Çözüldü✓ SSD Sağlığım Normal mi?

elrici3

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
236
Acer Nitro 16 cihazımda dahili gelen ssd:
1757846698297.webp

0 mı aldın sen bu cihazı? Bu SSD 0 değil haberin olsun. 11730 GB veri yazmış şimdiye kadar.

Ha, sen zaten 0 olmadığını bilip de soruyorsan problem yok. Sağlığı yerinde.

0 mı aldın sen bu cihazı? Bu SSD 0 değil haberin olsun. 11730 GB veri yazmış şimdiye kadar.

Ha, sen zaten 0 olmadığını bilip de soruyorsan problem yok. Sağlığı yerinde.
Sıfır aldım notebook'u hepsiburada resmi satıcısından.

Sıfır aldım notebook'u hepsiburada resmi satıcısından.
Adamlara kanıtıyla beraber geri gönder. Bu SSD 0 değil de. Değişim yapsınlar. Hepsiburada'dan beklemezdim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1014 kez açılmış bu notebook. Ya da ssd.
Hayır yani laptop'a test yaptılar desek, bir test için 319 saat mi çalıştı SSD? :D Belli ki kullanılmış ürün.

Ha, öyle söyle. :D Cihazımda dahili gelen SSD falan deyince yeni cihaz aldın sandım. 14-15 ay kullandıysan gayet normal değerler.
:) . 320 saate %3 değer düşmesi normal gelmedi de galiba acer iyi ssd kullanmamış. Bir de ssd crytaldisk testinde 69dereceyi görüyor notebook olduğu için normal sanırım.

Sıfır aldım kullanıyorum desen hiç uğraşmazdık normal 1.5 yıl için değerler.
Yani gerek duymadım çünkü sadece merak ettiğim kullanılma oranına göre sağlıktaki düşüştü. Sağolun

:) . 320 saate %3 değer düşmesi normal gelmedi de galiba acer iyi ssd kullanmamış. Bir de ssd crytaldisk testinde 69dereceyi görüyor notebook olduğu için normal sanırım.
Öyle SSD'yi yüke sokan testlerde 69 dereceye çıkması normal. O sağlık değerine pek takılmayın, önemli olan başka bir yazılımsal/donanımsal sorun olmaması SSD'de. Gittiği yere kadar kullanırsınız, eskimeye başladığı zaman düzenli olarak çok önemli verilerinizi yedeklersiniz. Şimdilik sıkıntısı yok.

Yani gerek duymadım çünkü sadece merak ettiğim kullanılma oranına göre sağlıktaki düşüştü. Sağolun
Laptop için normal sıfır (internette satılan) satılanlar gibi yavaş yavaş düşmez zaten kalitesi düşük ssdde bu düşüş 1.5 yıl için normal.

1.5 yılda %3 düşmesi demek 15 yılda %15 sağlık gidicek, yani hala %85 ömrü kalacak, sen mezara kadar kullanmak istiyorsun heralde SSD'yi :kekw:
Bu sağlık dediğin şey SSD lerin üreticileri tarafından önerilen bir yazma ömrü olur, SSD nin firmware i kaç TB veri yazmışsın ona bakarak SSD nin kalan sağlığını/ömrünü tahmin eder. 100 TBW yazma ömrü varsa sen 3 TB veri yazdıysan %97 gösterir sağlığı.

Bazı SSD lerin TBW si çok yüksek bazılarının daha da düşük olur, bunlar normal değerler endişelenicek bi durum yok. Bu yoğunlukta kullanmaya devam ettiğinde 20 yıl sonra %70 sağlığı kalacak SSD başka sebeplerden nalları dikmezse tabi :)

Geri