SSD Sağlığı Normal mi?

Ghost.

80+
Reaksiyon skoru
35
Sağlık fazla düşüyor gibi geldi sizce de öyle mi?

Ekler

• 1781284224059.webp
    1781284224059.webp
    27 KB · Hit: 101
  • 1781284257009.webp
    1781284257009.webp
    20.1 KB · Hit: 98
  • 1781284299386.webp
    1781284299386.webp
    25.6 KB · Hit: 98
Sogutucusuz mu kullanıyorsun. Aşırı sıcaklıklarda düşürür. Birden fazla işlem düşürür. Örnek indirme yaparken, dosyo kopyalama vs ömrünü hızlı yer

Sogutucusuz mu kullanıyorsun. Aşırı sıcaklıklarda düşürür. Birden fazla işlem düşürür. Örnek indirme yaparken, dosyo kopyalama vs ömrünü hızlı yer
Soğutuculu kullanıyorum da kasam da üstte 2 fan var arka da 1 tane var Cougar Gemini S IRON-G RGB kasam da bu

diskin tbw değeri 600 görünüyor. yani normal gibi geldi bana hatta normalde 126 TB değerlerinde %79 olması lazım. kısacası iyi durumda

Yapacak bir şey yok garanti varsa servise verebilirsiniz
Değilse oyuna devam, önemli verin varsa başka diskte veya bulutta da depola
2023 tarihinde aldım 5 yıl garantisi bulunuyormuş baktığıma göre sanırım bu yıl içinde yollayabilirim teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

diskin tbw değeri 600 görünüyor. yani normal gibi geldi bana hatta normalde 126 TB değerlerinde %79 olması lazım. kısacası iyi durumda
Sıcaklıktan dolayı olmuş olabilir mi

Sağlık fazla düşüyor gibi geldi sizce de öyle mi?
sadece normal kullanımlarda cekilmiş ise o sıcaklıklar normalin üstünde 30-40 arası olması lazım sıcaklık ama yük altındaysa normal denile bilir ve o okuma yazma durumuna göre sağlık cok düşmüş normal değil bende jamez donkey 1 tb var 2022 mayıs ayından bu yana kullanıyorum %98 sağlık durumu okuma yazma 50 gb fark var sadece sizinkiyle arasında

2023 tarihinde aldım 5 yıl garantisi bulunuyormuş baktığıma göre sanırım bu yıl içinde yollayabilirim teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sıcaklıktan dolayı olmuş olabilir mi

birçok nedeni var hocam. sıcaklık, diskin sürekli dolu kullanılması, yazma döngüleri vs vs. dediğim gibi ben sorun göremiyorum. hatta hesaplama yaptım senin için normalde %72lerde olması gerekiyor 600 TBW üzerinden hesaplarsak ama senin sağlık %79larda. tbw değeri önemli hocam onun üzerinden hesaplama yapılıyor onu unutma.

bende 970 evo plus 2tb vardı. boşta sıcaklığı 45lerdeydi. yük altında 54lere çıkıyordu. bu sıcaklık sorunu için de plakalı soğutucu almıştım. sıcaklık konusuna dikkat edersen sorun olmaz.

garantiye göndersen de donanımsal sorun yoksa bir şey yapacaklarını sanmıyorum ama istersen şansını dene.

Son düzenleme:
birçok nedeni var hocam. sıcaklık, diskin sürekli dolu kullanılması, yazma döngüleri vs vs. dediğim gibi ben sorun göremiyorum. hatta hesaplama yaptım senin için normalde %72lerde olması gerekiyor 600 TBW üzerinden hesaplarsak ama senin sağlık %79larda. tbw değeri önemli hocam onun üzerinden hesaplama yapılıyor onu unutma.
Kağıt üstünde doğru olabilir belki ama pratikte böyle olmaması lazım. Lineer olarak azalıp 0'a gelince ömrü bitmiyor çünkü, daha öncesinden bad sector vermeye veya bozulmaya başlıyor.

Ayrıca diskle ilgili yaygın bir şikayet de varmış sağlık düşüşüne dair.
Reddit'te şöyle bir yorum gördüm araştır bir konu sahibi @Ghost.

EN:
990 had a firmware issue at launch that caused degradation. Update the firmware using samsung magician and see what happens. You may need to submit a warranty claim.
TR:
990 modelinde piyasaya çıktığında performans düşüşüne neden olan bir yazılım sorunu vardı. Samsung Magician'ı kullanarak yazılımı güncelleyin ve ne olacağını görün. Garanti talebinde bulunmanız gerekebilir.

Firmware guncel mi ve ssdyi kullanmaya baslar baslamaz guncellediniz degil mi? 990 Pro sagligi icin cok onemli guncelleme aldi yoksa hizla dusuyordu. Gerci is basladiktan sonra guncellemenin de pek anlami kalmiyordu, degisim yapiyorlardi. 169TB veri yazilmasi da az degil tabi.

1 yil 4 ay kullanim icin ssdnin sagligi biraz hizli dusmus ve sicaklik dahili heatsinkli modele gore yuksek geldi ve evet sicaklik da etki eder.

Bende 2 adet heatsinksiz 4TB 990 Pro (anakartin heatsinkliyle kullaniyorum) var, yukte 44°. Ssd wear levelini soylemem icin henuz erken.

Samsung Magiciandan firmware update var mi bakin bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,010
Üyeler
197,341
Son üye
wertyh
Geri