briaz kickboks ve ardından şınav mekik
bizim spor böyle geçiyodu

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,236
İsim
Taha Efe
yok ya bizde koşturup daha çok koşturup daha çok değişik koşu stilleriyle koşturup kültür fizik hareketi yaptırıyor daha sonrasında briaz kickboks ve ardından şınav mekik
bizim spor böyle geçiyodu
Sınav mekik bendede vardıda genelde buydu arada bir parkur hazırlanırdı paso low kick atıyorduk tabi kaval kemiği sağlamlasıyor bir süre sonra duş falan saymıyorum :D Hala acık ama arada bir tartılmak icin (Kapalı gibi oluyor boş olunca) gidiyorum.

Reverse Flash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Enes
Eğer fitness,VG için söylüyorsan dostum antrenmana başlamadan önce çalıştığın bölgeyi ve o bölgeyi çalıştırırken ki destek kasları ısındırman iyi olur tabi yoksa sana göre ağır olan bir kiloya ısınmadan girersen 2-3 ay belki daha fazla spordan uzak kalabilirsin.

Top Bottom