SSD takınca bilgisayar açılmıyor

elysion

80+
Reaksiyon skoru
29
İyi akşamlar, sistemimde bir süre önce bir sorunla karşılaştım. Başka sistemde SSD' yi çalıştırdım fakat medya yazmaya karşı korumalı hatası alıyordum. Biçimlendirme, ssd üzerinden boot etme gibi bir şeyler yapamıyordum. Belli kodları girdikten sonra bu durum düzeliyormuş fakat kodları girdikten sonra disk yazmaya karşı korumalı diyip bu korumayı kaldıramıyordum ilginç bir şekilde. Birkaç gün uğraşamadım ve şu anda başka bir hdd' den sistemi boot ettim. SSD' yi sisteme takınca ekteki hatayı alıyorum ve SSD takılıyken sistemi başlatamıyorum. SSD' yi takınca boot cihazı olarak HDD seçmeme rağmen bu hatayı alıyorum ve sistemi çalıştıramıyorum. Bunun için bir tavsiyeniz var mıdır ?

Ekler

• IMG_1242.jpeg
    IMG_1242.jpeg
    712.2 KB · Hit: 225
Smart' ı kapattım ve sistemi açabildim. Açtıktan sonra SSD' yi görüntüleyebiliyordum. Fakat disk yazmaya karşı korumalı hatası alıyordum. Diskpart üzerinden ''clean'' işlemini uyguladım. Şu anda sistem SSD' yi görmüyor. @Linux

Smart' ı kapattım ve sistemi açabildim. Açtıktan sonra SSD' yi görüntüleyebiliyordum. Fakat disk yazmaya karşı korumalı hatası alıyordum. Diskpart üzerinden ''clean'' işlemini uyguladım. Şu anda sistem SSD' yi görmüyor. @Linux
Diskpart üzerinden de mi göremiyorsun?
BIOS'tan görünüyor mu?
Görünmüyor ise garantiye vermen gerekebilir.

Diskpart ve BIOS' ta SSD gözüküyor. Fakat bilgisayarımda gözükmüyor. Bilgisayar yönetimi ekranından SSD' yi görebiliyorum. @Linux

Diskpart'ı aç, "list disk" ile diskleri gör ve görünmeyen SSD'nin olduğu diski "select disk X" ile seç daha sonra "clean" komutu ile tekrar temizle sonrasında "create partition primary" komutu ile bölüm oluştur.
"select partition 1" komutu ile disk içindeki bölümü seç akabinde "format fs=fat32" komutu ile fat32 ya da "format fs=ntfs" komutu ile NTFS olarak biçimlendir.
Son olarak da "assign" komutu ile harf ataması yap eğer olmazsa beni etiketle.

''clean'' komutu çalışmıyor. ''Yanlış işlev'' hatası veriyor. @Linux

Ekler

• clean error.png
    clean error.png
    20.8 KB · Hit: 137
Hata ile ilk kez karşılaşıyorum.
Farklı bir yol deneyebiliriz sanırım.

Diski seçtikten sonra "list partition" komutu ile içindeki bölümleri görebiliriz. Tek tek bu bölümleri "select partition X" ile seçip "delete partition" komutu ile silmeyi dene.

Maalesef ki bunu da yapamıyorum. @Linux

Ekler

• partiton.png
    partiton.png
    23.4 KB · Hit: 84
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,101,198
Üyeler
175,176