Soğutuculu kullanıyorum da kasam da üstte 2 fan var arka da 1 tane var Cougar Gemini S IRON-G RGB kasam da buSogutucusuz mu kullanıyorsun. Aşırı sıcaklıklarda düşürür. Birden fazla işlem düşürür. Örnek indirme yaparken, dosyo kopyalama vs ömrünü hızlı yer
169tb'a göre fazla düşmüş sağlığıSoğutuculu kullanıyorum da kasam da üstte 2 fan var arka da 1 tane var Cougar Gemini S IRON-G RGB kasam da bu
Ne yapabilirim169tb'a göre fazla düşmüş sağlığı
Yapacak bir şey yok garanti varsa servise verebilirsinizNe yapabilirim
2023 tarihinde aldım 5 yıl garantisi bulunuyormuş baktığıma göre sanırım bu yıl içinde yollayabilirim teşekkürlerYapacak bir şey yok garanti varsa servise verebilirsiniz
Değilse oyuna devam, önemli verin varsa başka diskte veya bulutta da depola
Sıcaklıktan dolayı olmuş olabilir midiskin tbw değeri 600 görünüyor. yani normal gibi geldi bana hatta normalde 126 TB değerlerinde %79 olması lazım. kısacası iyi durumda
sadece normal kullanımlarda cekilmiş ise o sıcaklıklar normalin üstünde 30-40 arası olması lazım sıcaklık ama yük altındaysa normal denile bilir ve o okuma yazma durumuna göre sağlık cok düşmüş normal değil bende jamez donkey 1 tb var 2022 mayıs ayından bu yana kullanıyorum %98 sağlık durumu okuma yazma 50 gb fark var sadece sizinkiyle arasındaSağlık fazla düşüyor gibi geldi sizce de öyle mi?
2023 tarihinde aldım 5 yıl garantisi bulunuyormuş baktığıma göre sanırım bu yıl içinde yollayabilirim teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sıcaklıktan dolayı olmuş olabilir mi
Kağıt üstünde doğru olabilir belki ama pratikte böyle olmaması lazım. Lineer olarak azalıp 0'a gelince ömrü bitmiyor çünkü, daha öncesinden bad sector vermeye veya bozulmaya başlıyor.birçok nedeni var hocam. sıcaklık, diskin sürekli dolu kullanılması, yazma döngüleri vs vs. dediğim gibi ben sorun göremiyorum. hatta hesaplama yaptım senin için normalde %72lerde olması gerekiyor 600 TBW üzerinden hesaplarsak ama senin sağlık %79larda. tbw değeri önemli hocam onun üzerinden hesaplama yapılıyor onu unutma.