Neler Yeni

(✅) Spotify üyeliğim bitiyor sizce yenilemeye gerek var mı?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Spotify hesabımı çalan hırsız içine 3 ay yüklemişti. Ben de kullandım. Ama son 2 günü kaldı. Her ay YouTube Premium alıyorum.
Sizce Spotify üyeliğine 20 TL (nays) vermeye gerek var mı? Evet 20 TL çok büyük para değil ama aynı servisi zaten alıyorum YouTube Premium ile. Spotify'ı uzatmaya gerek var mı?
Spotify 320 kbps ses sunarken YouTube Music 256 kbps sunuyor. Ama bu aradaki fark önemsiz.

Benim Spotify kullanmamdaki sebep şarkı önerileri bana çok uyuyor. Youtube Music de dinamik önerme yapıyor ama Spotify algoritması daha iyi gibi geldi.

Siz ne diyorsunuz?

Ekleme ve konu kilit: YT Music kullanmaya karar verdim.
Spotify 320 kbps OGG formatını kullanırken YouTube Music 256 kbps AAC formatını kullanır. AAC'nin amacı düşük boyutlarda yüksek ses kalitesi sunmak. OGG formatında bir ses dosyasının AAC formatındaki bir ses dosyasıyla aynı ses kalitesini vermesi için daha yüksek bit hızına ihtiyaç duyar. Google Bard, Bing Chat ve bazı sitelerden okuduğum bilgiye göre şu sonuç çıkarılıyor:
256 kbps AAC > 256 kbps OGG
256 kbps AAC = 320 kbps OGG

Özetle aslında YouTube Music ile Spotify arasında ses kalitesi farkı yok denecek kadar azdır. Bu fark son kullanıcı olan standart bir dinleyici tarafından fark edilemez.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uygulamadan zevk alıyorsanız bırakın kalsın. 20₺ ne öldürür, ne süründürür.
İki uygulamaya da OK'im aslında. Soru şu olsa daha iyi olacak :
Sırf şarkı önerme algoritması için zaten olan bir servisi tekrar satın almaya gerek var mı? Yani üyelik 10 lira olsa da sorardım.

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,562
İsim
Cengiz
Spotify hesabımı çalan hırsız içine 3 ay yüklemişti. Ben de kullandım. Ama son 2 günü kaldı. Her ay YouTube Premium alıyorum.
Sizce Spotify üyeliğine 20 TL (nays) vermeye gerek var mı? Evet 20 TL çok büyük para değil ama aynı servisi zaten alıyorum YouTube Premium ile. Spotify'ı uzatmaya gerek var mı?
Spotify 320 kbps ses sunarken YouTube Music 256 kbps sunuyor. Ama bu aradaki fark önemsiz.

Benim Spotify kullanmamdaki sebep şarkı önerileri bana çok uyuyor. Youtube Music de dinamik önerme yapıyor ama Spotify algoritması daha iyi gibi geldi.

Siz ne diyorsunuz?
bunu Bing'e Sormaya Ne Dersin :D

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII

Siz ne diyorsunuz?
Ben 2 yıldır Spotify Premium kullanıyorum daha hiç satın almadım. Çalma listemin linkini kopyalayıp yeni hesaptan bedava premium alıyorum.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben 2 yıldır Spotify Premium kullanıyorum daha hiç satın almadım. Çalma listemin linkini kopyalayıp yeni hesaptan bedava premium alıyorum.
Yok aga kim uğraşacak?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII

serwintes

80+ Gold
spotimde 190 takipçim var playlistlerim var 20 tl ayda öderim 70k dinlemem vardı gecen sene
20 lira bedava yani zevkiniz için
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 bira içtin mi 50 60 tl oldu

nightsoldier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
C.S.
İki uygulamaya da OK'im aslında. Soru şu olsa daha iyi olacak :
Sırf şarkı önerme algoritması için zaten olan bir servisi tekrar satın almaya gerek var mı? Yani üyelik 10 lira olsa da sorardım.
Ben spotify arayüzünü ve apple ile olan uyumunu beğendiğim için tutuyorum. Bu arada youtube premium üyeliğim de var. Misal, apple watch üzerinden şarkılarla oynamak spotifyda çok rahat iken apple müzik, her ne hikmetse saatte rahat değil. Şarkıları saate indirmenizi istiyor. Spotifyda ise telefondan açtığın şarkıyı saatten istediğin gibi kontrol edebilirsin.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Bence yenilemelisin. Hem müzik kalitesi hem de senin zevkine uygun önerisi bence yeterli bir sebep

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bence yenilemelisin. Hem müzik kalitesi hem de senin zevkine uygun önerisi bence yeterli bir sebep
Hocam müzik kalitesi pek önemli değil. Yani önemli de standart bir dinleyici 256 ile 320 arasındaki farkı anlayamaz. Artı olarak kulaklığın da çok kaliteli olması lazım. Benim R100 o kadar değil. Ben en iyisi şöyle 1 ay YouTube Music kullanayım. Yeterli gelirse devam gelmezse Spotify'a kayarım.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,049
İsim
Oğuz Oğuz

Siz ne diyorsunuz?

Siz ne diyorsunuz?
Deezer öneririm. 1400kbps ses veriyor. Ben kullanıyorum çok iyi.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Hocam müzik kalitesi pek önemli değil. Yani önemli de standart bir dinleyici 256 ile 320 arasındaki farkı anlayamaz. Artı olarak kulaklığın da çok kaliteli olması lazım. Benim R100 o kadar değil. Ben en iyisi şöyle 1 ay YouTube Music kullanayım. Yeterli gelirse devam gelmezse Spotify'a kayarım.
Ben de 1 ay YT music denedim ama alışamadım. Dönüp dolaşıp Spotify döndüm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,330
Üyeler
161,986
Son üye
burak3911
Top Bottom